Sider

søndag den 15. marts 2015

Sellerifritter med tamari & sesam

Jeg E L S K E R sesam!
Altså sådan virkelig elsker! Men før de små frø er lækre og delikate, så skal de altså ristes! Ellers kan man ligeså godt undlade dem, de smager nemlig ikke af en fis hvis de ikke ristede.

Jeg rister altid en pandefuld ad gangen og opbevarer dem, jeg ikke skal bruge i et glas. Så har jeg altid ristede sesamfrø klar til at drysse på det jeg nu lige lyster og det er nærmest alt.

Her er sesamfrøene brugt som krydderi på sellerifritterne og som hovedingrediens i den lækre gomadressing. Er man derimod ikke så vild med sesam smagen, så serverer man naturligvis bare anden dip til.



Sellerifritter med tamari og sesam:
- tilbehør til 4

1 stort knoldselleri
2 spsk tamari (glutenfri tamari)
1 spsk olivenolie
2 spsk sesamfrø

Dip:

Gomadressing

Sådan gør du:

Start med at lave dressingen - fremgangsmåden funder du på linker ovenover.

Tænd ovenen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.

Skær skrællen af sellerien med en skarp kniv og sæt derefter sellerien i pomfrit stave.

Kom sellerien i en frysepose sammen med olivenolie og tamari og ryst set godt sammen.

Fordel sellerifritterne på bagepladen, undgå at få den overskydende tamari med.

Bag fritterne i 25 min, tag pladen ud og vend fritterne med sesam. Sæt pladen tilbage i oven og giv fritterne yderliger 5 min.

Server sellerifritterne sammen med gomadressigen som tilbehør til kylling, bøffer eller fisk og gerne med en en lækker salat til fx. thaisalaten jeg i første omgang lavede gomadressigen til.


8 kommentarer:

  1. this looks super delicious :)

    https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

    SvarSlet
  2. Jeg kan også spise sesam på næsten alt, men foretrækker dem nu nyristede. Det er nemt, hvis man alligevel skal have gang i en pande, men til fritter kan jeg altså godt se fordelen af et backup-glas. Pudsigt nok er jeg til gengæld slet ikke til sesamolie, og tahini skal helst kun bruges til humus.

    SvarSlet
    Svar
    1. Sesam er også bare så godt!
      Man kan sagtes riste sesamfrøene på forhånd, de mister ikke den lækre ristede smag af det (;

      Ej jeg elsker også bare sesamolie og kommet set gerne i dressinger osv. Og tahin, ja det bruger jeg også flygtet på samme måde som peanutbutter - jeg elsker virkelig bare sesam (;

      Slet
  3. Hej Maria, super fin blog du har her og lækre opsrkifter, har nu fået broccoli-couscous to dage på en uge :-) De har selleri pomfritter ser super lækre ud, men hvordan får du dem så sprøde (det ser de i hvert fald ud til at være) Jeg har tit lavet dem selv, men de kommer bare til at se blege eller brændte ud, og så er de altid lidt for bløde i det... Er det fordi jeg ikke bruger det dér tamari? Som jeg heller ikke ved hvad er... :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pernille - ja den broccoli-couscous er bare SÅ god ikke? Jeg får helt lyst til at lave den, men jeg har "desværre" andre madprojektet som skal spises først (;

      Tamari - det er såmænd bare en kinesisk soya, der er glutenfri.
      Mine fritter bliver heller ikke sprøde, jeg tror billedet snyder på den måde. Det det ligner sprødhed er en lille smule karamelisering fra tamarien ...

      Slet
  4. Okay, så man kunne måske bare bruge almindelig soya, hvis ikke man er allergiker eller glutenforskrækket? Det skal jeg straks prøve, det havde jeg da aldrig selv fundet på :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan sagtens bruge alm soya - no probs ;)

      Slet