Vaffelfabrikken er nu lukket!
Vinderen blev Katinka Frederikke med hendes brændende kærlighed vaffel med frisk rødbede salat, det er simpelthen genialt!
Tusind tak for alle jeres kreative vaffel ideer.
En hel uge i vaflens tegn og hvordan sætter man bedst sådan en uge igang?
Med en give away naturligvis!!!
Du kan vinde dit helt eget Tefal Snack collection vaffeljern og 3 forskellig plader.
Snack collection består af hele 12 forskellige plader lige fra de klassiske hjertevafler, toast og til panini og donuts - der er altså rig mulighed for at være kreativ!
Og kreativ det er lige hvad du skal være for at deltage i konkurrencen om vaffeljernet....
Sådan deltager du:
Fortæl om den mest utraditionelle vaffel du nogensinden har smagt eller lavet ELLER fortæl om den mest utraditionelle måde du har brugt et vaffeljern på - Den mest kreative vaffel vinder !!!
Vinderen trækkes på søndags d. 29/3 kl. 10
Husk mail adresse så jeg kan komme i kontakt med den heldige vinder - er der ikke en mail adresse tæller kommentaren ikke med - så husk den (:
Vafler er populært som aldrig før, men vafler behøver ikke være af den søde slags får at være dejlige at spise. Jeg vil henover den næste uge komme med forskellige opskrifter på vafler man kan spise til morgenmad, frokost, aftensmad og dessert og alle har det tilfælles at de er sunde!
Kig ind senere idag hvor I får opskriften på en sund Club VAFFEL sandwich - den er super lækker, så er det sagt!
God søndag og held og lykke med konkurrencen, jeg.glæder mig til at høre om jeres kreative ideer.
Jeg har engang lavet en vaffel med søde kartofler :) den smagte godt men kunne ikke rigtig få den flot ud af vaffeljernet
SvarSletJeg har også engang lavet den ultimative usunde vaffel - normal vaffel med mars bar og sukker på toppen mums
Gælder det at have lavet toast i vaffeljern fordi man var for doven til at skifte pladerne?.. Nej nok ikke.
SvarSletI få fald må det være spinatvafler jeg brugte til en forret med fisk. Det er et sikkert hit.
Den mest kreative vaffel, jeg har lavet, var en falafel-vaffel (bedste ord!) lavet af en lidt mere flydende falafeldej - uhm! ;-)
SvarSletEllers er jeg også tosset med spinatvafler, der smager SÅ skønt, fx med laks!
Den mest kreative vaffel jeg har fået er en karryvaffel, hos en tidligere arbejdskollega. Jeg har aldrig selv ejet et vaffeljern, men glæder mig til at prøve mig frem hvis jeg vinder :-)
SvarSletDen mest kreative vaffel jeg har fået er en karryvaffel, hos en tidligere arbejdskollega. Jeg har aldrig selv ejet et vaffeljern, men glæder mig til at prøve mig frem hvis jeg vinder :-)
SvarSletJeg lavede engang toast-vafler på et vaffeljern. Altså lidt dej, så ost og skinke og så lidt mere dej, vupti du har en vaffeltost. Kan anbefales :)
SvarSletmail: laura-fn@hotmail.com
Jeg har ofte lavet kanelsnegle i et vaffeljern, på den måde bliver de ekstra sprøde, man laver dem bare som man normalt ville, men i stedet for at bage dem i ovnen, kommer de en tur i vaffeljernet. Mega lækkert!
SvarSletDerudover har jeg også lavet Emma Martinys falaffelvafler en del gange. Helt klart et hit☺️
Csn@2all.dk
Som så mange andre, har jeg også været med på vaffel-bølgen på det seneste :-) Den har stået på spinatvafler, vafler af sød kartoffel (mums!) og ikke mindst af blomkålsmos - den sidste er dog ikke helt lykekdes for mig endnu, da mit vaffeljern er meget gammelt og ikke helt varmer igennem mere...
