Sider

torsdag den 18. februar 2016

Cremet grønkålssalat med guacamole, blåbær og kikærter ( V + GF )



When life gives you lemons - make limonade !!!
When life gives you avocados - make guacamole !!!

Som sagt - så gjort.

Men det var ikke guacamole som dip jeg havde lyst til, derfor masserede jeg istedet guacamolen ind i groft hakket grønkål og fik en mega lækker og cremet salat som jeg toppede med blåbær, kikærter og tomater. Mums det var godt !

Sådan en guacamole er den skønneste dressing til en grønkålssalat eller hvilken som helst
kålsalat for den sags skyld ...


CREMET GRØNKÅLSALAT MED GUACAMOLE, BLÅBÆR & KIKÆRTER
2-4 personer

300 g grønkål, renset vægt
240 g kikærter, udblødte og kogte - svarer til 1 dåse, drænet vægt
125 g cherry tomater
125 g blåbær

Frisk koriander
Chiliflager

GUACAMOLE:

2 modne avokado
saften fra 1 lime
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 lille rødløg
1 lille håndfuld koriander
1 stk. flagesalt

FREMGANGSMÅDE:

Kom alle ingresienserne til guacamolen i foodprocessorens lille skål og blend det jævnt og cremet.

Hak grønkålen groft, kom det i en stor skål vend det sammen med guacamolen, tilsæt lidt ad gangen. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele.

Skyl blåbær og tomater og skær tomaterne i kvarte.
Anret dem og kikærterne ovenpå salaten og drys med chiliflager og frisk koriander.

Spis salaten som den er eller server den som tilbehør til bøffer laver af grøntsager, linser eller bønner.
Salaten kan også bruges som fyld i pandekager.


FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Magimix foodprocessor
REGI: Wonki Ware

2 kommentarer:

  1. Rigtig lækkert! Og så tager salaten ingen tid at lave - perfekt til en travl hverdag 😊

    SvarSlet
    Svar
    1. JA, den er så lækker ikke og at den er lyn hurtig gør den jo bare endnu bedre ik? ;)

      Slet