Sider
▼
søndag den 12. oktober 2014
Gulerodssuppe med fennikel & appelsin
Søndag, ifølge tempoet herhjemme så burde dagen hedde slowday....
Det meste af dagen bliver nemlig tilbragt i nattøjet, vi hænger længe over morgenmaden, nyder at kunne drikke kaffen mens den stadig er varm og i det hele taget går det meste af dagen i et meget roligt tempo. Vi lader op til en ny uge og prøver for en stund at glemme lidt om madpakker, vasketøj og andre praktiske opgaver.
På sådan en langsom søndag, kan jeg godt lide at sætte en gryde suppe over, den kan stå små simre mens jeg hjælper Alma med rydde Barbiedukkerne op for hvor, guderne må vide, hvilken gang den dag.
Og så er sådan en gryde suppe en genial måde til at få en masse grøntsager indenbords og til at få ryddet op i grøntsagsskuffen.
Gulerodssuppe med fennikel & appelsin
- 2 portioner
500 g gulerødder
1 fennikel
1 lille løg
1 fed hvidløg
1/2 l grøntsagsbouillon ( 1/2 l kogende vand + 2 tsk herbamarebouillon )
Saften fra 2 økologiske appelsiner
Olivenolie til stegning
Topping:
Revet gulerod
Ristede, saltede økologiske cashewnødder fra Earth Control
Persille
Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg fint. Snit fennikel fint og skær gulerødderne i mindre stykker
Varm en gryde med olivenolie op til medium varme.
Steg løg, hvidløg og fennikel møre. Tilsæt gulerødder og bouillon og lad suppe simre i 20 min.
Blend suppen med en stavblender og tilsæt appelsinsaft.
Giv suppen et opkog og smag evt. til med salt.
Server suppen varm, toppet med revet gulerod, ristede saltede cashewnødder og lidt persille.
Det er en rigtig lækker suppe. Selv om det ikke er vores normale "smagsretning" kunne vi begge lide den.
SvarSletDen er i øvrigt nem og hurtig at lave. Tak for opskriften!
Fedt at i alligevel kaster jer ud i at lave suppen, selv om det ikke er jeres normale smagsretning og endnu mere fedt at i så fanatisk kunne li den begge 2!
SletJa sådan en grøntsagsjuice er overraskende nem og hurtig at lave ikke (;
God aften
Kh maria