SvarSletSidste weekend stod den på is sandwich af chokoladevafler - det var SÅÅ lækkert! Lækre chokoladevafler med is, saltkaramel creme og karmeliserede mandler i midten. Mine veninder og jeg spiste ret mange :-)
Fingers crossed for nyt vaffeljern :-)
Det må jeg indrømme, at jeg nok er lidt kedelig når det kommer til vafler - det er for det meste de helt traditionelle vafler jeg laver - det vildeste er da jeg lavede med bananvafel :-)
SvarSletCamilla.kolling(@)gmail.com
Mest almindelige vafler, da mine børn elsker dem. Men jeg har da lavet spinatvafler til forret med laks og kikærtevafler til frokost sandwich - mums! Jeg krydser fingre :-)
SvarSletJeg brugte en gang vaflerne som bund til kæmpe flødeboller ;) Ingredienserne til vaflerne var de samme, så det er nok mere en "utraditionel" måde at bruge vaflerne på - men lækkert var det :)
SvarSletrikke.knudsen@hotmail.com
På en rejse i USA smagte jeg en s’moreffles - en grahamsmelvaffel, der først bages, bagefter foldes og bages hurtigt igen med chokoladestykker og skumfiduser indeni til det er godt smeltet. Alt for lækkert og en dessert, som helt sikkert skal afprøves igen, hvis jeg er den heldige vinder :)
SvarSletAnnanorager@hotmail.com
Jeg har prøvet denne opskrift krydrede vafler,god som snacks og meget anderledes.
SvarSletINGREDIENSER
50 g smør eller margarine
2 æg
0,38 l mælk
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
salt
2 spsk tomatpuré
1⁄2 tsk paprika
lidt oregano
fedtstof til vaffeljernet
piastulle@hotmail.com
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletSejt multi-jern!
SvarSletMit vaffelbud er: tømmermændsvaflen!
Bland sprødstegt bacon i vaffeldejen og top den bagte vaffel med brie og cranberrysauce - mmmmmmmm!
Jeg har lavet glutenfrie spinatvafler med røget laks, skyrcreme og persille - kombinationen var så lækker!
SvarSletHav en god søndag Maria!
kh Anna
Vafler er fantastisk - og laver specielt mange efter at jeg fik købt en belgisk jern med plader der kan tages ud... det gør specielt fejltagelser nemmere at rydde op;)
SvarSletJeg er ret glad for mine havregrødsvafler - en rest havregrød blandes op med et æg eller to og steges, gerne med lidt ekstra kanel og/eller rosiner..
Laver den også ret ofte på en pandekagerøredej minus sukker og bruger det som brød...
Eller smider rester af blomkål/broccoli/kartofler/gulrødder/ellerhvadforenmosjegnåhar - med et æg, og laver vafler ud af det!
Eller det at lave et spejlæg i vaffeljernet - eller omelett
"Pizza" - pandekagerøre, steges lidt, topped med ost og evt revet skinke/pepperoni og steges færdig..
Bruge det som toastjern, smide æbleskiver i og bage dem, kage dej.. mm..
(og ja - jeg er ret glad for mit vaffeljern;o)
trinesoppskrifter@gmail.com
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletDet er ikke fordi jeg har lavet mange utraditionelle slags vafler, men spinatvafler til en forret med røget laks er det blevet til. Og klatkager osse...uhhmmm de blev gode :-D
SvarSletMen jeg har simpelthen osse lavet nogle mislykkes nogle. Da jeg var med på 5:2 bølgen, prøvede jeg at lave vafler af havregrød med så få kalorier som mulig så man kunne få mest mad ud af det...Hold nu op det svinende og blev aldrig en succes, men sjovt var det :-D
laavise181@gmail.com
Lækkert give away!
SvarSletJeg har op til flere gange lavet omelet i vaffeljernet. Sidst var det en sen aftensmad, der skulle gå stærkt. Det virker lidt fjollet at spise den, når den er hjerteformet og fyldt med spinat og tomat, men det er altså lækkert og nemt, når det skal gå lidt stærkt! :-)
michellebarloese@gmail.com
jeg har lavet vaffel med pizza krydderi (chili, oreagano, basilikum), ost og ovnbagte tomater. nam
SvarSletJeg har aldrig ejet sådan et vidunderjern. Men skulle jeg vinde et, ville jeg nok lade mig inspirere af det asiatiske køkken.. med koriander, lime, ingefær og lidt chili i en lchf-dej. Sødt tænker jeg at et par Stevia toffeedråber med vanille og så serveret med tørrede kirsebær og flødeskum. Det vildeste jeg har smagt er blå vafler, da jeg har en veninde der mener der skal frugtfarve i alt bagværk. �� Mette Ulrik
SvarSletlavidasinamore@hotmail.com
