Sider

lørdag den 20. september 2014

Lørdags luxus: svampet & krydret græskarkage - Low carb


Kagen her har flere fordele, skal jeg fortælle dig.

Udover selvfølgeligt at smage skønt, være dejlig svampet og krydret, så indeholder den ikke noget mel og så spreder den, den mest vidunderlige duft rundt i hele hytten. Uhm duften af bagværk med kanel er bare skønt ikke?

Kagen er svampet og skøn nok uden frostingen, men bliver bare lige en tand bedre med!

Svampet & krydret græskarkage:
- 1 lille rugbrødsform

1 hokkaido
75 g hakkede valnødder
2 dl skyr
Saft og skal fra 1 økologisk appelsin
4 æg
1 dl pofiber
2 spsk kokosfibermel
100 g kokossukker
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 spsk kanel
1/4 tsk stødt muskatnød
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødte nelliker

Frosting:

100 g flødeost
1 tsk vaniliepulver
Revet appelsin skal og hakkede græskarkerner til pynt

Tænd ovnen på 200 grader.

Del hokkaidoen på midten og skrab kernerne ud med en ske og skyld nu græskaret.
Læg de 2 halvdelen med skære siden ned ad på en bageplade med bagepapir.
Bag græskaret til det er mørt, ca. 30-40 min.
( græskaret kan sagtens bages og laves til mos i forvejen, opbevar det i en lukket beholder i køleskabet)

Tag græskaret ud af ovnen, men lad ovnen være tændt.

Blend græskaret til mos sammen med skyr, salt, appelsin saft og skal.

Pisk æggene sammen med sukker og vaniliepulver,
Rør æggemassen sammen med græskarmosen.
Tilsæt alle krydderierne, rør godt rundt og tilsæt kokosfibermel og pofiber.
Hak valnødderne groft og rør dem i dejen.

Lad dejen stå og trække så fibrene kan suge væden til sig.

Kom bagepapir i formen, hæld dejen i og bag kagen i ovnen i 40 min.

Tag kagen ud af formen og lad den køle af på en bagerist.

Rør alle ingredienserne til frostingen sammen og kom frostingen på den afkølede kage.
Pynt med appelsinskal og hakkede græskarkerner.

14 kommentarer:

  1. Åh, hvor ser den god ud! Den bliver jeg simpelthen nødt til at prøve. Jeg synes somme tider, det kan være rigtig svært at finde gode opskrifter på kager uden mel. Jeg synes ofte de kommer til at blive lidt tørre eller usammenhængende i konsistensen. Krydser fingrer for at denne ender med at blive lige så lækker og svampet, som du siger. Åh, det er så skønt, når hele huset dufter af bagværk.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lene - ja duften af bagværk er noget af det bedste ikke? (;

      Denne kage er på ingenmåde tør, men fugtig svampet og lige som en kage skal være! Jeg håber kagen falder i smag (; god lørdag

      Kh maria

      Slet
  2. Det ser sørme dejligt ud! Jeg ønsker dig en god weekend :-)
    Kh Cathrine fra www.cathrineyoga.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Den var også bare super dejlig den kage Cathrine!
      Dejlig weekend til dig også!
      Kh maria

      Slet
  3. Yummi, elsker græskar kage.
    Genial måde at bage den i en rugbrødsform og komme frosting på:-)
    God weekend.

    Hans
    www.mariahoffbeck.blogspot.com

    SvarSlet
  4. hej maria, kan du sige nogenlunde hvor mange gram hokkaido du brugte?
    jeg synes at der er meget tor forskel på størrelsen af dem ;-)
    1000 tak for de mange inspirerende opskrifter!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mette.

      Jeg vejede desværre ikke græskaret. Men det jeg brugte var sådan et økologisk et og meget standard i størrelsen. Jeg håber det var hjælp nok (;

      God søndag
      Kh maria

      Slet
  5. Det ser virkelig lækkert ud! Jeg tænker dog, at der er en del forskel på størrelsen af hokkaidogræsker? Hvor stort var det, du brugte?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kan godt se det ville ha været smart hvis jeg lige havde huske at veje den hokkaido jeg brugte, men det glemte jeg desværre i den kreative proces (;
      Størrelsen på græskaret var sådan en alm. økologisk bandit (; - jeg håber det var hjælp nok?

      God søndag
      Kh maria

      Slet
  6. Du skriver i opskriften, at man skal røre "alle ingredienserne" til frostingen sammen, men det ser ud til, at den kun består af flødeost og vanillepulver. Er det korrekt?

    SvarSlet
    Svar
    1. Helt korrrekt, "alle" ingredienserne til frostingen er bare flødeost og vanilie - du kan også tilsætte lidt appelsinsaft, det bliver den kun bedre af (;

      God søndag
      Kh maria

      Slet
  7. Ih, ren efterårshygge! Den må afprøves ved lejlighed! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Total efterårshygge Anne! - ja prøv endelig kagen ved lejlighed! Den er fantastisk (;

      God søndag
      Kh maria

      Slet