Sider

lørdag den 20. februar 2016

HOT WINGS ( V + GF )


Snaskede, finger slikkende lækre og sunde hotwings – you won´t belive is´t healthy …..

My oh my, hvor har jeg glædet mig til at dele denne opskrift med dig.
HOLD. NU. OP. DE. ER. SYGT. GODE !!!! 

Jeg kan ikke beskrive hvor stor min begrejstring for de her er - ingen adjektiver ej heller CAPS LOCK kan beskrive det.

De er for vilde - intet mindre!
Ikke mere snak - bare handling! Afsted i køkkent med dig og lav de her!
Jeg er næsten overbevist om at du vil dele min begejstring.

Server disse hot wings som den ultimative snack – INGEN !!!! opdager det er blomkål og ikke kylling der gemmer sig bag den sprøde og snaskede dej!


BLOMKÅLS HOT WINGS
- snack til 2-3 personer 

1 stort blomkål, delt i mellem store buketter

DEJ:

300 g kikærtemel
4 dl vand
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. paprika
2 tsk. flagesalt

BBQ sauce:

2 dl ketchup af god kvalitet fx Urtekrams
2 spsk. kokossirup eller  kokossukker
2 spsk. æblecidereddike
2 tsk. tamari ( glutenfri soya )
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. sød paprika
2 tsk. røget paprika
1 skalotteløg, fint revet
1 fed hvidløg, fint revet
kokosolie til stegning

evt. 1 dl vand til at fortynde saucen med.

FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.

Rør alle ingredienserne til dejen sammen i en stor skål til en tyk dej.
Kom blomkålsbuketterne ned i dejen og vend det rundt så alle buketter er helt dækket af dejen.

Fordel blomkålen på bagepapiret, sæt pladen i ovnen og bag dem i 20-25 min. eller til dejen er helt fast.

Imens laves BBQ saucen.

Varm en gryde op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg skalotteløget i 2 min. Tilsæt hvidløget og steg det med i 1 min.

Tilsæt alle de øvrige ingredienser og lad saucen stå og små simre imens blomkålen bager færdig.

Tag pladen ud af ovnen og skru nu temperaturen op på 225 grader.
Pensel buketterne med BBQ sauce på alle sider – gem resten af saucen til at dyppe hot wingsene i.
Sæt pladen tilbage i ovnen og bag dem i yderligere 10 min. eller til de er blevet lidt mørke i kanterne, fordi saucen karamelliserer.




FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria - Vanløse Blues for Costume
GEAR & GREJ: -
REGI: -

8 kommentarer:

  1. Nøjjjj hvor ser det godt ud :-) De skal helt klart på menuen næste gang, jeg får gæster.

    Tusind tak for din fantastiske blog som jeg for nyligt er begyndt at følge. Jeg bliver i så godt humør af alle de smukke farver, som dine billeder har. Endvidere finder jeg hver uge stor inspiration i dine retter til at sammensætte en varieret og sund madplan :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. nej nej nej, du skal da ikke vente til du får gæster, du skal da lave dem nu ;) hi hi

      Ej, de er bare så gode - farligt gode, men bliver en lille smule afhængig af dem ;)

      TUSIND TAK for dine søde og rosende ord! det gør mig bare SÅ glad tak! tak! TAK!!!

      Slet
  2. Hej Maria. De ser godt nok lækre ud. Tror jeg vil overraske min kæreste med dem. Kan man evt bruge en anden meltype end kikærtemel?

    SvarSlet
    Svar
    1. De er så lækre Nanna !!! Jeg tror din kæreste vil blive lykkelig hvis du severer dem for han ;)

      Jeg har ikke prøvet at lave dem med andre meltyper, så det kan jeg desværre ikke svarer på. Jeg vil anbefale at bruge kikærtemelet :)

      Slet
  3. Uhadada det lyder og ser bestemt meget lækkert ud med sådanne blomkåls hotte sager :-)
    Tak for en altid dejlig inspiration og en skøn weekend ønskes :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. De er SÅ lækre !!!

      God weekend til dig også ;)

      Slet
  4. Det er lidt uklart, hvornår blomkålene skal i dejen - skal de ned i skålen med dejen og så røres rundt, eller skal dejen rulles ud og så skal man pakke hver blomkålsstilk ind i dejen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har rettet fremgangsmåden så det er lidt mere klart hvad man skal gøre.

      Dejen er meget flydende så blomkålsbuketterne skal ned i den flydende dej og så over på en bageplade efter følgende, jeg håber det kan hjælpe sig med at komme igang med opskriften ;)

      Slet