Sider

tirsdag den 17. december 2013

Broccolisuppe med koriander & kokosmælk


 
Trænger du til en pause fra alt julesulet?
Her kommer der nemlig en opskrift på en lækker og cremet suppe med masser af smag og et lille spark fra chilien, men som rundes så skønt af med kokosmælken.
 
Som jeg tidligere har nævnt, så er jeg jo ikke så vild med julemaden. Det er faktisk meget typsik for mig, at jeg på denne tid af året får stor trang til krydret mad. Ved ca. samme tid sidste år, købte jeg til mig selv, en lækker kogebog, med stærke og krydrede retter fra alle verdenens køkkener. Suppen her stammer dog ikke fra bogen, men opstod ud fra lyst og indholdet i køleskabet. Men jeg tror at jeg skal kigge bogen igennem igen, for at få lidt spicy madinspiration.
 
Supper er så dejlige nemme og hurtige at lave. De kræver ikke mange minutter foran komfuret og det giver en tid til at lave en masse andre ting i mellem tiden og det er altid en fordel på travle hverdage og især her i juletiden hvor der jo kan være nok at se til.
 
Jeg foretrækker have noget at tykke i når jeg spiser suppe, så jeg lavede en topping af peberfrugt tern og edamamebønner - det var så godt.
 

 
Du skal bruge:
 
2 bundter broccoli
2 porre, i tynde skiver
1 rød chili, fint hakket
kokosolie til stegning 
2 dl kokosmælk
8 dl grøntsagsbouillon
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
Havsalt
 
Sådan gør du:
 
Del broccoliene i små buketter og skær stænglerne i tynde skiver.
Steg broccoli, porre og chili  i kokosolie i 4-5 min.
Hæld bouillon på, bring suppen i kog og lad den småkoge under låg i 20 min.
Kør suppen glat med en stavblender.
Tilsæt kokosmælk, spidskommen, koriander og varm suppen op.
Smag til suppen til med salt.
 
Server suppen varm og drys lidt chili og koriander inden servering.
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Så fik man da pludselig lyst til suppe - bare synd det er så svært at få i ungerne. Men man kan vel køre det til frokost ;-)

    SvarSlet