Jeg har aldrig ejet sådan et vidunderjern. Men skulle jeg vinde et, ville jeg nok lade mig inspirere af det asiatiske køkken.. med koriander, lime, ingefær og lidt chili i en lchf-dej. Sødt tænker jeg at et par Stevia toffeedråber med vanille og så serveret med tørrede kirsebær og flødeskum. Det vildeste jeg har smagt er blå vafler, da jeg har en veninde der mener der skal frugtfarve i alt bagværk. �� Mette Ulrik
SvarSletlavidasinamore@hotmail.com
Jeg har bare ét ord: Bacon :-) Baconvafler med cheddar ost er bare mega lækre og crispy! Det er egentlig bare en almindelig vaffelblanding hvor jeg putter bacon og cheddar ost i. Man kan jo være kreativ med en masse forskellige ingredienser. Har også engang puttet tørrede figner i, citronsaft, græskarkød, oreos - ja i hver sin vaffel selvfølgelig. Jeg er jo ikke ulækker ;-)
SvarSletfriis8@gmail.com
Jeg har ikke noget vaffeljern piv piv haha ;-) Og jeg har heller ikke spist ret mange, men jeg vil så gerne. Alt lyder bare mere lækkert i vaffelform :D Hvis jeg havde et ville jeg lave en quesadillavaffel med acocado, salsa, avocado og en masse andre lækre sager, det er jeg sikker på ville være et kæmpe hit :D
SvarSletsabrina.hoerup@hotmail.com
For det meste bliver mit vaffeljern brugt til sunde bananvafler til en ekstra lækker morgenmad. Men det er da også blevet til de helt traditionelle (læs: usunde) vafler et par gange :) Det mest utraditionelle jeg har brugt mit vaffeljern til er nok til at lave toast.
SvarSletMen jeg elsker mit vaffeljern, og det har efterhånden været med på et par tøseture i sommerhus, hvor der er blevet gjort et ekstra stort nummer ud af lækre toppings. :P
(dittejohannsen@gmail.com)
Jeg har fået en vaffel på er kinesisk madmarked, hvor selve vaffeldejen var ret almindelig, men den færdige vaffel fik så et bjerg vaniljeis oven på og SÅ fik det hele en tur i frituregryden og resultatet var mildest talt meget underligt. Det lignede en kæmpe flødebolle uden chokoladeovertræk. Kokken grinede af sin kreation, jeg grinede, smagte og så måtte resten ud. Tørstegt vaffel med varm is, der flød ud over det hele, da man først fik stukket hul på den sprødstegte overflade.... Ikke anbefalingsværdigt :)
SvarSlet(pmstef@gmail.com)
Roulade dej hurtige bunde til små flødekager.
SvarSletmarianne.sys@hotmail.com
JUHU for vaffeluge! Dine vaffelopskrifter ser altid så lækre og indbydende ud :-) Vaffeljern er og bliver GENIALT og brugbart til alt. Jeg har lavet alt fra pizza til S'mores-vafler i et vaffeljern.
SvarSletSidstnævnte er drønlækkert og hammernemt: Lav din vaffeldej, som du vanligvis laver den og hæld derefter dejen i et relativt tyndt lag i vaffeljernet. Når dejen har sat sig lidt, lægges der skumfiduser, mørk chokolade og knuste kiks på toppen. Hæld derefter en omgang dej mere i vaffeljernet. Luk til, og vent til at dejen har sat sig. Tadar - lækre og rigtig smagfulde S'mores-vafler!
Desværre står jeg uden et ordentligt ét pt. - ellers var jeg straks hoppet i køkkenet og lavet noget ala ;-)
(E-mail: cbp2740@hotmail.com)
Det skøreste jeg har lavet i et vaffel-jern må være kartoffel-kyllinge-vaffel, hvor man blander kartoffelmos med små stykker kylling, æg, revet ost og krydderier, for os at tilberede der i vaffel-jernet. Viiiildt lækkert :) Jeg har dog måtte smide mit gamle vaffel-jern ud efter det havde udtjent sin værnepligt, så det er efterhånden noget tid siden jeg har eksperimenteret med et. Hvis jeg skulle være så heldig at vinde ville jeg meget gerne prøve denne opskrift, hvor man dypper rejer i dej og steger dem i vaffel-jernet :) Det må prøves! http://snappygourmet.com/caribbean-shrimp-stuffed-waffle-pops-mango-cilantro-dip/
SvarSletLolunding@gmail.com
Mmmh...Jeg ELSKER vafler! Alle slags vafler :-) og ikke mindst elsker jeg de dejlige minder jeg har med vaffelbagning i barndommen hos mine forældre, hvor jeg spændt stod på sidelinjen og så til, men dejen langsomt blev bagt og duften spredte sig i køkkenet! :-)
SvarSletJeg har engang lavet vaffel-bruchetta. Vaflen blev lavet af en neutral dej (mel af en art, æg, olie, salt osv) og ovenpå kom jeg klassisk bruchetta tilbehør som tomater, svampe, olie, hvidløg, mozzeralle. Efter dejen er lavet i vaffelhjernet, kommes tilbehøret på og vaffel-bruchetta'en kommer et smut i ovnen til tilbehøret er varmt og smeltet (altså osten, ikk´)
Dét kan anbefales :-)
Da jeg har en svaghed for trøfler måtte jeg jo prøve at lave trøffelvafler. Altså en usødet vaffeldej med revet trøffel i. Til vaflen serverede jeg en vild svampecreme og bacon på toppen mums!!!
