Sider
▼
lørdag den 30. august 2014
Lørdags Luxus: Glutenfri Squashbrownie
Fudgy, svampet kage med en intens kakaosmag og cremet glasur, det er hvad du får med denne brownie!
- hvad du til gengæld ikke får, er et boldsukker der tager en vild rutschetur, fordi denne kage indeholder hverken mel, sukker og faktisk heller ikke smør. Den indeholder derimod grøntsager, fibre og sunde fedststoffer, som din krop vil elske at blive forkælet med og det vil dine smagsløg helt sikkert også! - Den smager nemlig helt fantastisk!
Og ligesom med en klassisk brownie kan du lege videre med opskriften, måske du syntes der skal nødder i, måske der skal bær i, eller hvad med lidt revet appelsinskal eller mynte for et after eight agtigt twist. Kun fantasien sætter grænser for der kan tilføres af lækre twist til denne brownie.
Low carb squashbrownie
- 9 stk (20 x 20 cm form)
1 stor squash
1 moden banan eller 1/2 dl æblemos
1,5 dl mandelmælk
3 æg
1 dl kokosfibermel
1 spsk. kanel
4 spsk. kakao
1/2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
Glasur:
1 moden avokado
1 spsk. kakao
1 tsk vanillepulver
Evt. sødning efter smag
FREMGANGSMÅDE:
Tænd ovnen på 180 grader og smør en 20 x 20 cm med kokosolie eller for den med bagepapir.
Riv squashen groft og sæt til side.
Mos bananen grundigt og pisk det sammen med æggene.
Vend den revne squash i æggemassen.
I en skål blandes kokosfibre, kakao, kanel, bagepulver og salt godt sammen. Si det ned i den våde dej og rør det godt rundt. Rør til sidst mandelmælken i lidt ad gangen og rør til dejen er glat og uden klumper.
Kom dejen i den smurte bageform og bag brownien i ovnen i 40 min.
Tjek med en kødnål eller lignede om brownien er færdig bagt. Er nålen ren når den tages op, er brownien bagt, hænger der dej ved, skal kagen have et par minutter mere i ovnen.
Lad kagen køle helt ned og sæt den i køleskabet.
Lav glasuren til brownien ved at blende alle ingredienser grundigt sammen. Smag til om du syntes den skal sødes.
Smør glasuren på den afkølede brownie og skær den i 9 stykker.
Uden glasuren kan brownien fryses ned. Den kan med fordel laves dagen før og holder sig 3-5 dage i køleskabet.
FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: -
REGI: -
Ej det er ikke fair. Jeg har næsten nøjagtig samme opskrift, som Vega og jeg skulle teste i dag til den nye bog. Ha ha! Hvordan fungerer avokadoglasur? Det lyder spændende!
SvarSletEj for Real? ;) - det var da utroligt at vi begge lige udtænker stort set ens kager... Great minds Think alike, som man siger ikke (:
SletFik i bagt din og hvad syntes i om den?
Og den avokadoglasur - den er altså god, tyk, cremet, intens! GOD!
Jeg kunne ikke lide min! Ha ha! Ungerne kunne godt lide den men jeg syntes, den var kedelig. Og så lavede vi æblekage i stedet. Det gik bedre :)
SletKan man bruge rødbede i stedet for squash?😊
SvarSletUh ja god idé med rødbede! Det tror jeg helt sikkert du ville kunne bruge.
Slet- jeg fik da ihvertfald lige en god ide der (:
Spændende opskrift! Har vidst ikke mere squash, men ellers er alle ingredienserne på lager.
SvarSletDen bliver jeg nok nød til at prøve bare fordi den ser virkeligt lækker ud. Utroligt at det kan blive så fast, squash indeholder jo en del væde..
Du må da ud og ha fat i en squash så du kan prøve at smage denne kage.
SletDet er rigtigt at squash indeholder meget væde, men kokosfibermelet indeholder super mange fibre så det er dem der gør kagen fast.
God bagelyst og lad mig endelig høre hvad du syntes om den!
Hej Maria
SvarSletEndnu en fantastisk opskrift....jeg glæder mig hvergang jeg ser der er mail fra bloggen.
Et stort ønske:-)... er det meget besværligt at skrive gr. på de grøntsager du bruger....jeg synes det er meget realtivt hvad f.eks en stor squash er....jeg har f.eks også runde squash fra haven.
Læs endelig ikke dette som en klage
Inge
Hej Inge.
