Sider

mandag den 21. oktober 2013

Blomkålssuppe med karry, ingefær & peanuts



En fyldig og cremet suppe med masser af smag og med et lækkert crunch fra bagte blomkålsbutekker og ristede peanuts. En suppe der mætter og varmer helt ud i fingerspidserne!

Blomkålssuppe med karry, ingefær & peanuts:

4 portioner til forret / 2 til hovedret

1 stort blomkål, i mindre buketter
1 stort løg, fint hakket
3 fed hvidløg, fint hakket
2 cm ingefær, fint revet
1 liter grøntsagsbouillon
1 1/2 spsk karry
Havsalt og frisk kværnet peber
Olie til stegning

Topping:

2 spsk ristede saltede peanuts
Frisk koriander
evt. nogle bagte blomkålsbuketter

FREMGANGSMÅDE:

Start med at koge 1 liter vand som bouillonen opløses i.

I en stor gryde, opvarmes olien til medium varme. Steg løg, hvidløg, ingefær og karry et par min.
Rør rundt i det undervejs, så det ikke brænder på.
Tilsæt bouillon og lad det simre under låg i 15 min.
Kom blomkål i og lad det simre i yderligere 15 min.
Blend suppen med en stavblender og smag suppen til med salt og peber.

Server suppen rygende varm toppet med koriander, peanuts og bagte blomkålsbutekker.


12 kommentarer:

  1. Åh altså - blomkål, karry og ingefær er bare nogle af mine yndlingsting. Hvis jewg var alene, ville jeg nok spise blomkål hver eneste dag. Den suppe skal jeg helt sikkert prøve. Tænker også, at den vil være god med fisk.

    Mange hilsner

    Kathe

    PS Sikke et lækkert design på din blog. Er det ikke nyt?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kathe - jeg kunne også uden problemer spise blomkål hver eneste dag - det kan jo varieres i det uendelige (-;
      Suppen her vil helt bestemt egne sig til fisk!

      Jo layoutet et helt nyt - jeg er så glad for det så fedt du syntes det st lækkert (-:

      Kh Maria

      Slet
  2. Ha ha, da jeg lige så billedet, tænkte jeg: det er fand'me da ikke blomkålssuppe - den er jo helt gul! :P Jeg må prøve de bagte blomkål (har kun bagt det i fløde), det lyder simpelthen så lækkert! :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er jo bare en heftig karry der har givet suppen en vild gul farve. Jeg har købt min karry inde i ASA i torvehallerne og det er altså en heftig karry - både smag og farve (-:
      De bagte blomkål er så gode - de får en skøn smag af at blive bagt og det giver suppen et lækkert crunch (-:

      Slet
  3. Den ser bare så lækkert ud. Ville faktisk ha lavet den i dag, men 'min' Netto havde ingen blomkål!!! Så det blev græskarsuppe i stedet, men vil virkelig gerne prøve denne :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Græskar suppe er nu heller ikke en dårlig erstatning - jeg håber du får fat i blomkål en anden dag - for suppen er altså bare god (-;

      Slet
  4. Åhh.. Opdagede din blog i går og har stort set savlet siden ;)
    Frem med hagesmækken og ud i køkkenet!

    SvarSlet
  5. Udover peanuts og koriander synes jeg det var rigtig lækkert med stegte æblestykker som topping, bare til info! Tak for lækre opskrifter :)

    SvarSlet
  6. Tak ☺
    Stod lige og manglede noget med blomkål og ingefær

    SvarSlet
    Svar
    1. jamen så var der jo lige bingo her ;)

      Slet