SvarSletisabellmette@hotmail.com
Jeg tror, det var dengang, min hun fyldte 5 år. Han fortjente lidt godt til mavsen, hvilket resulterede i en flettet baconvaffel fyldt med leverpostej, osteskiver og Frolic-godbidder. Jeg synes selv, at det var ret opfindsomt, og vores hus lugtede ikke specielt godt efterfølgende. Men min hund var glad.
SvarSletHar engang lavet risnudler med chili,hvidløg og koriander samt fint revet kylling,det hele "bundet" sammen med et æg,de blev knasende sprøde.
SvarSletEn anden gang brugte jeg sorte kikærter til falaffell dej,de blev portions anrettet med med røget hellefisk og laks formet som roser, pyntet med avocado i skiver samt langtidsbagt cocktailtomat,det var en særpræget
men flot servering.
bernth30@gmail.com
Øv!!! Jeg kan jo slet ikke være med, for jeg har aldrig lavet en vaffel eller ejet et jern :-( Men jeg har tit og ofte savlet over aller andres gode påhit.
SvarSletpiahaun@gmail.com
Hm. Det mest kreative - eller anderledes ud over normale dessertvafler - har nok været en kartoffelvaffel serveret med rejer og dilddressing. Den var lækker! :)
SvarSletTrine2840@hotmail.com
Da jeg sidste vinter var i NYC, fik jeg en morgen på en diner - en vaffel m. sirup og bacon. Trods min lidt skeptiske tilgang, smagte det faktisk rigtigt fint! Dog er jeg mere fan af en mere original m. kardemonne+kanel og frugt som topping!
SvarSletjuliekongsbak@gmail.com
Jeg har ikke noget vaffeljern, så kreative vaffelopskrifter bliver for mit vedkommende stegt på en almindelig slip-let pande. Det mest vellykkede eksperiment derfra var rødbedepandekager, der blev skåret i strimler og spist som den bløde ingrediens i en kålsalat. Det var vildt lækkert.
SvarSletTil gengæld var jeg engang på et museum, som var ret kedeligt indtil jeg fandt en udstilling med gamle vaffeljern, som var virkelig fascinerende! Det var åbenbart normalt at give specialfremstillede vaffeljern i bryllupsgave engang, så der var det ene mere flotte og fantasifulde vaffeljern dekoreret med initialer, monogrammer, snirkler og snørkler og flotte figurer. Det må være drømmen at få sådan et en dag ;)
Christine
christinelynggard@hotmail.com
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletJeg ejer desværre ikke et vaffeljern, men har ofte været tæt på at købe et, da det bare ser så lækkert ud med alle de forskellige kombinationer man kan lave. Nu bliver jeg da vist nødt til at investere i et, hvis du skal inspirere hele ugen ;)
SvarSletJeg er især vild med spinatvafler med laks eller bananvafler (til morgenmad)
tinedahlmoeller@gmail.com
Jeg har længe ønsket mig et vaffeljern, det er genialt til at putte alle former for brød og kage i, i stedet for i en brødrister!
SvarSletJeg har ikke eksperimenteret så meget med et vaffeljern, da jeg ikke selv ejer et. Håber at jeg vinder så jeg kan kaste mig over en masse spændende kombinationer af deje og fyld! Det vil helt sikkert blive flittigt brugt!
Jeg har engang lavet en rigtig mandeburger, hvor jeg lavede noget af fylder i vaffeljernet: sprødstegt bacon blandet med løg, champignon og ost - Mums!!
SvarSletJeg er ikke så meget med på moden,har aldrig ejet et vaffeljern,men det lyder lækkert med de forskellige bud der er kommet..
