Sider

tirsdag den 15. april 2014

Vegetariske rødbedebøffer



Kød fri mandag er et fantastisk koncept, som desværre har det med at glide ud af min madplan. Jeg vil nu gøre et ihærdigt forsøg for at den nu er kommet for at blive og starter mit projekt med disse labre rødbedebøffer.

Forrige mandag spurgte jeg nemlig på instagram, hvad I har på menuen når det skal være vegetarisk og der var der flere der nævnte rødbedebøffer. Og sådan nogle skulle da komme an på en prøve og resultatet blev helt igennem fantastisk.

Inspirationen til opskriften har jeg fundet i "Det gode helbred" 

Til 10 små rødbedebøffer:

1 dåse butterbeans
3 økologiske rødbeder*
3 økologiske gulerødder*
1 løg
1 stort økologisk æg
1 håndfuld persille
1 lille bundt ramsløg
1-2 tsk salt

Tilbehør:



Sådan gør du:

Skyld og afdryp butterbeansene. 
Kom løg, persille og ramsløg i en foodprocessor og hak det fint.
Tilsæt butterbeans, æg, rødbeder*, gulerødder* og salt og kør dem til en ensartet fars.
Rør til sidst en spsk lommefrøskaller i ad gangen og lad den trække 10 min inden du former frasen til bøffer.

Du kan vælge at stege bøfferne i smør eller kokosolie på en medium varm pande. I ca. 4-5 min på hver side. Eller bage dem i en 200 grader varm ovn i 15-20 min.

* Rødbeder og gulerødder rives groft og saften presses ud. Eller lav en juice i din juicer og brug pulpen.

Server rødbedebøfferne med Hvidløgsdressing og masser af salat.

8 kommentarer:

  1. Hvor ser det bare godt ud! Jeg må huske at gemme pulpen næste gang jeg laver rødbede juice :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellers kan du også bare rive nogle rødbeder fint og presse saften fra ;) den vil fungere lige så godt (;

      Slet
  2. rødbedebøffer er supergode! Jeg har også nydt dem med kapers og spejlæg - det kan varmt anbefales. Er den nye hvidløgsdressing fra Urtekram mon god?

    SvarSlet
    Svar
    1. Uhm ja rødbedebøffer med æg og kapers - lækkert lækker !!!!

      Jeg syntes faktisk dressingen fra urtekram er rigtig god!

      Slet
  3. Kan der bruges Chai frø istedet for loppeskallefrø?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan man uden tivivl, men jeg ved ikke hvor meget du skal bruge (; desværre (;

      Slet
  4. Jeg ved ikke, om du svarer på spørgsmål til ældre indlæg, men jeg prøver �� er det muligt at erstatte ramsløg? Det er måske lidt den forkerte sæson nu, men jeg bliver simpelthen nødt til at smage de her bøffer ��

    SvarSlet
    Svar
    1. kære Helle,

      jeg svarer på alle kommenterer, nye som gamle indlæg, så hurtigt jeg kan ;)

      Du kan uden problemer erstatte ramsløget - jeg vil bruge lidt hvidløg og persille istedet.
      Jeg håber du får prøvet bøfferne og at de falder i din smag ;)

      Slet