Kål og lakrids er en overraskende lækker kombination i salat skålen og sammen med jordbær bliver det til den skønneste sommersalat du har lyst til at lave igen og igen ...
Men du skal skynde dig at lave den, den danske jordbær sæson er allerede ved at være slut...
Hvor trist er det lige .....? Den var jo næsten lige begyndt og nu er den allerede slut og det er ikke engang blevet sommer endnu...
Nå, men sommer skal jo nok komme ( om ikke andet så da ihvertfald for en enkelt dag ) og salaten her kan jo heldigvis også laves en andre bær eller frugt. Hindbær og lakrids fx., er jo den oplagte kombination, men jeg tænker at vandmelon, abrikoser, ferskner eller nektariner også vil være lækre sammen med lakridsen, hvad siger du?
SOMMERSALAT MED
JORDBÆR & LAKRIDS
4 personer
1 broccoli, incl. stokken
1 håndfuld mynte
250 g jordbær
1 dl. græskarkerner
1 spsk. lakridsgranulat fx fra Bülow
Dressing:
Saften fra 1 lime
1 spsk. olivenolie
salt og peber
FREMGANGSMÅDE:
Skær broccolien i mindre buketter og hak den fint i
foodprocessoren sammen med mynten.
Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte.
Rør alle ingredienser til dressingen sammen og vend den med
broccolien.
Rist græskarkernerne på en tør varm pande til de begynder at
poppe. Kom dem over på en tallerken og lad dem køle ned.
Anret broccolien i en skål og top med jordbær, ristede
græskarkerner og lakridsgranulat.
FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Magimix Foodprocessor
REGI: Zwilling sensation pande
Ingen kommentarer:
Send en kommentar