Sider

onsdag den 15. august 2012

Baba Ganoush


Velkommen til Vanløse Blues - dette er mit allerførste indlæg og jeg glæder mig til at dele min kærlighed for mad og grøntsager, jeg håber du vil læse med.

Jeg elsker alle former for hjemmelavede dressinger, dips, dyppelser, tapaneder, cremer - kært barn har mange navne...

Min kærlighed er den seneste tid faldet på den arabiske auberginecreme kaldet Baba Ganoush.
Udover det er sjovt at sige, så har den en skøn smag og kan bruges til at dyppe friske grøntsagsstave i, som dyp til kødet eller som creme i en sandwich - kun fantasien sætter grænser.


Baba ganoush - Arabisk aubergine dip
- 1 lille glas

2 auberginer
2 fed hvidløg, fint revet
saften fra citron
2 spsk. olivenolie
3 spsk. tahin
1 tsk. chiliflager
1 håndfuld bredbladet persille
salt og peber




Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på bagepladen.

Del auberginerne på midten, snit et diagonalt mønster i auberginekødet og prik skindet med en gaffel.
Det gør det lettere at løsne kødet fra skindet og får auberginerne til at bage hurtigere.

Sæt pladen i ovnen og bag dem i 30-40 min, de skal være helt møre og bløde.
Lad auberginerne afkøle lidt og skrab så kødet ned i en foodprocessor eller minihakker med en ske.
Tilsæt alle de øvrige ingredienser og blend det helt jævnt og cremet.
Smag evt. baba ganoushen til med mere citronsaft og salt

Server Baba Ganoushen til mellemøstlige retter, som dip til kød, fisk og falafler, som creme i en sandwich eller som dip til grøntsager.

Baba Ganoush holder sig i 3-4 dage i køleskabet i en lukket beholder.


FOTO & STYLING: Maria / Vanløse Blues
REGI: Broste
Først udgivet 15/8 2012 - opdateret 15/8 2015

6 kommentarer:

  1. Hip hurra og stort tillykke med din nye blog, den er fin:))) Og meget lækker opskrift, som jeg vil glæde mig til at lave og smage:)

    SvarSlet
  2. Mums - og hurraa for bloggen!

    vh/Lise

    SvarSlet
  3. tak for det Vibstjert - det er spændende at komme igang.
    Du vil ikke fortryde at lave denne baba ghanoush ;-)

    SvarSlet
  4. Hej Lise og tak for din kommentar og hurra for bloggen :-)

    Kh Maria

    SvarSlet
  5. Hej.. Tak for en fantastisk blog, som giver alle os ordinere mennesker inspiration til at leve lidt mere 😊🙏🏻 enkelt spørgsmål: Kan baba ghanoush fryses ned? Venligst Kristina

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Kristina,
      Tusind tak for de søde ord, hvor er jeg glad for at kunne inspirere med min mad ;)

      jeg ikke anbefale at fryse den ned, men den kan tilgengæld sagtens holde sig flere dage i køleskabet og tro mig, men sådan en lækker baba ganoush i køleskabet, så skal den nok få hurtige ben at gå på ;)

      Slet