Sider

torsdag den 26. maj 2016

Fødselsdagsmenu: Burger, mini cheesecakes & Apreol Spritz ( V+GF)



// Indeholder reklame //
Hvem der bare havde fødselsdag om sommeren!
Kold drinks i haven, bare sommerbrune ben, godt selskab og lækker mad.




Og hvem der bare huskede at fejre sin egen fødselsdag....

Som barn er ens fødselsdag den fedeste dag i hele verdenen, man har 100 % styr på hvor mange år, måneder, uger, dage og nærmest også timer, man er. Som voksen kommer den der fødselsdag ret tit bag på en og hvor gammel er det nu lige jeg bliver ....

Man skal sgu huske at fejre sin fødselsdag, også som voksen! Især som voksen, fristes jeg til at sige.
Hvilken bedre lejlighed findes der for at invitere venner og familie til en dag eller aften i hygges tegn? Pyt med gaver, fødselsdagskort og antallet af lys, der skal i kagen - det er hyggen og det gode selvskab, der skal fokuseres på.

Set med mine øjne, skabes de bedste rammer for sådan en aften med masser af dejlig mad, vin og kolde drinks! 



I en travl hverdag med job, børn og andre tidskrævende aktiviteter kan det både være svært at finde en dato hvor fødselsdagen kan holdes og tiden til at købe ind og lave maden.

God planlægning og indkøb i et supermarked med et godt og bredt udvalg er kodet ordet her!
Til denne veganske fødselsdagsmiddag har jeg handlet ind i Meny.

Meny fokuserer på friske råvarer og har et særligt bred udvalg, så du kun behøver at handle et sted.
Åh hvor bliver jeg altså bare træt og irriteret, når jeg ikke kan få alle de ting jeg skal bruge det samme sted....
Men i Meny har de et særligt godt udvalg af økologiske, glutenfrie og veganske varer.

Da jeg på min indkøbstur i Meny både fandt øko prosecco til Spritzen, øko kikærtemel til burgerbollerne, soy4you til de veganske bøffer OG vegansk cheddar ost til lige at få burgeren et tak eller 2 op ad lækkerhedskalaen, så var lykken gjort og fødselsdagsmenuen fastsat!

Udover det tidsbesparede ved at kunne få alle varer i Meny, så er der endnu en genialitet ved denne fødselsdagsmenu, og det er, at lang de fleste ting kan laves på forhånd.
Bag burgerbollerne i god tid og frys dem ned, bøfferne kan du lave dagen før og grille dem færdige på dagen, desserten kan også laves i god tid og husker du også at lave isterninger og lægge Prosecco på køl, så er der kun salatsnitteri tilbage at gøre på selve dagen.

Her er jeg både den irriterende og søde vært, fordi jeg kan godt lide at tage mine gæster med i køkkenet og hjælpe til med snitteriet, men jeg sørger altid for at hælde alkohol på dem imens og så plejer jeg ikke at høre nogle klager for det ....




VEGANSK CHEESE BURGER:
6 stk

6 glutenfri burgerboller ( opskriften skal lige finjusteres inden den kan deles )
6 veganske bbq bøffer - følg opskriften, men form som bøffer istedet
6 skiver vegansk cheddar-style ost fra Wilmersburger

Hjertesalat, fint snittet
Tomat, i skiver
Agurk, i skiver
Rødløg, i skiver

Ketshup, BBQ sauce eller andet snak efter eget valg

FREMGANGSMÅDE:

Læg en skive ost på hver bbq bøf et par minutter inden de er færdige, så osten kan smelte.
Rist burgerbollerne og smør dem med dit valgte snask, top med salat og placer bbq-bøffen med det smeltede ost ovenpå.
Fyld op med tomat, agurk og rødløg og slut af med overbollen.

Server fritter af søde kartofler og  den friske melon salat til burgeren.



APREOL SPRITZ:
pr. drink

3 dele Prosecco
2 dele Apreol
1 del danskvand

Isterninger og øko appelsin i skiver

FREMGANGSMÅDE:

Fyld et stort vin- eller longdrink glas med is og kom et par skiver appelsin i.
Hæld først prosecco i glasset, dernæst Apreol og tilslut danskvand.
Stik et par sugerør i drinken og rør forsigtigt rundt et par gange inden drinken nydes.

TIP: Er I mange, så kan drinken med fordel laves i en kande eller drinksdispenser.


MINI MANGO CHEESECAKES:
9 små

Bund

120 g mandler
4 dadler
1 spsk. kokosolie
1/4 tsk kanel
1 nip salt

Fyld: 

2,5 dl. cashewnødder - udblød i 2-3 timer
1 moden mango
1 spsk. limesaft
4 spsk. kokosolie - smeltet
2 cm frisk gurkemeje
2 cm frisk ingefær
2 spsk. kokossirup - eller anden flydende sødning

FREMGANGSMÅDE:

BUND:

Kom alle indgredienserne i en foofprocessor og kør det til en fin og smuldret masse.
Kom 2 spsk. i bunden af 9 muffinforme og tryk det godt sammen. Hvis du bruger løse forme er det en god ide at placere dem i et fad.

Sæt dem i fryseren imens fyldet laves.

FYLD:

Kom alle ingredienser i en blender eller foodprocessor og kør det til en jævn og cremet konsistens.
Smag til om du syntes den er tilpas sød
Tag bundende ud af fryseren og fordel fyldet i formene.
Sæt dem tilbage i fryseren og frys dem i min. 3 timer inden de serveres.

Du kan sagtens lave dem en eller flere dage i forvejen  - tag dem op 20-30 min inden de skal serveres.

Pynt med fint revet limeskal og evt. fint hakket pistacienødder.



FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Magimix Foodprocessor / Wilfa Raw Fuel blender
REGI: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar