Sider

søndag den 9. marts 2014

Paleo Meat Pie med aubergine & chevre


Tærter er en skøn ting. Man får en masse dejlige grøntsager, kød, æg og krydderurter. En i ovnen og så er der mad. En slags alt i en måltid. Det kan være skønt på en travl hverdag eller på en doven søndag hvor man foretrækker at have benene oppe frem for at stå i køkkenet.
I denne tærte er den klassiske mel bund skiftet ud med kylling, det er simpelthen bare så godt, jeg har med stor succes lavet den før, som her hvor jeg lavede en kødtærte med broccoli og spinat.
Jeg har lige siden haft lyst til andre versioner af kødtærten, for den er altså bare god. Så da Camilla delte opskriften på en kødtærte med aubergine og chevre - ja så måtte jeg i køkkenet. Aubergine og chrevre er for mig match made i heaven. Er man ikke til gedeost kan man sagtens erstatte den med mozzarella.

Camilla blogger til dagligt på bloggen Copenhagen by me hvor hun med sin kærlighed til København guider os rundt til byens oplevelser i mad, kaffe og og alternative oplevelser. Bloggen er helt bestemt et bøsøg værd.

Kødbund:

400 g hakket kylling
1 tsk salt
1/2 tsk revet muskatnød

Fyld:

1 aubergine, i ca. 1 cm tykke skiver
100 g chevre, i ca. 1 cm tykke skiver (kan erstattes af mozzarella)
2 store økologiske æg
Salt og peber

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 160 grader.

Rør eller ælt krydderierne godt ind i kødet.
Kom kødet i en rund form og mas kødet godt ud og så højt op ad kanterne som muligt. Så kan tærten nemlig indeholde dejligt meget fyld.

Sæt kødbunden i ovnen og forbag den i 20 min.
Pisk æggene sammen med salt og peber.

Hvis bunden har afgivet meget væde under forbagningen, hældes det fra.

Fordel aubergineskiver og chrevre på den forbagte bund, hæld æggemassen over og sæt 
den tilbage i oven, hvor den skal have ca. 30-40 min.

Drys med persille eller basilikum hvis du har valgt mozzarella. Server tærten med en grøn salat.


12 kommentarer:

  1. Det ligner virkelig meget butterdej, så jeg overvejede et øjeblik, om du var ude på et sidespor med det der palæo. Men det var du jo slet ikke. Kylling, aubergine og gedeost lyder altså også meget bedre en butterdej, aubergine og gedeost.

    SvarSlet
    Svar
    1. He he ikke noget butterdej her (: ja kylling, aubergine og gedeost er en ret god kombi ikke :)

      Slet
  2. Sikke da en lækker combi. Jeg er også vild med chevre, som jeg bruger på LCHF pizza, ovenpå svampe mm. Det giver en fantastisk smag. Så jeg skal helt sikkert afprøve denne combi.
    Mange hilsner Kathe
    PS Bliver aubergineskiverne ikke seje, når de ikke skal afvandes først?

    SvarSlet
    Svar
    1. Chrvre er bare super godt til så mange til, jeg kommer den også tit i en omelet.
      Jeg har aldrig afvandet auberginer inden jeg har tilberedt dem og de bliver lige dejlige hver gang :-)

      kh Maria

      Slet
  3. Hvor er det blevet flot og lækkert, Maria. Mums! Så dejligt at vi lige kan inspirere hinanden :) Kh Camilla

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Camilla - det er nemlig super dejligt når man kan inspirere hinanden :-)

      Slet
  4. Det ser skønt ud Maria! Jeg har slet ikke hørt om meatpies før, så tak for ny inspiration : )

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Julie - meatpies er et fantastisk koncept - dejlig jeg kunne give dig ny inspiration :-)

      Slet
  5. Herlig opskrift - som altid. Mums!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ih tak Marian og du er sød som Altid :-)

      Slet
  6. det dér, det havde jeg nok aldrig overvejet at finde på selv. Det er jo genialt !
    Den må på madplanen :)

    Ha en dejlig dag,
    KH Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er intet mindre end genialt - jeg har allerede en ny version i ærmet som skal testest i weekenden - lad mig endelig høre hvad du syntes om den :-)

      Og en dejlig dag til dig Maria
      Kh Maria

      Slet