Sider

fredag den 6. marts 2015

Varme linser med tahin, tomat & spinat


Tænk at noget så simpelt som linser, spinat og tomat kan smage så godt!
Eller det er jo ikke blot de 3 ting der gør denne ret helt fantastisk. 
Det er selvfølgelig den skønne tahindressing, chiliflagerne og den røgede paprika der gør den store forskel. Men retten er stadig super enkel og super lækker.

Det er en af mine favorit retter når det skal gå stærkt og så elsker jeg kombinationen mellem det lune og de friske, ja og så selvfølgelig tahindressingen. Den kan jeg ikke leve uden.


VARME LINSER MED SPINAT, TOMAT & TAHINDRESSING:
- 2 personer

150 g grønne linser
3,5 dl grøntsagsbouillon
500 g frisk spinat - frossen kan også anvendes
2 fed hvidløg, fint revet
1 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. røget, sød paprika

oliven- eller kokosolie til stegning

4 store tomater
Chiliflager, efter smag (kan undlades)




TAHINDRESSING - tryk på linket og kom til opskriften


FREMGANGSMÅDE:


Skyl linserne i en sigte.


Rist spidskommen kortvarigt i en gryde, uden fedtstof. Vend rundt i det, til det dufter - pas på det ikke brænder på!
Tilsæt hurtigt olie og hvidløg og steg uden at brune, ved helt lav varme i 2 min.
Tilsæt linserne, hæld bouillonen ved og tilsæt røget paprika.
Kog linserne under låg, i ca. 20-25 min, de skal være møre, men ikke udkogte.

Imens linserne koger, skæres tomaterne i små tern og dryppes af i en sigte.

Når linserne er kogte, tilsættes spinaten, læg låg på gryden.
Det er færdigt når spinaten er faldet sammen.
Vend rundt i det, så linser og spinat bliver blandet sammen. 

SERVERING:

Anret linser og spinat i 2 skåle, top med tomater og tahindressing.
Giv evt. retten et drys chili, hvis du vil have et spicy touch.



FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: -
REGI: Wonki Ware

// udgivet første gang 20/11 - 2012 - opdatetet 2/3 - 2016 //

3 kommentarer:

  1. Uhm! Denne skal prøves! Har godt nok nogle røde linser, som jeg skal have brugt, men mon ikke også det kan gå an?!

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er altså også bare så lækker denne her Line, men du kan desværre ikke bruge de røde linser til denne her ret. De røde linser koger nemlig ud og til denne ret vil vi gerne have linser med bid i.
      Brug istedet de røde linser til ærtefrikadellerne jeg også linker til i madplanen eller i en suppe, der er de nemlig bedst ;)

      Slet
    2. Hej Maria! Tak for tip. Jeg endte med at bruge nogle (hvede? vist) -kerner, da jeg hverken havde røde eller grønne linser i skabet 🙃 Det smagte skønt! Har lavet det to gange allerede!

      Slet