Sider

mandag den 8. august 2016

Smoky spicy blackbean hummus



Vild med hummus?
Vild med spicy mad?

Ja? - så må du bare prøve denne spicy hummus lavet af bla. sorte bønner og grøn chili.

Hummus laves sådan helt traditioenelt af kikærter, men denne mexicansk inspirerede hummus er lavet af sorte bønner og er simplethen så lækker!

Hvor vafler altid er min løsning når aftensmaden skal være hurtig og nem, ja så er hummus min ultimative løsning til frokost. Sådan en portion hummus med masser af grøntsags stave, dét er simpelthen noget af det bedste jeg ved, derfor laver jeg også hummus min. 1 gang om uge og oftest flere. Og fordi jeg spiser det så tit, varierer jeg derfor også tit smagen på min hummus og denne gang blev det til en mexikansk inspireret udgave med sorte bønner.




SMOKY SPICY BLACKBEAN HUMMUS:
- 2-3 portioner

1 dåse sorte bønner, eller 240 g udblødte og kogte
saften fra 1 lime
1/2 squash, i grove tern
1-2 grønne chili, fint hakket - gem lidt til pynt
1 fed hvidløg, fint revet
2 spsk. tahin
1 tsk. spidskommen
1/2 tsk. røget paprika
1 håndfuld frisk koriander - gem lidt til pynt
salt

FREMGANGSMÅDE:

Kom alle ingredienser i foodprocessoren og blend det til en jævn og cremet konsistens og smag til med salt.

Anret hummusen i en skål og pynt med lidt olivenoile, paprika, fint hakket chili og koriander.

Brug den hvor du ellers ville bruge en hummus og se med imorgen hvor jeg bruger den i en lækker og spicy taco.



FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Magimix CS 5200 XL foodprocessor
REGI: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar