Sider
▼
søndag den 23. november 2014
Rødbedesuppe med peberrodscreme
Lad os have en lille mad associationsleg.....
Der er nemlig mange råvarer, der straks får mig til at tænke på den perfekte smagsmakker.
Lad mig nævne nogle stykker for at sætte legen igang, du må meget genre fortsætte i kommentarfeltet
Aubergine + gedeost
Gulerødder + spidskommen
Tomat + basilikum
Og naturligvis rødbeder og peberrod!
På en ganske almindelig indkøbstur i den lokale Brugs (det lyder helt landligt ikke?) stødte jeg på et stykke frisk peberrod. Det er desværre sjældent man støder på sådan en, oftest finder man peberrod færdigt revet i små plastikbøttet, og de er altså ikke værd at skrive hjem om, så da jeg så det store friske stykke, kom det med det straks ned i kurven og det samme gjorde en pose rødbeder, for jeg skulle hjem og lave rødbedesuppe!
Uhm, varm og fyldig rødbedesuppe med en kold klat peberrod - det er altså kræs!
Skru op og ned for mængden af peberrod så den passer til dine smagsløg.
Rødbedesuppe:
- forret til 4 personer
600 g rødbeder
300 g persillerødder
1 stort løg
2 spsk æblecidereddike
Olivenolie til stegning
1 liter grøntsagsbouillon
Salt og peber
Peberrodscreme:
2 dl græsk yoghurt el. creme fraiche
3 spsk frisk revet peberrod
Salt
Sådan gør du:
Skræl rødbederne og persille rødderne og skær dem i grove tern. Pil løget og hak det groft.
Varm en stor gryde op til medium varme, tilsæt olivenolien og steg løg og grøntsager et par min.
Tilsæt æblecidereddike og lad det dampe af. Hæld grøntsagsbouillon på, skru op for varmen og læg låg på gryden. Når det koger skrues der ned til lav varme og suppen står og simre i 25 min.
Imens suppen simre laves peberrodscremen.
Kom yoghurt eller creme fraiche i en skål, riv peberroden fint og rør det i yoghurten, smag til med salt.
Blend suppen med en stavblender og smag til med salt.
Anret suppen i skåle top med peberrodscreme og evt. rødbedespirer og groft hakket bredbladet persille.
Mums det lyder godt... og jeg har stadig flere rækker med rødbeder i kolonihaven.
SvarSletKæresten er dog ikke så vild med peberrod, som jeg er... har du måske et andet forslag??
- Pia H
Ih hvor dejligt med rødbeder i kolonihaven!
SletDu kunne prøve med en creme rørt med spidskommen eller en creme rørt med tahin. Begge dele vil passe skønt til rødbedesuppen.
God søndag
Kh maria
Altså virkeligt lækkert :-) Jeg er ikke så god i et køkken endnu. Og gør mig mest i bagning.
SvarSletMen elsker gode smage sammen.
Du er velkommen til at deltage i min 1.advent giveaway.
Rigtig god dag fra Maria
Jeg elsker også at bage - det et så hyggeligt (:
SletSuppe her kræver ingen særlig køkken snilde - den er super nem at lave og smager skønt.
God dag
Kh maria
En rigtig dejlig og nem suppe. Tak for mad! Jeg krydrede suppen yderligere med lidt timian og vegeta, for at frembringe lidt mere smag.
SvarSletTak for en god opskrift og inspirationsrige billeder.
/Nathalie
Uhm ja lidt timian kan jeg nemt forestille mig har smag skønt i suppen!
SletTusind tak for de søde ord - de varmer!
Kh maria