Sider
▼
tirsdag den 27. maj 2014
Rabarber chutney, sommer salat & sprødstegt fisk
Får du spist nok fisk? Og undlader du at spise fisk fordi du syntes det er svært eller tager lang tid?
Udover at fisk er super sundt, så er fisk faktisk super velegnet til hverdagsmad, hvor det gerne må være nemt og gå stærkt. Fisk har nemlig en kort tilberedningstid, 20 min i oven eller 5 min på panden - se det er da fastfood når det er bedst!
Jeg tager oftest oven i brug når jeg skal tilberede fisk, men engang imellem, så er det altså bare lykken atfå et stykke sprødstegt fisk! Steg i masser af god smør og i selskab med en tilpas syrlig, sød og stærk rabarberchutney og en lækker og fyldig sommersalat med bagte rabarber.
Rabarberchutney:
- et stort sylteglas
500 g rabarber
1 rødløg
1 spsk fint revet ingefær
2 fed hvidløg
1 tsk karry
1 tsk sennepsfrø
1/2 tsk chili
2 tsk salt
50 g kokossukker
1/2 dl vand
Olie til stegning
Vask rabarber stilkene grundigt og skær dem i 2 cm tykke skiver. Hak rødløget fint.
Varm en gryde med lidt olie i op til medium varme, steg rødløgene her i et par minutter.
Tilsæt krydderier og rør godt rundt. Hæld vand på og tilsæt rabarberne. Hold en god håndfuld tilbage.
Lad chutneyen simre i 10 min. Kom nu de sidste rabarber i og lad det simre med i 5 min. På den måde får du en mere chunky chutney.
Smag chutneyen til med sukker og salt.
Hæld chutneyen på glas og opbevar den i køleskabet hvor den holder sig fint i min. 1 uge.
Sommersalat med linser og rabarber:
- 2 personer:
100 g Belugalinser
100 g edamamebønner, afbælgede
2 stilke rabarber
1 bundt asparges
1 stor håndfuld blåbær
1 lille håndfuld basilikum
Dressing:
2 spsk ahornsirup
2 spsk olivenolie
Saften fra 1/2 citron
Salt og peber
Kog linserne efter anvisningen på posen. Lad linserne afkøle.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
Knæk de nederste trævlede ender af aspargesene. Skyld dem og skær dem i 2 cm diagonale stykker.
Kom de frosne edamamebønner og asparges i en skål, hæld kogende vand på og lad dem trække i 1 min. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
Skær rabarberne i 2 cm tykke skiver og bag dem i en 200 grader varm ovn i 7 min.
Kom nu alle ingredienserne i en skål, hæld dressingen over og vend det godt rundt.
Salaten er god samme dag, men næsten endnu bedre dagen efter, så der er godter til madkassen hvis du har rester tilbage.
Sprødstegt fisk:
- 2 portioner
300 g fisk, gerne sandart ellers vælg en anden hvid fisk.
Smør til stegning - rigeligt smør!
Salt
Peber
Salt fisken på kød siden og lad den trække 30 min i køleskabet.
Varm en pande op til medium/høj varme, smelt smørret læg fisken på panden med skindsiden først. Pres fisken ned med en mindre pande eller gryde. På den måde udgår du at fisken vipper op og kun bliver sprød i kanten. Hold presset på fisken i et par min.
Når fisken er helt hvid ind til midten, vendes den og steges 1-2 min på kød siden.
Krydr med peber og anret fisken på 2 tallerkner sammen med salat og rabarberchutney. Og nyd et let, lækkert og mættende sommermåltid!
Mmmmh... den fisk der. HAPS! :)
SvarSletPræcis! HAPS !!! (:
Slethold nu fast hvor ser det SMUKT ud! Gid min bedre halvdel gad spise mere fisk (og gid jeg var bedre til at få det på madplanen)
SvarSletTusind tak marian (:
SletJeg er jo bare pjattet med fisk og spiser det glædeligt som den eneste her hjemme.