SvarSletHar smagt æble/kanelvafler hos en veninde,de smagte fantastisk
Marialundpedersen@gmail.com
Jeg laver af og til helt sprødstegte spinatvafler, som jeg brækker ud i små hjerter og serverer som nachos til en omgang hjemmelavet guacamole og fyrig tomatsalsa. Det smager helt absurd godt og hitter stort hos gæsterne! ;-)
SvarSletDet vildeste jeg har lavet af vafler er vist rødbedvaffel med pesto til.
SvarSletKartoffelvaffel har jeg også prøvet, men det var ingen succes. De hang simpenthen fast i mit gamle vaffeljern.
Jeg er vild med de firkantede vafler, så jeg håber at jeg vinder vaffeljernet :-)
Kh Hanne
skarntydenoglupinen@gmail.com
Ej øv det er snyd. Jeg kan slet ikke være med, da jeg aldrig har leget med et vaffeljern :( Men hvis jeg nu havde et, så ville jeg lave omelet og måske også kaste mig ud i at lave cookies - tænker at det godt kan lade sig gøre og tortilas :)
SvarSletIdawestphall@hotmail.com
Glæder mig meget til at se hvad du disker op med i denne uge :-)
SvarSletJeg er vild med vafler og ELSKER af sprænge rammerne for hvad man kan lave i et vaffeljern - men er lige nu uden vaffeljern, da det er blevet slidt op :-/
Det er blevet til følgende vafler: portobellovafler, vafler af mac'n'cheese, vafler med sauerkraut, julekagevafler, græskarvafler med ahorn-glaze, 'sundwichbrød' af hvide bønner eller kikærter, jordbærkagevafler, lakridsvafler med hvid chokolade, chokoladevafler, solbærvafler, brownie-vafler, julekrydrede vafler, kartoffelvafler med røget laks, svampe/squashvaffel med quinoa, gulerodskagevaffel, bananvafler med vanilje og chokolade, klatkagevafler af risengrød, risottovafler, falaffel-vaffel (af alm falaffeldej), grønkålsvafler med bacon, boghvedevafler med timian og confiteret and, omeletvafler, grilled cheese vafler, blomkålsvafler med stenbiderrogn - og sidst, men ikke mindst: en vaffel af torskefars :-)
Hov, må hellere huske emailadressen: klidmoster@gmail.com
SletKlatkager på vaffeljernet!! Med smør og kanelsukker eller sirup :-)
SvarSletTulle77@hotmail.com
Ej, hvor sjovt, jeg lavede lige Falafelvaffel den anden dag!! Vi blev dog enige om, at den enten skulle hedde Valafel eller Favaffel - vi kunne bare ikke lige beslutte os!! ;)
SvarSletsimoneborup@hotmail.com
Lækker præmie!
SvarSletJeg har i mangel på bedre lavet toast i et vaffeljern. Resultatet blev overraskende godt og med et flot og utraditionelt mønster. :-)
arenkild@hotmail.com
Åh hvor ville jeg ønske jeg kunne give et kreativt svar her, så jeg kunne vinde, men jeg har aldrig ejet et vaffeljern, så jeg har slet ikke prøvet alt muligt forskelligt - ENDNU! Et vaffeljern står nemlig øverst på min ønskeliste, var faktisk lige ved at købe et forleden dag, for jeg vil helt vildt gerne prøve det! Elsker helt traditionelle vafler, som vi altid fik hos min mormor, da jeg var barn, men vil rigtig gerne eksperimentere med sunde varianter! sundogslankblog@gmail.com
SvarSletJeg kan godt se jeg er kedelig. Vi elsker ganske ordinære vafler herhjemme. oftest med grahamsmel (hvis vi skal være sunde ;-)), men hvis vi skejer ud så er det den goe gammeldags slags. Med masser af syltetøj, is og flormelis.
SvarSletHeidi mortillinus@gmail.com
Jeg kan godt se jeg er kedelig. Vi elsker ganske ordinære vafler herhjemme. oftest med grahamsmel (hvis vi skal være sunde ;-)), men hvis vi skejer ud så er det den goe gammeldags slags. Med masser af syltetøj, is og flormelis.
SvarSletHeidi mortillinus@gmail.com
Jeg elsker vafler med frugt, men ejer desværre intet selv.
SvarSletMvh helena.engelbrecht@yahoo.dk
Skøn give away, Hører til den kedelige type. Har ikke lavet vafler sien mine børn var små og de var ganske alm., men nu hvor der er børnebørn, ville det være skønt at kunne lave dejlige og spændende vafler til dem, hvis der igen dukkede et vaffeljern op i hytten her.
SvarSletKunne godt se for mig, at forårets spiselige ukrudt, ville gøre sig godt i nogen, da vi elsker at finde det sammen.
