Sider

lørdag den 4. oktober 2014

Lørdagsluxus: blåbærmuffins


Vaniliesøde blåbærmuffins med cremet mascarpone topping, er denne lørdags luxus bagning.

Dejen til kagerne er en god basis opskrift og man ville kunne give kagerne mange forskellige smagsvariationer. Man kunne vælge andre bær eller frugter, hvad med fx. revet æble og lidt kanel som krydring eller man kunne tilsætte chokolade og nødder for en brownieversion.

Jeg har i opskriften brugt mandelsmør, det kan man sagtens undlade, eller erstatte med andre nøddesmør eller hakkede nødder.
Alma elsker nødder, bare ikke i kager, derfor har jeg smuglet nødderne i med mandelsmør, det giver altså bare en dejlig smag.

Kagerne smager bedst lune. Da de er bagt med bønner, kan de godt blive lidt grynede i konsistensen når er kolde. Men en let luning i ovnen og konsistensen bliver blød og svampet.


Blåbærmuffins:
- 12 stk

1 dåse butterbeans
2 æg
2 dl skyr
2 spsk mandelsmør
100 g frosne blåbær
50 g kokosfibermel
8-10 friske dadler
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniliepulver
1 tsk salt

Topping:

125 g mascarpone
100 g frosne blåbær
1/2 tsk vanille
Skallen fra 1/2 økologisk citron
Friske blåbær

Sådan gør du:

Butterbeans, æg, skyr, dadler og mandelsmør blendes til en ensartet og cremet konsistens.
Tilsæt bagepulver, salt, vaniliepulver og kokosfibermel og rør det godt sammen.
Vend til sidst de frosne blåbær i dejen.

Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem i en 180 grader varm ovn i 35-40min.

Imens kagen bager blendes alle ingresienser til toppingen sammen og stil den på køl til den skal serveres.

Tag muffinsene ud af ovnen og lad dem køle lidt ned på en bagerist.

Server muffinsene lune med mascarponetoppingen og friske blåbær.

5 kommentarer:

  1. Uh, hvor ser de gode ud! Den opskrift må jeg altså huske! :)

    // Nadja

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Nadja!
      De er også bare super gode og de kan jo varieres ned lige det man lyster (;

      God lørdag
      Kh Maria

      Slet
  2. Du laver de lækreste ting :-) Mums!

    SvarSlet
  3. Ih dem må jeg prøve at bage senere i dag. Mon de kan fryses? :)
    Tak for en SKØN blog - klart en af mine favoritter, du tager de smukkeste billeder og dine opskrifter er nytænkende, skæve og inspirerende! Keep up the good work ;)

    //AK

    SvarSlet