Sider

lørdag den 15. november 2014

Lørdags luxus: Gryde lækkerier!


Til denne uges lørdags luxus skal vi have gang i gryderne!
- Vi skal nemlig lave varm chokolade, poppe popcorn på god gammeldags maner og måske også koge karamel.

Duften af ny poppede popcorn indbyeder til film hygge og varm chokolade er bare så dejlig at varme sig på, hvis man har været en tur ude i den kolde efterårsblæst.

Jeg har som barn spist svimlende mange popcorn. Jeg er nemlig barn af 80'erne og jeg var ikke så gammel før en microovn fik sin faste plads på køkkenbordet. Vi brugte den faktisk ikke til så meget andet end at poppe popcorn. Det gjorde vi tilgænglig også! Det var jo så nemt. Men tænk at have sådan et stort apparat stående til kun popcorn - når man lige så godt kan lave dem i en gryde.
Det er så meget sjoveret at poppe dem sådan. Lyden af majscornene, der bliver skudt rundt i gryden og laver skønne pling pling lyde! Det er da nostalgi ikke?

Kombinationen af salt og sødt er bare så god, derfor har planer om at koge karamel, som skal hældes over de poppede og saltede popcorn. Jeg har nemlig læst flere steder, at en dåse kondenseret mælk kan koges til karamel, se det skal da prøves. Har du erfaring med at koge karamel på den måde?

Jeg vil ikke komme med nogle opskrifter idag, jeg vil bare ønske dig en skøn lørdag og opfordre til
sofahygge med popcorn og varm chokolade!


9 kommentarer:

  1. Jeg har flere gange kogt karamel af kondenseret mælk. Det er ganske let, men tager sin tid. Man kan med fordel koge flere dåser på en gang. Uåbnede dåser har lang holdbarhed og det er en super værtindegave.
    Dåserne bringes i kog helt tildækkede med vand. Herefter skal de bare simre under låg. 3 timer for lys karamel 4 timer for meget mørk og fast karamel. Man kan slukke efter halvdelen af tiden, hvis man koger flere i en gryde. Jeg tør ikke sige man kan gøre det samme, hvis man koger en enkelt, for det vil jo køle hurtigere af.

    God fornøjelse med projektet.
    Kh.
    Anne-Marie

    SvarSlet
  2. Hvor lyder det bare lækkert! Glæder mig til at se og læse om resultaterne.
    Er helt vild med dine "Lørdags luksus"-indlæg, da de udover at være utrolig lækre og inspirerende også er forholdsvis nemme at gå til. Så TAK og god weekend til dig :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak! Det er jeg bare så glad for at høre! (:

      Slet
  3. Det er super nemt, bare sørg for at dåsen er dækket af vand hele tiden, mener det skal koge i ca 3 timer...

    SvarSlet
  4. Vi har faktisk for et par måneder siden sat vores mikroovn på loftet. Vi brugte den også kun til at poppe popcorn i, så vi blev enige om, at vi ville prøve at lave dem i en gryde i stedet - og nøj, hvor smager det bare 100 gange bedre! :) Så vi er med på idéen om grydelækkerier! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er helt fjollet med sådan et stort apparat til kun et formål og som man kan lave i en gryde med meget bedre resultat (:

      Slet
  5. Har du kogt karamellen endnu Maria?
    Vil altså lige advare dig om, at det er stærkt vanedannende, så er det sagt;-)! Vil foreslå dig at koge 2 dåser, når nu du er i gang. Uåbnet kan sådan en kogt dåse stå i skabet længe (....eller i teorien kan den stå der længe....;-).
    2-3 timer alt efter hvor fast og mørk du vil have den, jeg koger i 3 timer.
    Er forresten vil d med bloggens nye look!
    Kh Christel:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak søde Christel! Jeg er også bare så glad for den nye header (:

      Du kan tro jeg har fået kogt karamel, mums det sr lækket!
      Alma er også helt vild med det, så det vare ikke længe før jeg skal koge en ny dåse (:

      Slet