Hilsen Mosekonen
mosekonen1958@gmail.com
Jeg har aldrig ejet eller prøvet sådan et - men min madglade datter har ønsket sig et længe, og fabler meget om hvad hun skulle lave i det: nutellavafler, svampeomelet, lagkagevaffelbunde og frugtsalatvafler
SvarSletjeg har engang lavet gulerods-kage vafler.. mums det smagte godt. Det er sjovt at lave nogle lidt anderledes ting i et vaffeljern :-) Håber jeg er en heldig kartoffel!
SvarSletChurros!
SvarSletmajor-minx@sol.dk
Uhh en god konkurrence :D
SvarSletJeg har fx lavet mini burgers, sandwichbrød, tacoskaller og æbleskiver i et vaffeljern.
Men det "sjoveste" må være vaffel pomfritter - som bestod af kartoffelmos med krydderier, bagt i vaffeljernet, hvilket resulteret i smagfulde hjerte pomfrits ;)
Knus Pernille
info@fabdancestudio.dk
Jeg har ærligt talt ikke lavet nogen sjov vaffel. Første gang jeg skulle lave vafler, ville jeg lave dem af min sædvanlige pandekagedej (hytteost, æg og HUSK) - det kunne min mors gamle vaffeljern ikke klare.... Min mor var ikke helt tilfreds med mig, vaffeljernet var en over 30 år gammel trofast følgesvend... Siden har jeg ikke turde nærme mig et vaffeljern. Jeg håber sådan at vinde; jeg har mange spændende opskrifter klar i hovedet og er efter mange års 'frygt' klar til at nærme mig et vaffeljern igen!
SvarSletmarlenetjensenn(a)hotmail.com
Jeg har engang på en tur til Rusland fået serveet top lækre boghvedevafler, med både boghvedemel og hel boghvede i, hvilket gjorde den super-duper crunchy og samtidig lidt seje at tygge - på den gode måde. De var toppet med lakserogn og creme fraiche (som en slags blinis) og var nået af det aller bedste jeg spiste på hele den tur!
SvarSletMan kan jo bruge vaffeljern til alt!
SvarSletJeg har bagt brownies deri (bare browniedej), og det er seriøst fantastisk! Ellers kan man lave omeletter, uh eller wrap med ost, skinke, løg og en wrap ovenpå - det er såå lækkert!
caroline-os@hotmail.com
Har ikke været voldsom eksperimenterende ud i vafler. Det er blevet nogle chokolade vafler og en enkelt nogle kartoffelvafler, som jeg måske snart skulle lave igen........
SvarSletJeg har fået vafler med kryderurter - det var mere specielt end godt
SvarSletbilledorthe(at)gmail.com
Den vaffel som får flest til at rynke på næsen hos os, er en falafel-vaffel. Jeg synes alene navnet er helt fantastisk, og så hele to yndlings i et! :) Men der er altså en del i omgangskredsen der ikke er enige. Heldigt for mig – så har jeg dem for mig selv. ;)
SvarSletMin nu afdøde stedfar lavede vafler med makrel i – pyyh, det var altså knap så lækkert. Jeg skulle i hvert fald ikke nyde noget af det. Men han er fra Fanø, så måske er han lovlig undskyld. ;)
Vil viiildt gerne vinde vaffeljernet. Synes det ser helt fantastisk ud.
Kh Tine – detbedstejegved@gmail.com
Jeg ejer intet vaffeljern og kan derfor ikke bidrage på samme måde som Jer andre ... Jeg drømmer bare om at vinde så min søn med glutenallergi igen kan få vafler :-) Min egen favorit er lune vafler med vanille is og frisk frugt ;-)
SvarSletNanna_schack@yahoo.dk
Den "underligste" & dejligste vaffel, jeg har fået var en brownie-vaffel med lakrids. :P
SvarSletMVH
Gitte Seloy
gitte.seloy@hotmail.com
Jeg var engang på besøg hos en venindes familie, hvor de altid spiste "dobbeltdækkere", når de fik vafler. Dvs. de lavede en slags vaffel-sandwichs med masser af sukker og syltetøj. The more the merrier!
