Sider

fredag den 5. august 2016

3 fantastiske dressinger, der gør dine salater uimodståelige!



En salat uden dressing er det samme som popcorn uden salt, gin uden tonic, sommer uden rosé, chips uden dip,  X-factor uden Blachman,  Carrie uden Manolo Blahnik og en romatisk film uden en happy ending ...



At det er den gode dressing, der afgør om salatskålen bliver tømt er ingen hemmlighed.
Derfor giver jeg dig her 3 fantastiske dressinger, der på hver sin måde, vil gøre dine salater uimodståelige og salatskålen tom!

Den første dressing jeg vil introducere dig for, er min nye absolutte favorit dressing!
Jep, tahindressingen har pænt må træde ned fra 1. pladsen til fordel for denne helt vidunderlige smags eksplosion.

Dressingen er inspireret af én jeg fik serveret på Hafnia Bar i København, og hvis ikke jeg skyndte mig at lave den her hjemme, ville alle min penge blive lagt på Hafnia, bare for at kunne spise mere af  denne fantastiske dressing.


GINGER-LIME DRESSING:
- ca. 5 dl

2 dl. solsikkekerner - udblødt i 3-4 timer
2-3 dl. frisk vand
saft og skal fra 1 citron
2 spsk. gærflager
3 cm frisk ingefær
1 tsk. kokossukker
1 tsk. flagesalt

FREMGANGSMÅDE:

Kom alle ingredienser i en blender og blend det helt jævt og cremet. Smag til med tamari.

Kom dressingen på flaske og stil den i køleskabet 1-2 timer inden den skal bruges - det gør den tryk og cremet.

HOLDBARHED: 4-5 dage i køleskabet.

ANVENDELSE: Brug dressingen til salater med kål, fx. broccoli, grønkål eller rødkål.


Dressing nummer to kom til verden sådan helt tilfældigt. Jeg havde ren rest kokosmælk stående i køleskabet, så istedet for at lave en dressing baseret på tahin, som jeg jo plejer, blev det til en kokosmælk og lad mig bare sige sådan her; den er blevet lavet mange gange siden!

KOKOS-MISO DRESSING:
- ca. 5 dl

4 dl. kokosmælk - fx. den økologiske fra Santa Maria
saft og skal fra 1 lime
1 spsk. miso - fx. Clearspring brown rice miso
1-2 spsk. tamari
3 cm frisk ingefær
1 1/2 cm frisk gurkemeje

FREMGANGSMÅDE:

Kom alle ingredienser i en blender og blend det helt jævt og cremet. Smag til med salt.

Kom dressingen på flaske og stil den i køleskabet 1-2 timer inden den skal bruges - det gør den tryk og cremet.

HOLDBARHED: 4-5 dage i køleskabet.

ANVENDELSE: Brug dressingen til salater med kål, fx. spidskål, blomkål eller broccoli.


Sidste dressing er en genganger fra de friske forårsruller med asparges og nektarin, men den er så vidunderlig god at den fortjener at blive nævnt igen.
Squashen giver dressingen en lækker cremet konsistens og den store mængde af basilikum giver dressigen en helt vidunderlig aromatisk smag.


CREMET BASILIKUM DRESSING:
- ca. 3 dl

1 squash
2 potter basilikum
1/2 dl mandler
1 fed hvidløg
2 spsk. citronsaft
salt og peber

FREMGANGSMÅDE:

Skyl squashen, skær den i grove tern og kom den i blendernen sammen med med alle de øvrige ingredienser og blend den helt jævn og cremet. Smag dressigen til med salt og peber. 
Kom dressingen på flaske og stil den i køleskabet 1 time inden den skal bruges - det gør den kold og fremhæver smagen.

HOLDBARHED: 3-4 dage i køleskabet.

ANVENDELSE: Brug dressingen til salater med fx. blomkål, lette grønne salater og gerne sammen med vandmelon eller andre melon typer.



FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Wilfa Raw Fuel Blender
REGI: -

1 kommentar:

  1. De dressinger ser skønne ud, og sjovt med dressing med lidt atypiske ingredienser. Men hvad er gærflager? Har lige lånt din kogebog på biblioteket, for lige at smugkigge lidt, for at se om jeg skal have den købt selv. Virkelig meget lækker kogebog, som jeg helt sikkert skal have mit eget eksemplar af :-)

    SvarSlet