Sider

mandag den 9. februar 2015

Kødfri mandag: Gulerodstærte på quinoabund


Denne tærte udemærker sig på flere områder. 
Den er den bedste hjælper til at få ryddet ud i resterne i køleskabet. 
Lidt triste grøntsager i bagerst i grøntsagsskuffen, en halv bøtte hytteost og nogle overskydende kogte quinoa, fra sidst man kogte dem. Fordi man kommer da bare altid til at koge for mange, ik? 
Og med de ingredienser i køleskabet, så er svaret gulerodstærte på quinoabund.

Kogte quinoa fungerer rigtig godt som tærtebund. Sammen med æg og loppefrøskaller bliver det til en god og fast tærtebund og som har en rigtig dejlig smag.

Denne tærte udemærker sig også rigtig godt som vegetar mad. Den er nemlig sprængt fyldt med proteiner, helt uden kød. Proteinerne kommer istedet fra quinoaen, hytteosten og æggene. Og sammen med nogle gulerødder og timian bliver det til en dejlig velsmagende og mættende tærte.

Og en sidste ting denne tærte udemærker sig ved, at det er skønt at få et koldt stykke med i madpakken dagen efter...

Gulerodstærte med hytteost & timian:
- 4 personer

Tærtebund:

150 g quinoa
4 dl vand
1 tsk bouillon

1 æg
2 spsk loppefrøskaller

Skyl quinoaen grundigt i en si og kog den derefter i 20 min.
Lad quinoaen dryppe af i en si og rør den derefter sammen med æg og loppefrøskaller.

Tænd ovenen på 200 grader.

Smør et tærtefad med smør eller beklæd det med bagepapir.
Smør quinoaen ud i fadet og bag bunden i 20 min.

Imens bunden forbages, ordnes tærtefyldet.

Fyld:

3 store gulerødder

Skræl gulerødderne og skær dem i fylde strimler, enten på et mandolin eller med en tyndskræller.

Fordel guelrodsstrimlerne rund på tærtedejen så det bliver til et sneglemønster.
Gider man ikke dette, kan man sagtens rive gulerødderne groft istedet.

Æggemasse:

100 g hytteost
2 store æg
1 tsk timian
Salt og peber

Pisk alle ingredienser sammen og hæld æggemassen over gulerødderne.

Bag tærten i 30 min til gulerødderne er møre og tærten er blevet fast.

Server tærten sammen med en grøn salat.

Foto & styling: Maria Engbjerg / Vanløse Blues
Opskrift: Maria Engbjerg / Vanløse Blues
Regi: Muubs / Broste / Esther Elisabeth Pedersen

4 kommentarer:

  1. Hvorfor har jeg ikke tænkte på det som en måde at få anvendt quinoa på. For ja du får altid kogt for mange. Så da der skal laves en ny portion tærter til frysen (til madpakker) i denne, så skal det da meget hurtigt testes

    SvarSlet
    Svar
    1. Man får nemlig altid kogt for mange og selv om quinoaen er lækker i salater og sådan, så er det jo bare sjovt at prøve noget nyt med dem (;
      Jeg håber du vil kunne li tærten (;

      God dag
      Kh maria

      Slet
  2. Hvis man nu allerede har kogt quinoa'en dagen forinden og ikke ved, hvor mange gram, man har kogt. Hvor mange dl eller gram (vådvægt), skal der så bruges til tærten?

    SvarSlet
    Svar
    1. Du skal bruge ca. det dobbelte i våd vægt, altså ca. 300 kogt quinoa. Men det behøver nu ikke være så nøjagtigt, lidt fra eller til og du kan sagtens lave en god tærte (;

      Slet