Sider

tirsdag den 30. september 2014

Fennikelsalat med rucola, abrikos og pistacienødder



At lave en god salat er slet ikke nogen raketvidenskab, når først man har grundprincipperne på plads.
Og man kan med ganske få ingredienser få en kæmpe smagsoplevelse.

Den lille, men kæmpe store forskel ligger i toppingen på salaten. - Jep det er ikke kun morgenmaden der skal have lidt topping, det skal salaten også.
Sådan en håndfuld ristede nødder eller tørrede frugter i tern kan virkelig ændre en salat fra at være bare ok, til at være helt fantastisk!

Når jeg laver salat, tænker jeg altid faste elementer ind i. Den skal fx. indeholde noget sprødt, blødt, sød, surt og salt. Der skal med andre ord være forskellige konsistenser og smagsløgene skal tilfredsstilles med de forskellige grundsmage.

I denne salat er der fx. kun 5 ingredienser, men der er virkelig smæk på smagen.
Det sprøde og knasende fra fennikel og pictacienødder, som også tilføjer salt, sødt fra pære og abrikoser, der også er bløde og det syrlige kommer fra dressingen.
Har du ikke lige abrikoser og pistacienødder på lager, så har du måske rosiner og græskarkerner, som du kunne riste på panden og vende med lidt salt. Brug hvad du har, men hav altid et godt udvalg af nødder, kerner og tørrede frugter på lager. Det gør alrså både salaten og morgenmaden meget sjovere når det får en topping.

Fennikelsalat med rucola, abrikos & pistacienødder:
- tilbehør til 4

2 fennikel
1 pose rucola
1 stor pære
1 håndfuld soltørrede abrikoser
1 håndfuld pistacienødder ( de ristede og saltede med skaller) 

Dressing:

2 spsk citronbalsamico
2 spsk olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du: 

Skyld og slyng rucolaen grundigt.
Tag skallerne af pistacienødderne og hak dem groft. Skær abrikoserne i tern.

Skyld fennikel og og pære. Skær pæren i både og fennikel i halve. Snit dem i tynde skiver på et mandolinjern.
Mix alle ingredienserne til dressingen sammen og vend den sammen med fennikel.
Det kan sagtens tåle at stå og trække lidt. Men vent med at komme rucolaen i, den vil bare flade sammen og blive trist.

Lige inden servering blandes rucolaen i og salaten toppes med hakkede pistacienødder og a

6 kommentarer:

  1. Kan du anbefale et mandolinjern? Jeg havde et for et par år siden, men det var virkeligt ringe, så jeg har været lidt tilbageholdende med at købe et nyt. Dit fine billede mindede mig lige om, at jeg altså snart må finde et nyt og at især fennikel vinder ret meget på at blive snittet helt tyndt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har helt ret, sådan en fennikel skal være snittet helt tyndt for at det er rart at tygge på. Jeg har et håndholdt mandolinjern fra Microplane - det kan varmt anbefales. Det laver tynde skiver og er let at gøre rent og så fylder set ingen ting i skuffen og det er også vigtigt ikke (:

      Slet
    2. Det har jeg hørt godt om før, så det må på ønskelisten.

      Slet
    3. Det er da det den må! (;

      Slet
  2. Smagte fantastisk - som dine retter jo normalt gør :) Serverede den med dine peanutkyllingespyd.. MUMS :)

    SvarSlet