Sider

tirsdag den 18. marts 2014

Rødbedesalat med tabasco




Rødbeder er en fantastisk alsidig grøntsag. Den er nemlig god både rå, bagt eller kogt. Og den er også god i både det søde, sure og salte køkken, men helt bestemt også i det stærke køkken. Her har jeg vendt rødbederne i en cremet dressing med tabasco, det giver et lækkert kick, som passer godt til rucolaen. Hvor stærk dressingen skal være, er helt op til dig.

Du skal bruge:

400 g rødbeder
1 bakke rucola - jeg finder den økologiske i Irma
1,5 dl græsk yoghurt
1 fed hvidløg
5-10 dråber tabasco, alt efter hvor stærkt du vil have den.
Salt og peber

Sådan gør du:

Kog rødbederne møre i 30-45 min, alt efter størrelse. Smut skrællen af under rindende vand.
Skær rødbederne i mundrette tern og lad dem køle af.
Rør en dressing af græsk yoghurt, hvidløg og tabasco og smag til med salt og peber.

Anret rødbederne oven på rucolaen og spis salaten som et lækkert spicy tilbehør til fx. falafler.

4 kommentarer:

  1. Lyder lækkert og lige noget for mig, er vild med stærk mad.

    Har aldrig prøvet rødbedesalat på den facon før, men prøves skal det, lyder bare så fint med hvidløg og tabasco.

    Hans
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvidløg, tabasco og rødbeder er bare et super godt match :-)

      Slet
  2. jeg ELSKER også rødbede i alle afskygninger. Rucula er jeg sådan lidt on and off på :) Sjovt at kombinere med tabasco!

    //Marian

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja man kan godt ha sådan lidt on/off forhold med rucola. Jeg er nu pjattet med det og blander det også tit i kålsalater. Og rødbeder er jo bare fantastiske :-)

      Slet