Sider

fredag den 27. december 2013

Avokadopesto og et lille tip om avokadoer.


Noget man næsten altid kan finde i mit køkken er avokado. Vi 2 piger herhjemme er nemlig helt vilde med avokado. Om det så bare er helt straight up med salt og peber og spist med en ske, blendet med i en smoothie, skåret i tern og blandet i en salat eller som her lavet til en lækker og cremet pesto.
Ja egentligt adskiller den sig ikke særligt meget fra en guacamole, men hvor guacamolen er chunky i konsistensen, så er pestoen ensartet og cremet.

Avokado er en vanskelig lille fætter. Den kan nemlig være svær at få fat i når den er helt perfekt.
De formodnede man kan købe i supermarkederne er som regel altid en falit erklæring.
Mit tip til dig, er at købe de umodnede, ligge dem hjem i frugt skålen sammen med bananer eller sammen med tomaterne. Modne tomater og bananer udskiller ethylen, som er et stof, der er med til at modne andre frugter. Nu skal du holde øje med dine avokadoer, ligge mærke til farven, føle forsigtigt på dem og når de er mørkebrune i skallen og let bløde, så er de spise klar. Dem du ikke spiser med det samme ligger du i køleskabet. Her kan de holde sig nogle dage uden at de fortsætter med at modne. Men kom dem ikke i køleskabet før de er modne.

Se bare på det nederste billede hvor fine og perfekte begge mine avokadoer var.

Du skal bruge:

2 modne avokado
1 lille rødløg
1 tomat
1-2 fed hvidløg
1 håndfuld rucola
1 håndfuld koriander, persille eller basilikum
Saften fra 1 lime eller 1/2 citron
Havsalt og frisk kværnet peber

Sådan gør du:

Kom alle ingredienser i en blender og kør til en ensartet masse, smag til med salt og peber.


9 kommentarer:

  1. Jeg elsker også avocado, og bruger dem ofte til alt muligt.
    Et lille tip mere: Står man med en del modne avocadoer, kan de sagtens fryses. Mos eller blend avocadoen med 1 spsk lime- eller citronsaft pr. frugt og frys det ned med det samme. Smager fint efter optøning, og frugtkødet når ikke at blive brunt.. :)

    SvarSlet
  2. Uhmmm lækkert med en anderledes pesto, advocado er sund og velsmagende.
    Tak for idéen og glædelig bag jul.

    Mary-Liz
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er så lækker den her pesto, dejlig og cremet...

      Glædelig baghjul til dig også og godt nytår!

      Slet
  3. Avokado er noget af det bedste på jorden!
    Skøn blog i øvrigt, her vil jeg følge med :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Helt enig Charlotte!
      Avokado er bare noget af det bedste (-:

      Og velkommen til - dejligt du vil læse med

      Kh Maria

      Slet
  4. Jeg har lige opdaget din blog via wewonder, og jeg glæder mig til at følge med og blive inspireret af dine lækre opskrifter.
    Lige et ekstra tip omkring avokado. Jeg læste et sted, at de ikke må få lys. Og siden jeg læste dette tip, har jeg opbevaret mine avokadoer i køkkenskabet, og de er perfekte hver eneste ene gang! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak for dit tip det vil jeg bestemt forsøge mig med. Og velkommen her på bloggen - det glæder og at du kan blive inspireret (:

      God weekend
      Kh maria

      Slet
  5. - Og hvis avocadoen ikke skal blive brun f.eks. i en quacamole, så skal den bare beholde sin sten. Dvs. mos avocadoerne tilsæt krydderier mv. Og læg! stenene ned i mosen indtil serveringen.

    SvarSlet