Granolaen smager så luxuriøst at man skulle tro den var syndig og usund. Men granolaen er faktisk så sund, at du med dene reneste samvittighed kan give morgenmaden et drys choko-orange hver eneste dag! Og en dag, der starter med smag af choko-orange, kan da kun blive fantastisk, ikke?
Granolaen blev lavet igår og den skønneste duft af chokolade og appelsin havde lagt sig som et duftende tæppe i hele lejligheden og det kunne Alma naturligvis ikke undgå at bemærke da hun kom hjem fra SFO og da hun opdagede at bagepladen med granolaen stod til afkøling ude i køkkenet var hun hurtig til at snuppe sig en smagsprøve, det blev ikke kun til en, men mange smagsprøver, hun er nemlig lige som jeg, helt vild med choko-orange kombinationen.
CHOKO ORANGE GRANOLA - glutenfri
- et stort glas
Granola sovs:
3 dl æblemos (fx. Urtekrams)
2 økologiske appelsiner, saft og skal heraf
1 tsk vanillepulver
5 spsk kakaopulver
1 spsk honning
Granola blanding:
2 dl poppet amarant*
2 dl hel boghvede*
2 dl mandler
2 dl solsikkekerner
2 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl chiafrø
*har du ikke poppet amarant og hel boghvede, men gerne vil lave en glutenfri granola, så kan du sagtens bruge glutenfrie havregryn og stadig få en skøn og smagfuld granola.
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 150 grader.
I en stor skål røres æblemos sammen med vaniliepulver, honning, kakaopulver, appelsinsaft og skal. Smag til om du syntes den er sød nok. Tilsæt evt. mere vanilepulver eller honning hvis du syntes den skal være sødere.
Kom nu poppet amarant, hel boghvede, nødder, kerner og chiafrø i skålen med granolasovsen og vend det hele godt rundt.
Kom bagepapir på en bageplade og bred granolaen ud på bagepapiret.
Sæt det i ovnen, bag det i 40-45 min, men vend rundt i det nogle gange undervejs.
Lad granolaen køle helt af inden den hældes på et glas med låg.
Nyd granolaen oven på skyr, yoghurt eller bare en lille håndfuld når lysten til noget lækket melder sig.
Granolaen holder sig fint i 2-3 uger.
Foto & styling: Maria Engbjerg / Vanløse Blues
Regi: Ferm Living / Hanne Bertelsen
Hej Maria,
SvarSletTak for en dejlig blog ☺️ super lækre opskrifter og flotte billeder!
Jeg kan se, at du er begyndt at skrive foto/styling og regi. Foto/styling forstår jeg godt, men hvad menes med regi..?
Denne granola ser også super lækker ud- den må jeg prøve at lave snarest!
Rigtig god weekend
Tusind tak for de rosende ord Louise! Det er jeg bare så glad for at høre (;
SletRegi, ja hvad er nu det (; jeg kan godt forstå du spørger (;
Regi det er de skåle, tallerkner og fade som maden er anrettet på (;
God lørdag
Kh Maria
Så skøn granola. Appelsin og chokolade er også en god kombi også til morgenmaden :-)
SvarSletDet kunne være jeg skulle prøve at lave en portion, det kan jo også gå til en sund dessert :-)
God weekend!
Appelsin og chokolade er en skøn komi både til morgenmad og til dessert!
SletDen er virkelig anbefalelses værdig denne granola, hvis man er vild med et knasende sprødt drys på sin morgenmad (;
God weekend til dig også
Hvor mange grader skal ovnen stå på ved bagningen? Og bagte du granolaen med varmluft eller? :-)
SvarSletØverst i opskriften, lige under "Sådan gør du" står der 150 grader :-) God weekend
SletJeg anvender altid varnluft når jeg bager (;
SletTemperatur angivelsen står aller først under: sådan gør du