Sider

onsdag den 12. november 2014

Blomkålscouscous med bagte rødbeder & feta


Pink, smuk, lun og lækker - det er lige hvad denne salat er.
Hver lille mundfuld er en lille eksplosion af smagsindtryk og lykken er hvis man får en mundfuld med både ristede hasselnødder, feta, granatæble og rødbede på en gang. Uhm!
Salaten er det perfekte tilbehør til alle efterårets og vinterens retter. Alt lige fra andesteg, fisk, frikadeller og kylling til mormorretter som grydesteg og ikke mindst forloren hare.

Når jeg nu nævner forloren hare, så er det fordi jeg den anden dag, efter stort ønske fra min kæreste, lavede denne skønne mormor ret. Det klassiske tilbehør til sådan et farsbrød er kartofler, flødesauce og ribsgelé. Lidt for grøntsagsfattigt, hvis du spørger mig, men med denne lækre lyserøde salat blev der hurtigt lavet om på det.


Blomkålscouscous med bagte rødbeder & feta:
- tilbehør til 4 personer

1 blomkål
3 store eller 6 små rødbeder
Kernerne fra 1 granatæble
1 håndfuld ristede hasselnødder
1 håndfuld soltørrede abrikoser, i tern
50 g feta
1 tsk Timian
2 spsk olivenolie
Saften fra 1 citron
Salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader.

Skræl rødbederne og skær dem i mundrette stykker.
Kom rødbedeternenen i en ovenfast fad og vend den med 1 spsk olivenolie, 1/2 tsk timian og salt.
Bag rødbederne i 25-30 min. De skal være bløde, men stadig have bid.

Del blomkålen i midre buketter og hak dem fint i en foodprocessor. Tilsæt citronsaft, ollivenolie, timian og salt og kør det lidt rundt i foodprocessoren med puls knappen.

Bland de bagte rødbedetern sammen med blomkålscouscousen.
Anret det i en skål og top med granatæblekerner, smuldret feta og ristede hakkede hasselnødder.


8 kommentarer:

  1. Nøj, hvor ser det bare både smuk og lækkert ud :-)

    SvarSlet
  2. DEN er da smuk Maria, og lækker!

    KH Christel.

    SvarSlet
  3. Lækker salat, der også fungerer godt med pinjekerner i stedet for hasselnødder. Tak for god inspiration.

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak Julie! Ja den er lækker ikke (; uhm ja pinjekerne lyder bestemt også lækkert

      Slet
  4. Hvad skal man med de soltørrede abrikoser?
    Og hvordan tror du det ville være at bytte blomkålen ud med couscous?
    KH Emilie

    SvarSlet
    Svar
    1. De soltørrede abrikoser skal du skære i tern og komme i salaten (;

      Du vil sagtens kunne udskifte blomkålen med couscous, så er den jo bare ikke low carb mere. Men hvid det ikke er formålet så ingen problem. Smagsmæsdigt vil det helt sikkert være dejligt (;

      Slet