Sider
▼
søndag den 30. november 2014
Grønkålssuppe med ristede hasselnødder
Glasset med de ristede hasselnødder jeg lavede i starten af ugen, er næsten allerede tomt, fordi uanset hvad jeg spiser, så syntes jeg at det liiiige skal have et drys hakkede ristede hasselnødder.
Til morgenmad kommer jeg dem fx. på min morgenmadssalat, som består af fennikel, grape og kakifrugt, og sammen med mynte giver de ristede hasselnødder den skønneste luxus smag, man kan tænke sig. De smager naturligvis også fantastisk oven på skyr eller grød.
I disse kolde tider spiser jeg ofte suppe til frokost, og har jeg rester tilbage kan jeg faktisk godt finde på at spise suppe til morgenmad også. Det er overraskende lækkert med en skål varm og fyldig grøntsagsuppe til morgenmad - især hvis du kommer ristede hasselnødder på!
Grønkålssuppe:
- forret til 4 / hovedret til 2
300 g grønkål - renset vægt
200 g persillerod (kan erstattes med selleri el. pastinak)
1 løg
2 fed hvidløg
1 liter grøntsagsbouillon
Olivenolie til stegning
Salt
Topping:
Creme fraiche el. skyr
Ristede hasselnødder
Sådan gør du:
Skær persilleroden i grove stykker og hak løg og hvidløg.
Varm en gryde med omienolie op til medium varme, steg løg og hvidløg mære et par minutter.
Tilsæt persillerod og steg yderligere et par minutter.
Hæld grøntsagsbouillon på og tilsæt grønkålen.
Lad suppen koge i 25 min og blend den med en stavblender.
Smag suppen til med salt.
Server suppen med en skefuld creme fraiche og ristede hakkede hasselnødder.
Glædelig 1.advent :-)
SvarSletEn meget skøn suppe. Min mormor var den bedste til at lave grønkålssuppe, men hun er her ikke mere, så jeg må lære mig det og vil afprøve din opskrift. Tak !
Mange hilsner fra Maria
Supper er heldigvis nemme at lave, så du kan hurtig gøre din mormor kunsten efter ;)
SletGod mandag
Kh Maria
Det ser godt ud - men jeg tror, der er noget galt med angivelserne af, hvor mange portionen rækker til: 2 til forret og 4 til hovedret - er det måske omvendt? :-)
SvarSletDet har du ha fuldstændig ret i (; - det et rettet nu (:
Slet