LØRDAGS LUXUS: Sunde romkugler ( V + GF )


Sunde, bløde og mega lækre romkugler af den aller bedste slags.
Og helt uden bagerens gamle kager, men med sunde og reelle ingredienser, du med god samvittighed kan snuppe så mange af som du lyster.

Jeg husker tydeliget skoletiden, hvor der sparsommeligt blev gemt 2,5 kr af madpakke mønterne så jeg kunne købe en romkugle eller studenterbrød på vej hjem fra skole - ja så gammel er jeg altså!

Sådan en romkugle koster jo idag en halv arm og når man tænker på at det egentligt bare er gamle sammen maste kagerester og lidt romessens, så er den slet ikke pengene og kalorierne værd.
Men hold nu op hvor smager de jo godt, altså så længe man ikke tænker over hvad de er lavet af, ikke?

Da lavede de lækre cookie dough kugler var der flere der foreslog at man med lidt udskiftninger i ingredienserne sikkert kunne lave en romkugle istedet. Se det var jo sådan cirka verdens bedste ide og som sagt, så gjort! Og resultatet blev så mega lækkert, uhmmmmmm .....

For at få en helt mørk kugle brugte jeg sorte bønner istedet for kikærter, det betyder ikke noget for hverken smag eller konsistens, så du kan sagtens bruge kikærter, hvis det er dem du har på lager.




SUNDE ROMKUGLER - glutenfrie og veganske
- 15 kugler

1 dåse sorte bønner
1 lille banan
1 spsk. romessens
3 spsk. kakao
2 spsk. espresso
3 spsk. ahornsirup eller anden sødning
2-3 spsk. kokosfibermel - kan erstattes med  fx. blendende havregryn - ca. 1 dl.

Kokosmel til rulning

FREMGANGSMÅDE:

Kom alle ingresienser, undtaget kokosfibermel i foodprocessoren og blend det helt jævnt og cremet, det tager et par minutter.

Tilsæt kokosfibermel og blend igen.

Form massen til kugler og rul dem i kokosmel.
Sæt kuglerne på køl i min. 1 time, før de spises.

Opbevares på køl i en lukket beholder, her holder de sig ca. 5-7 dage.


FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Magimix Foodprocessor
REGI: Lucie Kaas

Etiketter: , , , , , , , , , ,