De her kugler smager seriøst lige som gulerodskage! Og så indeholder de hverken mel eller sukker.
Men kun ingredienser som kroppen vil elske at få en eftermiddagstime, hvor man måske kan bruge lidt at styrke sig på. De mætter dejligt og sender ikke kroppen ud på en blodsukker rutsjebanetur.
De er nu også gode til aften kaffen (teen) eller som et lille treat i madkassen.
Til ca. 20 kugler:
3 dl fintrevet gulerod
1 dl økologiske abrikoser
1/2 dl medjool dadler
2 dl blandede nødder fx. Valnødder og mandler - brug dem du har
2 spsk chiafrø (kan undlades)
1 spsk kanel
1/4 tsk muskatnød
1 spsk fint revet ingefær
Revet skal fra 1 øko citron
Noget til at rulle kuglerne i:
Fx.
- Finthakket hampefrø og frysetørret æble
- Kokos
- Kakao
- Lakrids
Sådan gør du:
Kom abrikoser og dadler i en skål, hæld kogende vand på og lad det trække mens du river gulerødderne. På den måde bliver de lettere at blende.
Hæld fandt fra abrikoserne og dadlerne og kom alle ingredienserne i en foodprocessor.
Kør det til en fin og ensformig masse.
Tril kuglerne i en passende størrelse og rul dem i dit yndligsdrys.
Opbevar kuglerne i køleskabet hvor de kan holde sig min. 1 uge
Uh, jeg ææælsker gulerodskage! Det må prøves :-)
SvarSletGulerodskage smager jo helt fantastisk og de her kugler smager virkelig lige som gulerodskage, selv konsistensen er der :) så prøv prøv prøv dem! (:
SletGod søndag
Kh maria
God eftermiddag,
SvarSletjeg er fuldstændig forgabt I dine mange gode mad glæder:-)
Igen disker du op med en lækker bid, som jeg har gemt opskriften på, så lækre sammensatte ingredienser, lige min smag, som du så ofte rammer:-)
Min veninde lavede lækker varm og sund hyldebærsuppe med æbler og pærer I:
http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/05/hyldebrsuppe-med-ble-og-prestykker.html
Hilsner fra Hans The Man
Team Hoffbeck Blog
Hvor skønt at læse du er forgabt i mine madglæder og at de ofre rammer lige i dine smagspræferencer (;
SletHa en dejlig søndag
Kh maria
Arhmen altså Maria ! du er skisme genial. Igen. Dem laver jeg i morgen, det er jeg jo simpelthen nødt til :)
SvarSletMon du fik lavet rabarberkylling igen ? Jeg pønser på flere idéer med rabarber, eftersom vi har tre planter i haven, og de ser ud til at rives rigtig godt. Så der kommer med garanti flere ting derfra.
KH Maria
Åh tusind tak for den søde kommentar Maria! Den går lige i hjertet!
SletDu er jo simpelthen nødt til at lave de her kogler idag, perfekt søndags projekt i køkkenet. Jeg er sikker på at både Andrea og Edith vil elske resultatet (;
Du kan tro jeg fik lavet rabarber kylling til min veninde i går - hun elskede heldigvis retten lige så meget som jeg - den er altså virkelig også god!
Hvor er du heldig at du har rabarber lige ude i haven, hold øje med bloggen idag - der kommer nemlig noget med rabarber og bacon ......
Ha en dejlig søndag
Kh maria
Tak for lækker inspiration ;-)
SvarSletKh Cathrine Koefoed, yogalærer og yogablogger på www.cathrineyoga.dk
Selv tak Cathrine ;) - ha en dejlig søndag!
SletKh maria
De lyder godt nok lækre!
SvarSletJeg laver nogen gange krydrede daddelkugler, disse lyder som en god variant.
De kommer på listen over ting jeg vil prøve...
Lena
Hej Lena,
SletJeg kan kun anbefale dig at prøve de her, de smager præcist lige som gulerodskage - så lækre altså!
God aften
Kh maria
Hvor ser det bare herligt ud!!! De der dadler? Hvad er det lige for nogle og hvor finder man dem? :)
SvarSletTak - de er altså også bare skønne! Medjool dadler er sådan nogle store lækre nogle. De ligger i sådan en plastik bakke og kan købe i super Brugsen, Irma og super Best. Jeg håber du finder nogle (;
SletHvor ser de lækre ud. Kan man nøjes med kun at bruge dadler, har ikke abrikoser på lager..?
SvarSletTak - de er også bare super lækre (:
SletDu kan sagtens bare bruge dadler.
Kh Maria
Jeg går ud fra det er friske abrikoser du bruger, og ikke tørrede? Jeg glæder mig til at lave lækkerier :)
SvarSletNej nej det er skam tørrede abrikoser du skal bruge (;
Slet- jeg håber du kan li lækkerierne (;
Hej. Super lækre opskrifter. Glæder mig til at prøve løs af dem. Tror du dadlerne kan erstattes af flere abrikoser eller de halvtørrede i æsker fra supermarkedet? Vh Louise
SvarSletHej Louise
SletJeg tror sagtens du kan erstatte dadlerne med flere abrikoser og ellers kan du også bare bruge de iranske dadler man kan købe i papæskerne i supermarkedet (:
Bliver altså lige nød til at høre.. synes ofte at jeg støder på dadler i LCHF, Paleo og andre sundheds/kur sammenhænge og er lidt nysgerrig... Er der en særlig grund til at bruge dadler, som har et ret højt kcal tal, frem for svesker, abrikoser eller lign?
SvarSletDet er faktisk et rigtig godt spørgsmål.... Jeg tænker det er pga dadlernes sødme og deres blødhed der gør dem oplagt at bruge. Men du har ret i at de indeholder lagt flere kcal end fx. Svesker - de er bare ikke lige så søde - men det kan jo sagtens være en fordel - jeg vil faktisk selv foretrække svesker fremt for dadler - så måske jeg skulle begynde ar bruge dem noget mere (:
Slet