Sider

tirsdag den 9. august 2016

TACO TUESDAY: Spicy blomkåls tacos med blackbean hummus & avokado ( V + GF )



Find servietterne frem! - fordi med disse spicy og snaskede tacos får du virkelig brug for dem!


Min store kærlighed til det marrokanske køkken får mig til at glemme hvor vild jeg faktisk også er med det mexicanske. Spicy og snasket mad - jeg er vild med det!

I det hele taget er jeg vil med mad, der kan varieres i det uendelige.
Sådan en taco her kan jo fyldes med alverdens lækre sager.
Denne her er fyldt med blackbean hummusen, som jeg delte opskriften på igår, blomkål, der er stegt med masser af krydderier og en cremet og lækker avokado! Fordi kan man spise mexicansk uden også at få avokado? - jeg tror det ikke!

Som tacoskaller brugte jeg blade fra et savoykål. Jeg har før brugt salatblade og andre kålblade, men savoykålen er nok det bedste jeg har prøvet. Den perfekte kombination af at være robust, fleksibel, sprød og nem at bide i. Men alt kan bruges her, også de traditionelle. Det er jo som altid fyldet der er det vigtigste, ikke?





SPICY BLOMKÅLSTACOS MED BLACKBEAN HUMMUS & AVOKADO:
- 8 stk / 3-4 personer

1 blomkål, i små buketter
1 løg, fint hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
1 dåse hakket tomater
1 tsk. røget paprika
1/4 tsk. chili pulver
1/4 tsk. cayennepeber
1 tsk. spidskommen
1 tsk. flagesalt
kokosolie til stegning

1 portion blackbean hummus
2 avokado, i skiver
Frisk koriander
Limebåde til servering

Brug fx. salat eller kålblade som tacos, eller brug de helt traditionelle.

FREMGANGSMÅDE:

Varm en pande op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løget heri i 5 min. Tilsæt hvidløg og krydderier og steg i yderligere 1 min.

Tilsæt blomkålsbuketter til panden, steg det t i 5 min - vend rundt i det undervejs.
Tilsæt de hakkede tomater og steg i yderligere 5 min.

Fyld et salat eller kålblad med et par spsk. hummus, top med blomkål og avokado og pynt med  koriander.




FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: -
REGI: -

1 kommentar:

  1. Jeg er på det seneste begyndt at spise kødfrit 1-2 gange om ugen, da jeg generelt gerne vil leve sundere, og så elsker jeg bare stort set alle slags grøntsager. Jeg har dog manglet inspiration, men faldt over dig på youtube. Jeg måtte derfor selvfølgelig lige tjekke din blog ud, og faldt så over denne dejlige opskrift. Jeg er en storelsker af krydret mad, og specielt det mexicanske køkken har nogle lækre smage, så selvfølgelig biksede jeg da lige retten sammen igår. Det smagte virkelig lækkert, og forbavsende mættede det virkelig meget kontra de andre kødfrie retter, jeg har afprøvet. Kæresten fik lidt ristet oksekød til (han er ikke helt med bølgen endnu), og han var også helt vild med det, specielt det der blomkål. Dog blev vi begge enige om at kålen ikke fungerede for os som taco, men som wrap eller med almindelige taco-skaller fungerer det perfekt. Det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet dette. Det bedste af det hele er tilmed at de forskellige elementer sagtens kan bruges i andre sammenhænge. Mange tak for en god opskrift.

    SvarSlet