Sider

søndag den 13. oktober 2013

Æblets dag: Bagte æbler med peanutbutter



Idag er det æblets dag. En årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man fejrer høsten af de danske æbler. Og æble-elsker v som jeg er - vil jeg da også fejre dagen med en lækker æbleret, jeg længe gerne ville lave.
Opskriften stammer fra "Suverænde salater året rundt" og overraskende nok er det slet ikke en dessert, men et lækkert tilbehør til ovnstegt kylling, rødbedesalat og æblesalat med rucola, oliven, feta og mynte. Man kan selvfølgelig sagtens lade de bagte æbler gå dessert vejen. Så ville jeg bare undlade cayennepeberet og serverer en god klat creme fraiche rørt med vaniliepulver til.

Til 4 personer skal du bruge:

4 små danske økologiske æbler
Smør klatter
1/2 dl økologisk æblejuice eller vand

Fyld:

3 spsk crunchy peanutbutter
1 spsk smør
1/2 spsk sukrin gold eller honning
1/4 tsk kanel
1 cm ingefær, fint revet
1 stort nip cayennepeber
Lidt salt

Sådan gør du:

Start med at røre alle ingredienser til fyldet sammen.

Skær toppen af æblerne og gem dem. Med en udstikker, skrabes kernehuset ud og lidt af æblet for at gøre plads til fyldet. Undgå at skære helt ned til bunden, så flyder fyldet bare ud og det går jo ikke.
Skær en rille rundt om maven på æblet, så sprækker skindet pænest under bagningen.
Kom fyldet i æblerne, læg låget på og kom æblerne i et indtast fad. Kom ens mærkbar oven på hvert æble. Hæld vand eller æblejuice i bunden af fadet.
Bages i en 175 grader varm ovn i ca. 30 min - eller til æblerne er bløde og møre.


4 kommentarer:

  1. Årh, det ser bare godt ud, spiser selv bagte kanel-æbler flere gange om ugen disse dage, gerne med en gang skyr til - og med lidt reven marcipan, peanutbutter eller nøddedrys, er det ekstra godt.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Æbler og kanel er altså også bare en perfekt kombi og hvor luksus med marcipan på (-;

      Slet
  2. Årh mums!
    Det må jeg bare prøve. Kan forestille mig at æble-peanutbutter er en FAB kombination!
    Kh
    Anne

    SvarSlet