BROCCOLI BOLLER - low carb / glutenfri FOTO: Celine Hallas |
Her får du opskriften på en bolle, som hverken indeholder mel eller som består af dyre melerstatninger. Næ de her boller består simpelthen af broccoli og de er altså virkelig skønne.
Denne portion boller er min 3. på en uge - så gode er de!
Broccoli smagen er meget mild og ikke særligt dominerende. Og så har de et dejligt fast bid, præcis som en god bolle skal have.
Spis bollerne med dit favorit pålæg, eller brug dem som burgerbolle eller til sandwich.
BROCCOLIBOLLER:
6-7 boller
1 broccoli incl stokken
1 æg
2 æggehvider
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 spsk. loppefrøskaller
1 spsk. oregano (kan undlades)
1/2 dl kokosfibermel (kan købes i bla. Føtex)
FREMGANGSMÅDE:
Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
Hak broccolien helt fint i en foodprocessor. Jeg bruger en Magimix foodprocessor.
Rør æg og æggehvider godt ud i den hakkede broccoli.
Tilsæt salt, oregano, bagepulver, kokosfibermel og loppefrøskaller, rør det grundigt ud og lad dejen stå i 10-15 min. så dejen kan samle sig og blive fast.
Dejen er klar når du kan forme en bolle uden der kan presse væske ud af den. Kan du det så skal der tilsættes mere kokosfibermel eller loppefrøskaller.
Forme bollerne med fugtige hænder og placer dem på bagepladen.
Drys evt. bollerne med sesamfrø eller birkes.
Bag bollerne i 20 - 25 min. De skal være faste og lette.
Lad bollerne afkøle på en bagerist. Eller nyd dem mens de er lune og nybagte.
TIP:
Opbevar bollerne i køleskabet eller frys dem ned.
Bollerne er super gode hvis de bliver lunet i ovnen eller ristet på brødristeren.
OBS:
Broccolibollerne er en super god erstatning for almindelige boller, de er har bid og er faste. De kan skæres over som en almindelig bolle, MEN! da de jo er lave af grøntsager og ikke af mel, så vil de stadig være fugtige. Det betyder ikke de er ubagte. De kan og skal ikke sammenlignes med almindelige boller i konsistensen, de kan bare bruges på sammen måde - de smager nemlig fantastisk!
TILFØJELSER OG ERSTATNINGER:
- Tilsæt frø eller nødder til dejen. Hørfrø, græskarkerner, hampefrø eller hakkede nødder.
- Kokosfibermel kan erstattes af mandelmel, sesammel eller pofiber.
FOTO & STYLING: Celine Hallas / Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Magimix Foodprocessor
REGI: -
Uhm, der var de lækre grønne boller, Maria!
SvarSletDem må jeg have afprøvet, som alternativ til grøntsagsfladbrødene, der ellers er fast inventar hos mig.
Tak for inspiration!
Go' dag.
KH
- frk. sveske
Jeg syntes de er et super godt alternativ til GRØNTSAGSFLADBRØD, som også er virkelig gode. Broccolibollerne minder rigtig meget i biddet om en alm bolle - jeg kan kun anbefale dig at prøve dem (;
SletJeg har også længe gerne ville prøve dit all you Can eat grøntsagsbrød og din lchf tortilla stå øverst på 2 do - vi elsker meximad herhjemme (;
Kan broccolien erstattes med blomkål?:-)
SvarSletDet vil den sagtens kunne, jeg har selv overvejet en blomkålsversion, meld endelig tilbage hvis du får dem lavet (;
SletGod dag
Kh Maria
Hvor ser de bare gode ud. Det må blive et projekt til i eftermiddag.
SvarSletTak for dén.
Mvh Kathe
Jamen det var da så lidt kathe (;
SletDe er så gode !!!
Så er de afprøvede. Desværre ikke med særlig stor succes, da de forblev MEGET fugtige indeni trods forlænget bagetid. jeg brugte Pofiber i stedet for kokosfiber - men de skulle vel nok gå an. Desuden brugte jeg 2 hele æg i stedet for æg + hvider.