SletGodt det ikke er en klage - hi hi (; jeg kan godt se det ville være praktisk med en vægt angivelse på grøntsager, men det bliver desværre ikke noget jeg kommer til at bruge. Det er for besværligt og tidkrævende at stå og veje ingredienserne af. Jeg kan god se det måske ville være snart til en kageopskrift, men jeg har bare brugt sådan en standart supermarked størrelse squash - ellers vurder konsistensen, er den for våd, så tilsætter du bare lidt mere kokosfibermel (;
- jeg håber det var hjælp nok (;
God dag
Kh Maria
Hvor lyder det som en lækker og spændende kage! Jeg har bagt ret meget med rødbede, men jeg mangler stadigvæk at få prøvet noget med squash - jeg tror vist, jeg starter med din kage :)
SvarSletJeg syntes det er den bedste ide at du starter med min squashkage Linn (; Lad mig endelig høre hvad du syntes om den (:
SletGod dag
Kh mAria
Ejj...hvor ser det bare lækkert ud. Mine tænder løber i vand. Jeg tænker hindbær og grofthakkede valnødder.....tror du det vil være et hit smagsmæssigt?
SvarSletDer findes bare ikke noget bedre end kakao.
Min kæreste kan desværre ikke lide avocado. Vil jeg kunne erstatte det med noget andet?
Og så lidt ros til din blog, som er min favorit madblog i øjeblikket:0)
Ih tusind tak for den søde kommentar Lena! - jeg er stolt over at være sin favorit madblog lige for tiden (:
SletUhm jo valnødder og hindbær vil klæde kagen så godt - helt bestemt!
Og glasuren smager overhovedet ikke af avokado, men af kakao uger dwjligdes og cremet, så mon ikke du kan lokke det i din kæreste alligevel - du kan jo lade være med at sige det er avokado og se hvad han siger til det (fnis)
super...tusind tak! Det må afprøves hurtigst muligt....:0)
SletMmmmmh... jeg vil gerne bestille sådan et stykke der... lige NU.... TAK! :) :)
SvarSletØv altså kage er jo spist! (; sig til når jeg skal bage en til dig Chica!
SletNøj. Hvor ser den lækker ud. Kan man bruge gulerødder i stedet for. Det er det eneste der er på lager pt:-)
SvarSlet- den er altså også bare så lækker den her (; jo mon ikke også gulerødder vil du, måske du bare skal tilsætte lidt mindre kokosfibermel, da der ikke er lige så meget væske i gulerødderne som i squashen.
SletLad mig endelig høre hvordan det bliver (; - god bagelyst (;
Hej Maria :)
SvarSletJeg er færdig med at røre alle ingredienserne sammen, men jeg synes stadig dejen er våd. Jeg har brugt mandel mel i stedet for kokosfibermel, kan det være derfor? Og er vi ikke enige om at 1 dl er ca. 50-55 gram?
God dag :)
Mh Sarah
Hej Sarah
SletJeg har desværre ikke prøvet at bage kagen med mandelmel istedet for kokosfibermel - jeg er derfor ikke sikker på om det kan være årsagen. Jeg mæ desværre også være svar skyldig om 1 dl svarer til 55 G.
Hvid du syntes dejen er at alt for våd (en kage dej er jo meget flydende ) så tilsæt lidt flere loppefrøskaller og lad dejen stå 10 min og lad den sætte dig - håber da du får en god kage ud af det (;
Kh Maria
Spændende opskrift, jeg glæder mig især til at prøve avocado glasuren, men jeg har lidt svært ved din mængde angivelse af squash.
SvarSletFor mig er en stor squash ca 50 cm lang og ca 15cm i diameter. Jeg synes dog det virker af meget til de resterende ingredienser. og du skriver i kommentarfeltet at det er en standart supermarked størrelse og det er for mig 15 cm lang 5 cm i diameter.
Så kan du give nogle ca. mål på hvad du forstår ved en stor squash?
Ha ha du får mig altså ikke til at måle en squash med målebånd (; med en alm stor squash mener jeg sådan en standart grøn squash man kan købe i alle supermarkeder (;
SletJeg håber det var svar nok
Kh Maria
Det er vel heller ikke nødvendigt at måle. Det er bare ca mål jeg er ude efter. For dem de sælger i supermarkederne her, er hvad jeg vil kalde mini squash. *S* Men nu er jeg på landet og vant til selv at dyrke..
SvarSletJeg har lige bagt kagen, men den smager virkelig mærkeligt synes vi. Den er slet ikke sød, på trods af 1½ banan. Putter du også sukrin i dejen eller laver du den præcist som angivet?
SvarSletCremen blev god, tilsatte også et par dadler og ½ banan.
Den skal heller ikke være sød - ihverfald ikke efter mine smagsløg. Hvis man syntes den skal være sød kan man jo vælge at søde med den type sødning man foretrækker ;)
Slet