Endnu en salat med kål og endnu en salat der er lavet ud fra hvad jeg lige havde i køleskabet.
Dressingen, den er virkelig god og klæder rosenkålen rigtig godt. Men hvordan jeg lige kom i tanke om at der skulle rosmarin i - ja det er egentligt lidt af en gåde. For det er nemlig en krydderurt jeg har haft det sådan lidt svært ved. Den har smagt mig lidt for parfumeret. Men jeg kom nu altså rosmarin i og det fortrød jeg ikke. Og mit forhold til rosmarin er nu ikke længere svært men ganske godt og jeg tør godt bruge det igen.
Du skal bruge:
1 pose friske rosenkål
1 stor moden avokado
1 æble
Dressing:
1 spsk grov sennep
1 spsk æblecidereddike
1 spsk olivenolie
1 tsk tørret rosmarin
Havsalt og frisk kværnet peber
Sådan gør du:
Start med at røre alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til med salt og peber.
Fjern de yderste grimme blade på rosenkålen og halvver dem. Kom dem i en foodprocessor og hak dem groft.
Vend den hakkede rosenkål sammen med dressingen.
Skær æble og avokado i tern og vend dem sammen med rosenkålen.
jeg er så glad for rosenkål! Det lyder dejligt at kombinere det med æble og avokado.
SvarSletÆble, avokado og rosenkål er en skøn kombination (:
SletUhmm det lyder helt perfekt med rosmarinen! Og kunne forstille mig, at avokadoen kan tage lidt af bitterheden fra kålene, som jeg ellers godt kan have det lidt svært med ved rå rosenkål. Lyder bare helt igennem lækkert og en rigtig god salat til julefrokostbordet : )
SvarSletBåde rosmarinen og avokadoen klæder rosenkålen rigtig godt og sAlaten vil være super på et julefrokost bord ;) - glædelig jul søde Linda
SletHej Maria.
SvarSletHvor mange personer er dine opskrifter ca. til? :-)
Hej Louise
SletJeg skriver med vilje ikke antal portioner på mine opskrifter, da appetit jo er individuelt.
Jeg selv spiser godt til og mine salater er 2 portioner for mig. Den ene halvdel spiser jeg til aftensmad of den anden halvdel til frokost - jeg håber det var svar nok?
Kh maria og rigtig godt nytår ;)