SletEr dine boller også meget fugtigt? Hvis ikke - så må jeg på den igen, for jeg kan vældig godt lide tanke om de mange gode grøntsager i en bolle :-9
Mange hilsner Kathe
Jeg syntes ikke mine var meget fugtige, dejligt faste og med et godt bid. Men de vil nok være lidt til den fugtige side, uden at være snaskede. Jeg har jo ikke spist alm brød i noget det ligner 3 år så min hukommelse om hvordan en rigtig bolle er er næsten udvisket, jeg er nu virklig begejstret for de her broccoliboller, jeg kan nemlig også rigtig godt li tanke om en mase grøntsager i en bolle istedet for dyre nøddemel (;
SletJeg må bare på den igen. Måske fik jeg for lidt Pofiber i dem :-) Man kunne selvfølgelig også bare prøve at følge opskriften for en gangs skyld ;-)
SletJa på den igen og så glem tanken om at de skal minde om en rigtig bolle, så tror jeg du bliver glad for dem (:
SletGod bagelyst :)
Så kom de på! Jeg har glædet mig til at se opskriften efter at have savlet over din instagram de sidste par dage :-)
SvarSletHi hi ja instagram har været en hod teaser (;
SletDe er helt vanvittigt gode! Jeg har bagt dem både med og uden kerne og med sesammel, med pofiber og som her med kokosfibermel og hver gang med lige godt resultat ;)
Meld endelig tilbage hvis du for dem bagt (;
Kh maria
Ahrmen de skal være min bolle debut her i weekenden - lyder både lækre og sunde. Har aldrig bagt LCHF boller før så de her må være de første !!!
SvarSletSeriøst!!! - har du aldrig bagt lchf boller før??? (; - Jamen for pokker Louise! Se at komme igang med de her boller!!! Så gode!! - jeg siger det bare (;
SletHvor mange kalorier er der i én bolle?
SvarSletHej karoline
SletDet ved jeg desværre ikke. Men det kan ikke være meget, under 100 det er jo kun broccoli, lidt æg og lidt kokosfibermel (:
Jeg har prøvet af bage nogle med æg og fiberhusk, men synes de klister meget - de blev lidt mere som en pandekage. Hvordan er disse i konsistensen? :)
SvarSletHmm, hvordan skal jeg forklare ;)
Slet- nu hvor jeg ikke har spist alm brød i noget der ligner 3 år, så vil min sammenligning nok være noget anderledes end en der spiser det i ny og næ. Når det så er sagt så syntes jeg at de her broccoliboller, i fasthed og bid minder om en god grov bolle. De er selvfølgelig mere til den fugtige side, men ikke klistrede eller pandekage agtigte - bare helt skønne hvis du spørger mig (;
Tusind tak for dit svar. :-) Jeg vil kaste mig ud i endnu en bagning af bollerne og forsøge mig med din opskrift. :)
SletEr mængden af "mel" den samme om der bruges kokosfibre, mandelfibre eller pofiber?
SvarSletDet kan jeg desværre ikke hjælpe med. Mit bedste råd må være at prøve dig frem med lidt mel ad gangen, når dejen er fadet og du kan forme en bolle uden at mase væske ud af den, så er konsistensen rigtig (;
SletJeg er i gang med at bage de her lækre boller,men allerede inden de skal hvile er de meget tørre i det. Skal dejen være blød/lind inden de 10-15 min hviletid? :-)
SvarSletHvor skønt du er igang med at bage dem (: jeg håber de falder i din smag!
Slet10-15 min er bare et ca. tidsangivelse på hvor længe dejen skal trække.
Dejen er klar når du kan forme en bolle uden at man presse væske i ud.
Jeg håber det var svar nok (;
God bagelyst
Kh maria
Så er de bagt og smagt og de smager dejligt - jeg skal bare lige være sikker på man kan bruge fiberhusk eller husk som loppefrøskaller ? 😉
SvarSletDejligt du kan li dem (;
SletDu kan bruge både husk og fiberhusk, jeg er bare i tvivl om mængderne. Prøv dig lidt frem, når du ikke kan presse væske ud af dejen er den klar til at blive formet til boller (;
Hej Maria. Denne opskrift på broccoliboller lyder super lækker og simpel, og jeg glæder mig til at afprøve den i næste uge :) Jeg er dog lidt i tvivl om, hvad du mener med at hakke broccolien i foodprocessoren? Er det ved bare at blende det på normal vis altså med den store "kniv" i midten - eller er det igennem en snitteplade?
SvarSletHej Thea
Slet- du skal simpelthen hakke broccolien så fint som overhovedet muligt. Jeg bruger selv den store kniv i foodprocessoren og lader den køre et par min.
