Sider

torsdag den 9. oktober 2014

Hjemmelavet glutenfri boghvede granola


Knasende sprød granola lige til at drysse på morgen yoghurten. Uhm, hvilken herlig luxus!

Denne granola er dejlig mavevenlig, den er nemlig glutenfri og helt uden sukker.
Den er sødet af æblemos og kanel, så selv om den smager syndigt, så kan man altså med god samvittighed drysse den på morgenmaden både mandag, tirsdag, onsdag, ja hele ugen!

Granolaen er altså ikke low carb, men den er glutenfri og selvom boghvede lyder som om den er en kornsort, så er dette altså ikke tilfældet. Boghveden er et frø som stammer fra pileurten. Den har kornlignede egenskaber, men er altså glutenfri, let fordøjelig og påvirker ikke blodsukkeret på samme måde som alm. kornsorter. Boghveden har også en masse sundhedsmæssige fordele, bla. indeholder den en masse mineraler, som kalcium, jern og magnesium.

Så denne granola smager ikke bare godt, den bidrager også med en masse gode ting til kroppen.

Opskriften på denne knasende sprøde glutenfrie granola finder du over på Urtekram bloggen:

Hjemmelavet glutenfri boghvede granola
{ opskriften er inspireret af Emma Martiny }

9 kommentarer:

  1. Hvor køber du hel boghvede henne? Ser spændende ud! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Min boghvede er fra Urtekram - du burde kunne finde den i Føtex, Kvickly og Super Brugsen (:

      God dag
      Kh maria

      Slet
  2. Uhm hvor lækkert! Jeg har også engang lavet en glutenfri granola med boghvede ovre på øko-bloggen. Det er ungernes favorit :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan jeg faktisk godt huske nu du siger det! Jeg fik desværre aldrig prøvet din og nu kan jeg ikke finde opskriften! Boghvede er jo så lækkert, knasende sprød og bare god! Alma er også helt vild med den her. Ristede solsikkekerner og kanel er hendes yndlings!

      Slet
  3. Årh hvor ser det bare monster lækkert ud! Det skal helt sikkert prøves :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan kun anbefales Anna !

      God weekend
      Kh Maria

      Slet
  4. Inspireret eller bare kopieret?

    SvarSlet
    Svar
    1. Den ville være kopieret hvid den var 100 % ens fra Emmas opskrift - desuden så angivet jeg ned link hvor jeg har opskriften fra - så alt burde være ok, ellers er jeg sikker på Emma selv havde skrevet det til mig

      God fredag aften til dig Laura!
      Kh Maria

      Slet
  5. Hvad med æblemosen? Jeg savner opskriften på denne.

    SvarSlet