Sider
▼
lørdag den 13. september 2014
Lørdag luxus: Rødbedemuffins
Mooaaar, har vi flere chokolademuffins?
Sådan har det lydt inde fra Almas værelse sådan ca. 100 gange siden jeg bagte disse muffins.
Chokolademuffins, ja det hedder de altså bare herhjemme. Og det er jo sådan set også det de er, fordi der er skam chokolade i, men der er også rødbeder i og så er de bagt med bønner istedet for mel. - men det ved Alma bare ikke. Hun spiser dem med største velbehag og det er ca. det største kvalitetsstempel man kan få. Hun er mildest talt ikke særligt begejstret for mange af ting der kommer ud af mit køkken. Men de her! Dem elsker hun og en ny portion er allerede bestilt.
Kagerne er svampede, saftige, har et godt bid, en god intens chokolade smag og et lille strejf appelsin.
Rødbedemuffins:
- 12 stk
240 g udblødte og kogte borlottibønner (kan erstattes af kidneybønner eller sorte bønner)
250 g rødbede
1 dl kaffe (hurtig løsning: 2 tsk instant, rørt ud i koldt vand)
2 æg
100 g mørk chokolade med appelsin
100 g kokossukker
50 g kokosfibermel
1 tsk vanillepulver
1 tsk bagepulver
2 spsk kakao
Sådan gør du:
Skræl rødbederne og riv dem fint.
Smelt den mørke chokolade.
I en foodprocessor blendes bønnerne helt glatte sammen med æg og kaffe. Tilsæt den smeltede chokolade og kokossukker og blend det godt sammen.
Tilsæt kakao, bagepulver, vaniliepulver og blend igen.
Kom nu rødbederne i og blend det og kom til sidst kokosfibermelet i og blend igen.
Tænd oven på 180 grader. Fordel dejen i 12 muffinforme og bag kagerne i 20-25 min.
Hvordan i alverden kommer du på det ? Jeg er SÅ imponeret, for hold nu fast hvor lyder det lækkert (og fantastisk med kvalitetsstemplet fra Alma). Svampet OG med chokolade ! Det kan kun være en vinder muffin :)
SvarSletJeg skal på arbejde snart, og jeg kommer ikke tila t tænke på andet end at jeg skal bage dem der i morgen, det er jeg simpelthen NØDT til.
Tak for altid lækker inspiration Maria
KH Maria
God bagelyst idag MAria! Jeg håber de kan indfri forventningerne når nu du tænkte på dem hele dagen igår (; lad mig endelig høre hvad du syntes om dem !
SletGod søndag
Kh Maria
Hvor køber man mon kokosfibermel? Og er det til at finde på en søndag?
SvarSletHej Signe.
SletJa det burde bare til at finde kokosfibermel på en søndag. Urtekram har en som man kan købe i Føtex og omg sov måske endda som spotvare i netto :) jeg håber du finder en og får bagt nogle lækre kager (;
God søndag
Kh Maria
Tak :) Dumt spørgsmål - er det det samme som alm. kokosmel eller skal det hedder kokos-fiber-mel?
SvarSletDet hedder kokosfibermel og er ikke det samme som alm kokosmel (; - det er overhovedet ikke noget dumt spørgsmål ;) du skal endelig bare spørge løs!
SletKh Maria
De skal vist afprøves - jeg har dåse-bønner på lager ;)
SvarSletKH
- frk. sveske
Jamen når du ligefrem har bønnerne på lager, så må du jo bare igang med bageriet!
SletDe vel næsten bruges som eftertrænigs mad, de er jo fyldt med gode og langsomme kulhydrater.
Lad mig ihvertfald endelig hære hvad du syntes om dem (;
God dag sveske
Kh maria
Uha en virkelig lækker opskrift! Det eneste minus er at de blev virkelig grimme fordi de jo ikke flyder ud som almindelige muffins pga. manglende fedtstof, men hold op hvor smagte de bare godt.
SvarSletTak for en skøn blog som jeg elsker at følge :D
//AK
Ih tusind tak Anne Katrine! Jeg er så glad for at høre du elsker af følge med herinde (; det er sådanne kommentarer der motiverer mig til at blive ved (; og så er jeg også bare vildt glad for at høre du syntes kagerne smagte godt, og jeg vil give dig ret, kønne er de ikke, men havde ikke har i udseende, har de bestemt i smag (:
SletGod aften
Kh maria
Kunne man erstatte kokos-fiber-mel med noget andet..?
SvarSletDu kan erstatte det med mandelmel eller anden nøddemel, det skal bare være en fiberrig og affedtet udgave for at konsistensen kan blive den samme.
SletGod weekend
HK maria
Kan man erstatte kaffe med vand eller andet? Er ikke så vild med kaffe-smag ;)
SvarSletDe kommer slet ikke til at smage af kaffe, så tilsæt du roligt kaffe (; ellers ertattet du bare med samme mængde af en anden type væske (;
SletHej Maria,
SvarSletTror du, at jeg kan gange portionen lidt op og bage kagen i et tærtefad/springform i stedet? Jeg tænker at servere den til en lidt stor madklub i min opgang, så det ville gøre arbejdet lidt lettere. Og har du forresten et godt forslag til et eller andet creme, man kan komme ovenpå? Jeg har din skønne bog, hvor jeg kan se på billederne, at der er noget hvidt creme ovenpå.
Kh, Mathilde
Kære mathilde,
SletBeklager jeg først svarer på din besked nu.
Jeg håber du når at få svar inden du skal servere kagen.
Du kan sagtens gøre portionen større og bage den i en stor form - så bliver bage tiden bare lidt længere. Så husk at tjekke den ind i mellem.
På billedet i bogen er den faktisk bare pyntet med ren creme cheese - men jeg kan virkelig anbefale dig at bruge cremen fra squashbrownien som også er i bogen. Tilsæt evt. lidt sødning i cremen, så plejer den at gilde lidt bedre ned ;)
Og så skal du altså lige have et kæmpe tak for at du har anskaffet dig min bog - det er jeg super glad for!
Ha en fantastisk weekend!
kh maria