Jeg håber det var svar på dit spørgsmål og at du får succes med bollerne (;
Kh Maria
Hej Maria
SletDet var helt sikkert brugbart, tak for svaret! :)
Kh. Thea
Det var så lidt, jeg håber du får bagt nogle gode boller (;
SletHej igen. Jeg vil bare fortælle at jeg er blevet virkelig glad for opskriften og har lavet den flere gange (og kommer til at lave den mange flere gange!). Sidste gang byttede jeg halvdelen af broccolien ud med revne gulerødder - det smagte også fantastisk og så rigtig fint ud, så det kan anbefales! Desuden fungerer det fint for mig med to hele æg i opskriften :)
SletHej igen Thea
SletDejlig at høre opskriften lykkedes for dig og at de faldt i god smag (;
Det lyder lækkert med halvt broccoli og halvt gulerødder - det må jeg prøve næste gang (;
De smager virkelig godt
SvarSletDet er da bare super dejlig at høre! Tak for det Heidi (;
SvarSletGod fredag aften
Kh Maria
Har lige sat mine til at hæve - Er meget spændt ;-)
SvarSletHvad spiser du typisk på dem/til dem?
Tak for mange gode opskrifter :-) Kan forstå på ovenstående kommentarer, at fladbrødene også er værd at prøve, så det må prøves næste gang det er regnvejr ;-)
God dag
De skal skam ikke hæve Trine (: der er jo hverken gær eller mel i så der er ikke noget de kan hæve af (: bagepulverer reagerer først når det får varme i ovnen og vil få bollerne til at hæve en lille smule (: jeg håber du fik nogle gode boller og at de faldt i god smag - og god fornøjelse med grøntsagsfladbrødene - er er også bare super gode (:
SletHaha, mente bare hvile, så dejen blev mere fast ;-) Det må være vanen...
SletDe blev super fine :-)
Lige et spørgsmål, skal det være affedtet mandelmel, eller kan hjemmelavet også bruges? :)
SvarSletDet kan desværre ikke være hjemmelavet mandelmel, fiberindholdet er meget anderledes i den hjemmelavede så den vil ikke kunne give samme resultat ....
SletJeg havde det godt på fornemmelsen, men måtte jo lige hører nu der ikke stod noget om det :)
SletKan man bruge en blender i stedet for foodprocessor?
SvarSlet- det vil jeg ikke anbefale. Så hellere lidt ad gangen i en minihakker eller i en skål med stavblenderen (:
SletHej!
SvarSletEr denne opskrift gluten fri og ved du cirka hvor mange kalorier der er i bollerne? :-)
Ja de er helt uden gluten disse broccoliboller (;
SletJeg kender desværre ikke kcal indholdet i bollerne. Men det kan ikke være meget (;
Har du et alternativ til kokosfibermelet?
SvarSletJa det står i indlægget. Kokosfibermel kan erstattes af mandelmel, sesammel eller pofiber (;
SletJeg er lidt i tvivl om, hvorvidt broccolien skal dampes før de hakkes? Er det ikke lettere, hvis de er lidt bløde?
SvarSletHej Birgit.
SletBroccolien anvendes rå. Jeg tror dejen vil blive for våd hvis de dampes inden (:
Jeg har lige lavet dem til burger i aften - og måtte derfor liiiiige smage en enkelt med smør... Smager fantastisk, man kan godt smage at det er broccoli, men det synes jeg absolut ikke gør noget... glæder mig til at prøve dine andre varianter... Og nå ja simpelthen så mega nemme at lave - elsker at der ikke skal æltes og bakses med dej :)
SvarSletHvor dejligt du kan li dem Lonnie. Ja de er nemme at lave ikke, der går sjældent længe imellem en portion bliver bagt her hjemme.
SletHej, jeg har prøvet at lave de her boller i dag, fordi jeg syntes de så gode ud :)
SvarSletJeg har brugt din opskrift bare med mandelmel i stedet for kokosfibermel. Bollerne hævede lidt i ovnen men faldt helt sammen et stykke tid efter jeg tog dem ud af ovnen, selvom jeg gav dem mere tid. De er også ret fugtige. Har du en ide om hvad jeg har gjort galt?
Du har højst sandsynlig ikke gjort noget som helst forkert Ezza - andet end at du sikkert sammenligner broccolibollerne med alm. Boller bagt med mel. Og det kan man ikke. Deres bageovnen er slet ikke den samme og broccolibollerne vil altid være til den fugtige side, da de jo er bagt af grøntsager. Jeg håber de smagte dig, selv om du troede de var forkerte.
SletGlædelig jul
Kh Maria
Tak for svar Maria :) Men jeg tror stadig at jeg har gjort noget forkert, da dine boller på billedet ligner mere rigtige boller mens mine var helt flade. Jeg kom til at tænke på at loppefrøskallerne muligvis skal opløses i vand inden de kommer i dejen? Jeg puttede dem direkte i blandingen ifølge din opskrift.
SletDe smagte dog godt og prøver at lave dem igen i dag
Hvis de blev flade, så skulle du måske ha haft flere loppefrøskaller i dejen.
SletNår du former bollerne, skal du ikke kunne presse væske ud af dem. Kan du det, så skal der flere loppefrøskaller i og det skal trække igen. Og du har gjort det helt korrekt, de skal direkte i - jeg håber du har bedre held med den denne gang (:
Kh Maria
Jeg har netop bagt dine broccoliboller (med halv broccoli, halv gulerod). Da jeg hverken havde kokosfibermel, pofiber el.lign. i huset, benyttede jeg i stedet rismel og boghvedemel, og det fungerede super godt! Bollerne er jo vildt lækre! Tusind tak for opskriften! :)
SvarSletDejligt du også er vild med den Eva!
SletDe er ret lækre og en rigtig god erstatning for almindeligt brød. Jeg har prøvet at beregne kalorieindholdet. I en portion er der i følge mine beregninger 465 kalorier. Jeg formede 7 boller, hvilket vil sige, at hver boller har et kalorieindhold på ca. 67, så det er bestemt ikke meget.
SvarSletTak for opskriften!
Nej det var sørme ikke meget - tak for beregninger Anita (;
SletHej, har lige bagt bollerne. De smager godt men er lidt til den bløde side inden i. Er det varmluft el alm de skal stå ved?
SvarSletDe vil uanset hvad være til den bløde side - de er jo lavet af grøntsager, så konsistensen kan sket ikke sammenlignes med alm boller (; dejligt du kunne li dem (;
SletSå fik jeg langt om længe prøvet opskriften, og jeg er helt vild med broccolibollerne - har allerede fortæret 3 styk med kyllingepålæg. :-)
SvarSletUhm de er også bare så gode! Godt du gik dem prøvet (;
SletDenne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletJeg har en slowjuicer og har derfor meget grøntsags/frugt pulp, kunne man ikke bruge det i bolleopskriften??
SvarSletJa helt sikkert! Det hør jeg også tit selv (;
SletVerdens bedste boller med broccoli! skal lave dem for svigerfamilien i weekenden, til brug som burgerboller.. det bliver så godt!! :D tak for inspiration. ps min svigermor har endda lige købt din bog :D jeg er også en flittig følger på Instagram... hedder lenasoerensen91
SvarSletJubii - det er jeg så glad for at høre! Både at høre at i syntes om boller men også at din svigermor har købt min bog! skønt ! ;)
SletHåber det er ok jeg spørger :) Vil gerne kaste mig ud i at lave dine lækre broccoli boller. Dog har jeg ikke en foodprocesser, men kun en blender. Tænker at jeg næsten må anskaffe mig en foodproccesser, for vil også prøve at lave daddelkugler mm. Er der en bestemt du bruger, eller er det bare at gå ud og anskaffe sig en billig en? Håber du kan svare mig. Mvh
SvarSletDet er selvfølgelig helt ok at spørge ;)
SletJeg har lige opdateret indlægget med links til den foodprocessor jeg bruger. Det er en Magimix og den er vidunderlig! Den kan jeg varmt anbefale.
Om man kan bruge en blender til bollerne - det ved jeg ikke. Men jeg tror det bliver lidt bøvlet.
Jeg vil helt klart anbeflae dig at anskaffe dig en foodprocessoer, især når du også gerne vil lave flere ting. Når først du har sådan, vil du opdage at den er en kæmpe hjælp i køkkenet og du vil bruge den til så meget ;)
Kan man veganize dem her? 😃
SvarSletit´s on the top of my list ;)
Slet