Sider

lørdag den 6. august 2016

SMÅ SUNDE PIZZA KIKS ( V + GF )



En kiks med smag af pizza  - se det kan vel umuligt være en dårlig idé kan det?


Når lækkersulten kommer snigende eller du bare skal bruge noget der knaser til din yndlings dip, så er pizza kiks svaret.

Kiks er måske slet ikke den rigtige betegnelse for denne her sag, fordi en kiks er vel egentligt noget man forbinder med noget sødt, samtidig syntes jeg heller ikke at knækbrød er den rigtige titel. Men små sprøde firkanter med smag af pizza lyder også bare så dumt ikke, derfor blev det altså til pizza kiks, ja!

Nå, men de smager altså møg hamrende godt - prøv selv!



PIZZA KIKS:
- ca. 20 stk.

4 dl. quinoamel
1 dl. kikærtemel
4 spsk. tomatpuré
4 spsk. vand
3 spsk. gærflager
2 spsk. oregano
1 spsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver

FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepair på en bageplade.

Rør alle ingredienser sammen til en klistret og sammenhængende dej og rul den ud imellem 2 stykker bagepapir på bagepladen.
Skær dejen ud i ønskede stykker, sæt pladen i ovnen og bag den i 15 min.

Lad pizza kiksene´ene køle af og knæk dem derefter i individuelle crackers.
Spis dem som en lækker snack og opbevar pizza kiks´ene i en lukket beholder.



FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFT: inspireret fra Jess Beautician Youtube kanal
GEAR & GREJ: -
REGI: -

3 kommentarer:

  1. Jeg synes altid dine opskrifter er så lækre og nemme at gå til! Det er skønt! Jeg kan dog ikke lade være med at undre mig lidt over denne, da Jess Beuatician har en nærmest identisk opskrift... Den eneste forskel er da quinoamelen. Er det ikke god skik mellem madbloggere at oplyse hvor evt. inspiration kommer fra? For mig bliver opskrifter nemlig ikke "mindre gode" af at dele andres succes. Håber du forstår kommentaren som en undring og ikke noget negativt! Studsede blot over ligheden. ;)

    SvarSlet
  2. Jeg har sat den første portion i ovnen og de dufter skønt. Har dog skiftet quinoamelet ud med fuldkornsrismel og majsmel og så passede det bedre med 4 dl vand i stedet for 4 spsk.

    SvarSlet
  3. Hej Maria - hvor lyder de bare lækre :) Jeg har forsøgt at bage dem, men det var ikke den store succes. Min dej var meget meget fast og slet ikke klistret selvom jeg tilsatte dobbelt så meget vand som der står i opskriften - jeg kunne næsten ikke rulle dejen ud, så hård var den, og da de var bagt var de helt gummiagtige. Kan du godt få en klistret dej kun med 4 spsk. vand eller kan du have tastet forkert da du skrev opskriften ind?? Vh Sarah

    SvarSlet