Til efteråret ruller en ny sæson masterchef hen over skærmen. Her bliver kendisser, musikere og politikere udfordrer af masterchef dommerne Thomas Castberg, Jacob Mielcke og David Johansen.
Sammen med Lurpak har jeg fået den fornemme opgave at finde en kandidat, blandt mine dygtige og talentfulde læsere, som i en masterchef dyst kan vinde pladsen som med dommer i masterchef.
Vinderen af min konkurrence skal altså deltage i en masterchef dyst, som finder sted d. 28/6 - konkurrencen bliver filmet til en tv-optagelse. Du dyster bland 3 andre blogger udvalgte deltagere, samt vindere af Lurpaks facebook konkurrende. Og vinderen af masterchef dysten bliver altså med-dommer og skal være med der at udfordre Danmarks kendisser.
Så har du en drøm om at deltage i masterchef og tør du tage en gastronomisk udfordring op?
SÅDAN DELTAGER DU:
1. Du skal kreere en forret, hovedret eller dessert hvor smør og en ingrediens fra nedenstående billede indgår og dele opskriften på retten i kommentarfeltet.
2. Oploade dit billede af retten på instagram hvor du tager mig @ vanloseblues og tager billede med hashtagget #masterchefvanloseblues.
Det behøver ikke være en ny ret, har du allerede lavet en ret hvor smør og en af de valgte ingredienser indgår må du meget gerne dele den - den skal selvfølgelig bare være flot anrettet.
VINDEREN FINDES D. 1. MAJ
Og offentliggøres her på bloggen.
OBS!
Krav for deltagelse:
Du SKAL kunne deltage i tv optagelserne til Masterchef dysten som finder sted 28/6.
Hvis du er den heldige vinder SKAL du kunne deltage i tv optagelserne til den nye sæson Masterchef som finder sted midt august.
Sæt igang og lad den mest kreative amatør køkkenchef vinde!
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletGrøn Risotto
SvarSlet- 1 finthakket skalotteløg
- 3spsk olivenolie
- 300 gram friske asparges
- 200 gram (mini) ærter
- 300 gram risottoris
- 2 dl hvidvin
- ca. 1 liter hønseboullion
- 100 g smør + 20g til stegning
- 100 g friskrevet parmesanost
- evt. lidt hakket persille til pynt
Snit asparges i cirka 0,8.-1.0 cm stykker
Tag en sautepande og hæld olivenolien i, og svits det hakkede skalotteløg.
Hæld risene på panden og varm risene til de bliver blanke i kanten.
tilsæt vinen, og rør ofte. Når væsken er fordampet hældes lidt boullion ved, og der røres langsomt til risene har opsuget boullionen. Der hældes boullion ved igen og igen til risene er ved at være færdige. De skal ikke være helt møre, men gerne have lidt bid.
Når risottoen er ved at være færdig tilsættes de snittede asparges og varmes med de sidste 5 min, således der stadig er godt bid i dem.
Risottoen fjernes fra komfuret, smør og parmesanen tilsættes, og man rører forsigtigt rundt - inden ost og smør er helt smeltet kommes de friske ærter også ved og vendes med rundt.
Til sidst anretter man og pynter med lidt persille.
Martin Kyndi
- Instagram: makyndi
Retten som gav mig mest sved på panden
SvarSletMed et spørgsmål som dette driver mine tanker mig ca. 1 år tilbage og jeg får et lille smil på læben. Jeg havde tilmeldt mig en madlavningskonkurrence, og jeg valgte jeg ville stille op med min opskrift på gulerodssuppe. Alle der havde smagt min gulerodssuppen var blevet vildt forelsket i den og den var en stor succes i min omgangskreds. Opskriften er nem at tilberede og kræver ikke det store talent i et køkken, så derfor burde det jo være lige til for mig at lave retten.Men nu handelede det om en madlavningskonkurrence og derfor betød det rigtigt meget for mig at suppen var helt perfekt. Jeg havde 14 dage til, at lave retten så god som overhoved muligt og brugte alle de penge jeg havde på at købe ingredienser til suppen. På samme tid var jeg ved at skrive en eksamensopgave på mit studie, så tiden var presset. De fleste ville nok vælge at fokuser på deres eksamen, men en madnørd som mig kunne ikke tænkte på andet end, hvordan jeg kunne forbedre min suppe. Så hver dag når jeg kom hjem fra studie, gik jeg i gang med at koge suppe. I starten blev suppe duften mødt med ”Mmm det dufter dejligt Samantha”, men efter en uge med den samme duft i køkkenet, begyndte de piger jeg bor med at sige.. ”Nåårh du koger suppe igen Samantha” De var nu meget sød og overbærende.
Den oprindelige gulerodssuppe blev kogt på bouillonterninger, men må nok erkende at jeg fandt på opskriften for snart 10 år siden og havde ikke ændret på suppen siden dengang. Derfor besluttede jeg mig for, at jeg ville lave suppefonden helt fra bunden. Jeg havde kun meget lidt erfaring med at koge suppe på en kylling, så jeg måtte ringe til min kære farmor på 87 år, som er min madmentor og største inspiration i et køkken. Med farmor i telefonen fik jeg kogt suppen, dog med den begynder fejl, at jeg brugte kyllingekødet fra kyllingen til suppen, så suppen endte med at ligne tarteletfyld. Tung, klisteret og ikke særlig appetitligt.
Op på hesten igen, tænkte jeg. Jeg købte endnu en kylling og kogte suppe, men denne gang skar jeg kødet fra kyllingen først og kogte kødet ved siden af. Denne gang gik det lidt bedre og suppen mindede meget om den oprindelige suppe, men det var ikke godt nok. Jeg inviterede derfor mine venner på suppe og sagde jeg, at jeg KUN ville høre konstruktiv kritik. Der blev nævnt at suppen manglede ekstra smag, da den var meget sød og så var konsistens lidt tynd. Med eksamen hængende over hovedet begyndte jeg den efterfølgende uge med at eksperimenter med forskellige krydderier, krydderurter og konsistenser. Jeg begyndte at føle jeg var hurtig, effektiv og særdels god til at koge suppe på en kylling. Efter 14 dage var min suppe helt perfekt og min fryser var fyldt med poser med gulerodssuppe, for jeg havde naturligvis kogt meget mere suppe end jeg kunne nå at spise, selvom jeg storset havde levet af gulerodssuppe middag og aften.
Nu ville det være rigtigt fedt at afslutte min historie med at sige at jeg vandt konkurrencen og dommerne var vilde med suppen, men det kan jeg desværre ikke prale med. Sandheden er, at jeg havde læst forkert i indbydelsen, så jeg havde læst at konkurrencen blev afholdt kl. 11.00 på Esbjerg havn. Efter 14 dage med gulerodssuppe kogning og en langt køretur fra Aarhus til Esbjerg på 1,5 time, kunne jeg stå nede på Esbjerg havn med min suppe og erfare at konkurrencen blev afholdt i Ebeltoft. Flot Samantha.. Jeg måtte erkende mit nederlag og tage toget tilbage til Aarhus med gryden fyldt gulerodssuppe. Hvad lærte jeg så på de 14 dage, jo jeg lærte at jeg skal læse indbydelser mere grundigt igennem og jeg lærte at koge den mest velsmagende og lækre gulrodssuppe. Jeg vandt ikke konkurrencen, men jeg vandt trods alt over min gulerodssuppe. Det kunne være rigtig dejligt at få muligheden for at deltage i Masterchef, så jeg kunne få en ny chance for at vise mit talent i et køkkenet for jeg kan meget mere end at koge gulerodssuppe.
De bedste hilsner og smil
Samantha