Sider

onsdag den 21. maj 2014

Blomkålsboller


Efter successen med broccolibollerne, ja så lå det jo lige til højrebenet at lave en blomkålsversion ikke?

Hverken smag eller konsistens er anderledes end broccolibollerne, men jeg er efter 5 portioner, kommet frem til at jeg foretrækker at bage bollerne med pofiber. Det syntes jeg giver det bedste resultat. Da det jo er en grøntsagsbolle, er bollerne lidt til den fugtige side, men ikke våde og snaskede. Bollen er fast og smuldre ikke.

Bollerne er bedst mens de er lune, enten mens de er nybagte eller flækket og ristet i ovnen eller på brødristeren.

Til 6-7 boller:

400 g blomkål
1 æg
2 æggehvider
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 spsk loppefrøskaller
2 spsk hørfrø
1/2 - 1 dl pofiber ( kan erstattes af kokosfibermel, mandelmel el. Sesammel )

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader.

Hak blomkålen fint i en foodprocessor.
Rør æg og æggehvider godt ud i den fint hakkede blomkål.
Tilsæt salt, hørfrø, bagepulver, pofiber og loppefrøskaller, rør det grundigt ud og lad dejen stå i 10-15 
min så dejen kan samle sig og blive fast.

Start med 1/2 dl pofiber og lad det trække lidt. Prøv at forme en bolle, hvis du kan forme en bolle uden at presse væske ud, så er dejen klar til at blive formet og bagt. Ellers tilsætter du lidt mere pofiber og lader det trække igen indtil dejen er fast og tør.

Kom bagepapir på en bageplade.

Med hænderne formes bollerne og lægges på bagepladen.
Drys evt. bollerne med sesamfrø eller birkes.

Bag bollerne i 20 - 25 min. De skal være faste og lette.

Lad bollerne afkøle på en bagerist. 

Bollerne opbevares i køleskabet eller fryses ned.

4 kommentarer:

  1. Jeg har det lidt svært med det der lowcarb brød. Synes tanken er rigtigt god, men udover det gode kernebrød med nødder, så synes jeg tit at det bliver en "ægget" omgang. Har også bagt pølsehorn på en broccolidej og kålsmagen og kållugten var for dominerende for min smag. Synes dog at det der pofiber lyder spændende, så måske jeg giver dem en chance.
    Har bagt en modificeret version af dit hørfrøbrød (modificeret fordi jeg tilsyneladende ikke kunne læse opskriften i kampens hede), og trods den lidt "våde" konsistens er jeg faktisk ret begejstret. I aften skal jeg så lige prøve dine boghvedepandekager. Tak for alle de måltider du redder herhjemme! :)

    SvarSlet
  2. Først og fremmest så skal du altså lige ha et kæmpe tak både for din søde kommentar og fordi du har lavet og delt mine opskrifter på din blog - det gør mig bare SÅ glad at se og læse når andre kan li min mad og har lyst til at dele det - og du viser det bare SÅ smukt - så tusind tak !!!

    Godt du nu alligevel syntes om hørfrøbrødet, til trods for våd konsistens og forvirring i kampens hede, du må bare prøve igen. (;
    Hvad syntes i så om boghvedepandekagerne? - jeg syntes enormt godt om både smagen og konsistensen (;

    Jeg kan kun anbefale dig at prøve broccolibollerne - de er lidt fugtige i det, men dejligt faste og hverken æggede eller smuldrende og så kan de bare bruges til alt, lige fra morgenbolle til burgerbolle (; ja jeg er altså virkelig begejstret for dem (;

    Ha en dejlig weekend

    Kh mAria

    SvarSlet
  3. Kan man evt. bruge noget andet end blomkål eller broccoli ? Jeg kan nemlig ikke tåle det.. :/ Kan man evt. bruge gulerødder eller squash ? :-) Tak for en fantastisk side!

    SvarSlet
    Svar
    1. Uh det ved jeg faktisk ikke - gulerødder tænker jeg godt du kan bruge. Jeg er ikke sikker på squash, vand indholdet er jo betydeligt større i squash så jeg er ikke sikker på det vil kunne fungere (;

      Slet