Sider
▼
onsdag den 29. oktober 2014
Stenalderbrød - uden æg
Brød uden mel, har ry for at være en ægget omgang. " Det minder mere om en omelet, end om brød" - det er en beskrivelse jeg ofte har hørt om de forskellige melfri brød erstatninger.
Men det problem har man slet ikke med denne udgave af stenalderbrødet, for der er nemlig ikke æg i.
Jamen kan det overhovedet hænge sammen, tænker du sikkert? Ja, dét kan det! Løsningen er loppefrøskaller! Det fungerer simpelthen bare så godt, brødet hænger fint sammen og man slipper for helt for den æggede smag.
Jeg spiser egentlig sjældent brøderstatninger, måske fordi jeg også syntes de er for æggede, men mest fordi jeg ikke rigtig savner brødet i min kost. Men lysten til en leverpostejsmad med agurk melder sig nu engang imellem og med en skive af denne udgave af stenalderbrødet, kommer man så tæt på den rigtige rugbrødsmag, helt uden mel.
Stenalderbrød uden æg
- 1 lille brødform
30 g loppefrøskaller
3 dl vand
500 g blandede nødder og kerner
2 tsk salt
1 dl vand
FREMGANGSMÅDE:
Tænd ovnen på 160 grader.
Rør loppefrøskallerne sammen med 3 dl vand. Lad det trække i 10 min. Nu står du med noget som mest af alt minder om tapetklister. Det er det, som skal binde kernerne sammen istedet for æggene.
Rør nødder, kerner, salt, klisteret og 1 dl vand godt sammen i en skål.
Hæl dejen ud i en lille brødform. Enten smurt med kokosolie eller beklædt med bagepapir.
Bag brødet i 1 time.
Lad brødet afkøle lidt inden du tager det ud af formen. Lad derefter brødet afkøle helt inden der skæres i det.
Brødet holder sig fint i nogle dage i køleskabet, men du kan også med fordel skære brødet i skiver og fryse dem ned. Så tager du bare det antal skiver op du skal bruge.
TAK! Det her skal jeg helt sikkert prøve. Jeg tåler ikke gluten, og selvom jeg klarer mig fint uden brød størstedelen af tiden, så savner jeg virkelig noget der minder om rugbrød, men er også træt af at alt brød pludselig smager af æg.
SvarSletJa det er lige præcis rugbrødet man godt kan savne ikke? Sådan har neg det ihverfald.
SletOg brød skal smage af brød og ikke af æg, og sådan er det her, jeg håber SU bliver lige så glad for det som jeg (;
Kh Maria
Dét skal bages - i dag! Tak for opskriften :-)
SvarSletYeah hvor godt! Og selv tak! (;
SletOg lad mig da endelig høre hvad du syntes om brødet!
God dag og god bage lyst
Kh maria
MUMS :-) Dejligt med lidt nyt inspiration - jeg udgav også et indlæg med stenalderbrød i går på bloggen!
SvarSletKh Cathrine fra www.cathrineyoga.dk
Inspiration kan man ikke få nok af vel søde (:
SletUhm hvor godt... jeg er én af dem der ikke er så glad for æggesmagen, det skal helt sikkert prøves :)
SvarSletEj brød skal heller ikke smage af æg, og det slipper man helt for med dette brød (; jeg håber det falder i din smag søde Linda!
SletJeg vidste slet ikke det kunne laves uden æg! Super inspirerende opskrift og lækre billeder, det skal jeg hjem og bage :D
SvarSletJeg håber dit blev godt Anna?
SletJeg glæder mig allerede til at lave det, men har stadig et halvt stenalderbrød i køleskabet jeg lige skal have spist først. Jeg synes som regel også at de melfri brød er for æggede, dog ikke stenalderbrødet. Det er bare dyrt at lave når det skal være med øko æg og så oveni en masser øko frø, nødder og kerner..
SvarSletJa det kan blive en omkostelug affære sådan et stenalderbrød. Urtekram har lavet en stenalderbrødblanding, den er ikke så dyr som hvis man skal købe alle delene enkeltvis (;
SletKan man bruge den gule husk i stedet for loppefrøskaller? Og i så fald hvor meget skal man så bruge?
SvarSletDet kan jeg desværre ikke svare på, jeg har kun brugt loppefrøskaller og ikke Husk produkterne
SletJeg har bagt stenalderbrød én gang. Jeg var hverken vild med mængden af æg eller olie. Måske det skal have en chance til på den her måde :-)
SvarSletJeg syntes bestemt du skal give det her brød en chance (;
SletSikke en god idé med loppefrøskallerne. Jeg bager sjældent, da jeg på ingen måde savner brød i min kost, men cirka en gang om året melder lysten til en leverpostejsmad med hjemmesyltede rødbeder sig og så skal jeg da prøve dette brød af.
SvarSletJeg tænker, om chiafrø ikke også kan bruges som bindemiddel? Enten i kombination med loppefrøskallerne, opblødt hele eller blendede. Lad mig gerne høre, hvis du prøver dette
God ide med Chiafrøene - det vil jeg tænke over om skal ha et førsøg (;
SletBagte det idag med det grønne husk tilsatte også en håndfuld chiafrø og 1 dl ekstra vand pga. disse.
SvarSletTak for en god opskrift uden æg olie og ost😣
Skønt at høre Lotte! :)
Slet