SvarSletMiekrumme(a)hotmail.com
Nu er det godt nok ikke en vaffel jeg har lavet, men da du skriver at der også følger toast-plader med til denne, synes jeg lidt at det tæller alligevel. Jeg har nemlig slet ikke et vaffeljern eller en toaster og har derfor lavet toast med et strygejern istedet. Det er så også det eneste jeg nogensinde har lavet med dét skide strygejern, for jeg har aldrig strøget tøj og ved ikke helt hvorfor jeg faktisk ejer det. Men synes klart at det indikerer at jeg mangler et vaffeljern/toaster! <3
SvarSletxoxo
Det var da ungerne synes der skulle skinke ost og ketchup i lidt som en toast. Puha det var ik gidt da
SvarSletHov glemte min email pia-carsten@hotmail.com
SvarSletDet mest utraditionelle jeg har brugt vores vaffeljern til, er til toast da vores toaster gik i stykker.
SvarSlettagelaursenpiaeriksen@gmail.com
herframinverdengaer.blogspot.dk
Puha et lækkert jern 😊
SvarSletJeg har prøvet og lave lækre broccoli/gulerods vafler.. Sunde som bare pokker og serveres med evt. Kylling.. Mums
Og med nyt jern, ville der være mulighed for at udvide og eksperimentere endnu mere med vaffelopskrifter og lave nogle af dine lækre opskrifter Maria :0)
I julen har mange familier en tradition for at lave æbleskiver. Det havde vi også. Men 2. juledag for lidt over 7 år siden, var æbleskivepanden bare pist væk! Så måtte vi jo finde ud af noget lidt mere kreativt og derfor lavede vi dem om til vafler med æblekompot oven på. Og den tradition har bare hængt ved :-)
SvarSletdaniellalind@live.dk
Hjemme hos mig laver vi tit vafler til aftensmad - pebervafler. Så er vaffeldejen blevet fyldt med grøn peberfrugt og løg. Ovenpå kommes hytteost rørt til med muscatnød, salt og peber. Nam, det smager bare godt!
SvarSletAnnemette_lk@hotmail.com
Min mest alternative brug af vaffeljernet, når det ikke bare er en variation af de almindelige søde vafler er Röstis/Hash Browns. Revet kartofler, løg, æg, ost og krydderier. Vaflerne bliver dejligt sprøde og er lækre som snacks med dressing, til en salat eller tilbehør til kødet.
SvarSletsigne.alexandersen@hotmail.com
Spinatvafler
SvarSletselinedam@hotmail.com
Jeg tror den mærkeligste måde jeg har brugt et vaffeljern til at stege kartofler! Vores stegeovn gik i stykker, og med ekstremt lyst til dejlig, sprøde fritter, tog jeg olie i vaffeljernen, og skar semi-tykke skiver kartofler. Og det fungerede sgu meget godt :-)
SvarSletEllers er det at bruge vafler som alternativ til pizzabund også en rigtig god måde at variere det på. Så bliver det hele også en smuuule sundere.
ceciliedanielsen_12@hotmail.com
Vaffel 3 retters
SvarSletSpinat vaffel med stenbiderrogn
Byg selv pizza på vaffel
Vaffel lagkage
kunne være rart med flere indsatser til vagfelhjernet
Nana-andersen@live.dk
DEt er da vafler vi skaL lave den 17. :0) mums..
SvarSletJeg ville lave alverdens lækre glutenfri vafler og donuts til min far som lider af cøliaki og har verdens sødeste tand
SvarSletMaja_n89@hotmail.com
Jeg må desværre melde pas på kreative vaffelopskrifter :( Jeg har først lige nyligt fået øjnene op for også at bruge vaffeljern til mere "rigtig" mad. Det resulterede i, at jeg fik lov at låne mine forældres, som vist snart er et fortidslevn fra 80'erne og vaflerne endte med at sidde fast og jernet lugtede mistænkeligt ;) Derfor tænker jeg, at et helt nyt kunne være på sin plads, så jeg kunne komme i gang med at teste dine mange vaffelopskrifter, men også nogle af de vilde ideer der fremgår af kommentarfeltet her! Jeg krydser fingre :) mail: nanna5485@hotmail.com
SvarSletJeg har faktisk lavet en vaffel, inspireret af brændendekærlighed! Med kartoffel og bacon, og så en rå rødbedesalat til.. Det gad jeg godt igen - jernet brændte sammen ;-)
SvarSletkatinkafrederikke@gmail.com
Hashbrownvafler, falafelvafler, spinatvafler, hytteost/ægge, toast og overvejer om jeg næste gang skal fosøge med cookies i vaffeljernet. (sabina_wulff@hotmail.com)
SvarSletJeg har lavet en vaffel der bare bestod af æg (som en omelet), og da den var færdig, og stadig varm, toppede jeg med ost, peperoni, skiver af tomat og dryssede med oregano - en slags omelet-pizza-vaffel kan man vel kalde det :-P Den smagte rigtig godt :-D
SvarSletgittisg@gmail.com
Jeg ved ikke, hvor utraditionel denne vaffel er, men da jeg boede i USA lavede vi cinnabons i vaffeljernet. Derovre laver man stort set ikke noget selv, så cinnabons(kanelsneglene) ud af en dåse som croissanter og så i vaffeljernet. Selvfølgelig kom vi altid en god omgang frosting ovenpå :) mieblogspot@gmail.com
SvarSletJeg har ikke selv noget vaffeljern og har derfor aldrig prøvet at lave vafler selv. Jeg har egentlig kun prøvet almindelige søde vafler og belgiske vafler. Hvis jeg vandt ville jeg dog gerne prøve at eksperimentere mere med vafler fra det salte køkken, som f.eks. spinatvafler.
