Sider

lørdag den 25. oktober 2014

Lørdags luxus: Chocolat Bean Cookie


Da jeg lige var flyttet hjemme fra, ringede jeg fra tid til anden hjem til min mor, far og farmor for at spørge om hvordan det nu lige var man gjorde med lasagnen, drømmekagen eller de gode koteletter i fad.
Havde jeg ringet hjem til min farmor og bedt om opskriften på cookies og hun havde startet med at sige jeg skulle bruge en dåse bønner, ja så ville jeg helt sikkert tro hun var ved at give mig en forkert opskrift.

Men disse cookies er altså bagt med bønner, borlottibønner. Og de er mega lækre. Alma har godkendt dem og det betyder altså at så er de gode!
De er præcis som en cookie bør være, sprøde men bløde og så indeholder de kun ting som kroppen bliver glad for at få indenbords.

Og til sådan et par cookies bliver man jo nødt til drikke et stort glas mælk. Sødmælk naturligvis!
Hjemme hos os er vi blevet helt vilde med den biodynamiske gårdmælk fra Naturmælk, den smager bare så meget bedre! Cookies og iskold sødmælk, så er lykken da gjort.

Chocolat Bean Cookie
{ opskriften er inspireret af Green Kitchen Stories dessert app }
- opskriften giver 8 store cookies

1 dåse borlottibønner ( el. 240 g udblødte og kogte)
1 dl kokossukker
2 spsk kokosolie
2 spsk mandelsmør ( kan erstattes af peanutbutter )
2 spsk mælk
5 spsk kakao
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1 spsk loppefrøskaller

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader.

Kom bønner, kokosolie, mandelsmør og mælk i en foodprocessor og kør det til en ensartet cremet konsistens.

Tilsæt kakao, kokossukker, kanel og salt og mix det godt sammen.
Tilsæt tilsidst loppefrøskaller, min det godt sammen.

Kom bagepapir på en bageplade.
Med 2 spiseskeer sættes 8 klatter dej, bred dem en lille smule ud.
Sæt pladen i ovnen og bag cookiesene i 20 min.

Læg cookiesene på en bagerist og lad dem afkøle lidt inden de spises sammen med et stort glas koldt mælk.





16 kommentarer:

  1. De MÅ prøves. Nøj, hvor lyder de lækre. Rigtig god lørdag, Maria.
    KH
    Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg håber dine blev gode?
      Kh maria

      Slet
  2. Hvor vildt. Så meget bønne, ift. resten af ingredienser. Dem vil jeg vildt gerne prøve. Desværre er de fleste bønner ikke ok på Low FODMAP, som jeg følger, men butterbeans er i begrænset mængde, tror du jeg kan bruge dem istedet?

    Kh.
    Anne-Marie

    SvarSlet
  3. Dem må jeg prøve! :-) Mit køkkenskab er fyldt op med alverdens sjove typer bønner, måske jeg skal prøve at bruge nogle af dem i dag på disse cookies!

    SvarSlet
    Svar
    1. Du skal da helt klart bruge nogle af albedoen bønner på disse cookies! (;

      Slet
  4. Ih, det lyder spændende og lækkert! Har længe gerne ville bage med bønner og jeg tror da disse skal være mit første forsøg. Tror du jeg kan udskifte borlottibønner med f.eks. limabønner?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen det er da bare med at kaste dig ud i bagningen med bønner! Og odyssé cookiesene er et godt sted at starte. Jeg tror nu godt du kan bruge Limabønner istedet, men jeg vil anbefale borlottibønner eller sortebønner da de har en mild nøddeagtig smag og er knap så melede i konsistensen.

      God fornøjelse med bagningen.
      Kh maria

      Slet
  5. Kan kokossukker erstattes af et andet sødemiddel? Og hvis ja, hvad er mængdeforholdet så? Og hvad er det nu loppefrøskaller gør? Er det en fiberting ligesom Husk?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anna.
      Kokossukker søder på samme måse som alm sukker. Du kan sagtens bruge andre søde ideer, jeg er bare usikker på måleforholdet. Du må smage dog frem (; dejen kan jo sagtens spises rå (;
      Loppefrøskaller er det samme som husk, så det er en fibre der får det til at hænge sammen (;

      Kh maria

      Slet
  6. Hvordan bliver dine i konsistensen? Synes mine bliver usammenhængende og svære at gå sprøde.. Men smagen er god!

    SvarSlet
    Svar
    1. Mine blev både faste og sprøde. Men de forbliver dog ikke sprøde - lige som alm cookies.
      Bedre held næste gang - godt at smagen var god. Det er jo det vigtigste ikke?

      Slet
  7. Hej Maria. Jeg fik din side anbefalet af en veninde, og det er jeg virkelig glad for :) Hold da op nogle lækre og indbydende opskrifter! Du laver lige nogle af de ting som jeg synes jeg har manglet, og så bruger du alle mine ynglings ingredienser i din lørdagsluksus - så tusind tak for at dele det :) Jeg er lige ved at skrive et blogindlæg nu på min egen blog (som ikke er en madblog), og vil rigtig gerne skrive om at jeg har lavet dine lækre cookies. Er det okay at jeg nævner dig eller linker til din blog med opskriften, eller vil du helst at jeg ikke nævner hvor de kommer fra? Jeg skriver ikke selve opskriften, men blot navnet og et billede jeg har taget :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Camilla.

      Tusind tusind tak for de søde ord, det er jeg da bare mega glad for at høre.
      Du må meget gerne nævne både mig og bloggen i dit indlæg - det skal du være hjerteligt velkomme til!

      God dag
      Kh maria

      Slet
  8. Sjovt du nævner den mælk fra naturmælk, Det er den eneste 'almindelige' mælk jeg kan drikke uden at få ondt i maven, ellers er jeg nødt til at holde mig til laktosefri mælk.

    SvarSlet
  9. Hej Maria....
    Disse må jeg het sikkert prøve...lyder virkeligt lækre. Men vil lige høre...hvilken slags kakaopulver bruger du, og hvor lang er holdbarheden???. Tænker måske at tilsætte lidt rå kakaonips til crunch...kh lena

    SvarSlet
  10. De er så lækre Lena - dem må du prøve og din tilføjelse af cacaonibs lyder SÅ lækket!

    jeg bruger urtekrams fedtreduceret kakao - jeg er ikke helt klar over holdbarheden, men den kan holde sig længe (;

    SvarSlet