Sider
▼
søndag den 11. januar 2015
Køkken basics: Squashetti
Hvordan laver man squashetti og hvad er squashetti?
- Det får du svaret på her!
Squashetti er spaghetti lavet af squash = squashetti! Godt navn ikke?
Du kan bruge det som erstatning for pasta, hvis du enten gerne vil skrue ned for dit kulhydratindtag eller skrue op for dit indtag af grøntsager.
Squash er meget smagsneutral og konsistensen minder til forveksling rigtig meget om pasta kogt al dente.
Hjemme hos os bruger jeg squashettien 100% istedet for pasta og Alma får en 50/50 blanding mellem spaghetti og squashetti, det kan hun rigtig godt lide. Især med bolognese til!
Der findes mange forskellige værktøjer, der kan forvandle squashen til squashetti.
Mange af dem er dyre og fylder rigtig meget. Jeg har prøvet langt de fleste og jeg er kommet frem til at mit favorit værktøj til at lave squashetti er den håndholdte julienneskræller fra GEFU.
julienneskærer kan købes her til 170 kr
Den laver nogle rigtig flotte strimler, den er nem at bruge, nem at rengøre og så fylder den ingenting i køkkenskuffen.
Sådan gør du:
Beregn 1 squash pr. person
Find en stor flot squash, skyld den grundigt og læg den fladt i din venstrehånd, og gør så præcis samme bevægelse, som hvis du skulle skrælle en gulerod. Drej squashen rundt og stop når du kommer ind til kernerne.
Gem delen med kerner til en greenie eller spis den med det samme. Det gør jeg som regel...
Jeg foretrækker at bruge squashettien rå, og så lade varmen fra det man serverer til, varme squashettien. Jeg syntes personligt at squashettien bliver en alt for vandet oplevelse, hvis man hælder kogende vand på og lader den trække lidt i det. Men prøv dig frem og find din favorit metode.
Squashetti er et fast indslag på vores middagsbord, flere gange om ugen faktisk. Det fungerer bare så godt og er et lyn hurtigt og lækkert tilbehør til stort set alt.
Kan man også bruge juliennejernet til gulerødder?
SvarSletNaturligvis (;
SletDet må jeg da prøve, men skal jeg virkelig investere i et Jullienne jer , før jeg ved, om det er noget for mig? Eller har jeg andre mere primitive muligheder?
SvarSletMvh Marie fra www.krøllerier.dk
Hvis du har et mandolinjern kan du lave strimlerne på den, hvis du kan slå sådan nogle tænder op ;)
SletEllers er julienneskrællern vist ikke så dyr ;)
God aften
Kh Maria
Hvad står sådan et jern i og hvor finder man det?
SvarSletFor jeg har ledt efter sådan et til når jeg skal lave.. ja, julienne af gulerødder - det er helt sikkert lettere end at snitte og pænere end skræller.
Har svært ved at forestille mig squash som erstatning for pasta, da jeg synes squash naturel er lige så intetsigende ditto agurk.
(Til gengæld er squashfrikadeller geniale ;) )
Det kan købes for 170 kr, jeg har indsæt et link til hvor det kan købes (;
SletJeg så den ene dag en reklame for en spiralizer som jo også kan bruges til squash og gulerødder. Teksten forklarede, at man med denne "vidundermaskine" nu kunne lave stenalder-gulerødder. Nyt ord .... ;o)
SvarSletStenalder gulerødder, ha ha - ja så har man hørt den med (:
SletJeg elsker også grøntsagsspaghetti af alle slags. Det er ret pudsigt, for igår lavede jeg et indlæg om kinaradise spaghetti i en Carbonara (udkommer imorgen), hvor jeg nærmest lovpriser Gefu skrælleren. Jeg har næsten lige fået den - og den er noget nemmere at bruge end spiralizer og mandolinjern, synes jeg.
SvarSletKh Kathe
GEFU skrælleren fortjener lovprisning! Den er genial! (; intet mindre!
SletEr det denne skrællekniv eller findes der en julienneskræller?
SvarSlethttp://www.imerco.dk/gefu-skraellekniv?id=100336622
Mvh Marie
Hej Marie,
SletJeg har indsat et link længere oppe til hvor den kan købes (;
Kh maria