SvarSletBella_1379@hotmail.com
Jeg elsker at eksperimentere med vafler, den sjoveste har nok været at lave vafler af brownie dej! Det smagte virkelig lækkert og så med en klat is til, mums :)
SvarSletMen ellers kan en broccoli vaffel med tunsalat nu også klart anbefales!
majaravn1992@gmail.com
Jeg er kedelig :) har kun prøvet alm. vaffeler :)
SvarSletY.l.gun@hotmail.com
Kh louisa
Min datter havde en periode hvor hun bare ikke gad grød. ALT slags grød blev afvist, så jeg tænkte at jeg måtte være lidt kreativ. Det kunne være at det ikke var smagen, men konsisten som der var noget galt med. Frem med vaffeljernet og vupti så blev der spist sprødt grød! Men det holdte selvfølgelig ikke i længden, men nu meget sjovt at hun havde en vaffelperiode ; )
SvarSletpham.thi.tuyet.mai@gmail.com
Jeg kan lide, at man kan styre dejens konsistens og sprødhed ved at komme enten et youghurtprodukt eller øl i (det sidste giver suuupersprøde vafler). Med et youghurtprodukt i og næsten uden sukker egner vafler sig rigtig godt til at være med madagtige. Jeg kan rigtig godt lide at komme friske krydderurter i, som passer til resten af retten :-). Fx er en vaffel med småtskårne basilikumblade skøn sammen med friske tomater, mozzarellaost og sprødstegt bacon :-) <3.
SvarSletGode hilsner
Åse / aaselejboelle@gmail.com
Åh, vafler, vafler, vafler!
SvarSletIndenfor det sidste år har jeg virkelig fået øjnene op for den fantastiske maskine, der går under navnet vaffeljern virkelig gjort sit faste indtog herhjemme. Det er blevet til mange sjove eksperimenter (nogle mere vellykkede end andre, vil jeg god indrømme) men hvad der er blevet en fast del af weekendens morgenmad er vidunderet : Eggs Benedict-vaflen. Dejlig vaffel med spinat både i dejen og ovenpå toppet med et pocheret æg og hollandaisesovs. Mama mia!
Livsen11@hotmail.com
HOTDOGS!
SvarSletHæld almindelig dej i jernet og læg en pølse på. Dæk så pølsen og luk jernet.
Mums!
Burger i vaffeljernet, båse bollen og bøffen bages/steges i jernet :)))
Hvad med en ramsløgsvaffel? Bare snit noget ramsløg og kast det i dejen ;) mmmmh, så er man jo også med på ramsløgsbølgen ;)
siffelif2@hotmail.com
Den mest specielle vaffel var en glutenfri dej på hytteost, æg og spinat og så var der lidt tomat og skinke og ost i ... Mmm pizza vaffel :-)
SvarSletJeg har engang lavet toast i mit vaffeljern, fordi jeg ikke har en plade til toasts :D
SvarSletMen ellers har jeg engang puttet hakket nødder og chokoladestykker i vaffeldejen. Mums :)
//Bobber
Mrsspeechless (a) jubii.dk
Jeg eger ikke et vaffeljern og har aldrig rigtig fået så mange andre slags vafler end de tradionelle med syltetøj og is. Men er meget inspireret til at købe et efter at have set alle dine lækre vaffelopskrifter, især den med spinat lyder megalækker :)
SvarSletHer til påske vil jeg tilsætte lidt safran og appelsinskal, lave en dej af butterbeans og æg. Og så skal de serveres med appelsinsorbet og mørk chokoladesovs. Drysser nok lidt hasselnøddeflager til pynt.
SvarSletKh.
Anne-Marie
ama(at)grafvika.dk