Rødbedesalat med tabasco




Rødbeder er en fantastisk alsidig grøntsag. Den er nemlig god både rå, bagt eller kogt. Og den er også god i både det søde, sure og salte køkken, men helt bestemt også i det stærke køkken. Her har jeg vendt rødbederne i en cremet dressing med tabasco, det giver et lækkert kick, som passer godt til rucolaen. Hvor stærk dressingen skal være, er helt op til dig.

Du skal bruge:

400 g rødbeder
1 bakke rucola - jeg finder den økologiske i Irma
1,5 dl græsk yoghurt
1 fed hvidløg
5-10 dråber tabasco, alt efter hvor stærkt du vil have den.
Salt og peber

Sådan gør du:

Kog rødbederne møre i 30-45 min, alt efter størrelse. Smut skrællen af under rindende vand.
Skær rødbederne i mundrette tern og lad dem køle af.
Rør en dressing af græsk yoghurt, hvidløg og tabasco og smag til med salt og peber.

Anret rødbederne oven på rucolaen og spis salaten som et lækkert spicy tilbehør til fx. falafler.

Etiketter: , , , , , , ,