Sider

fredag den 23. januar 2015

Køkken basics: Blomkålsris


Hvad er blomkålsris?
Hvordan laver man blomkålsris?

Begge dele får du svar på lige her, i min køkken basics guide.

Blomkålsris er et uundværligt tilbehør i Low Carb køkkenet og består i sin enkelthed af blomkål der har fået størrelse, struktur og konsistens som ris.

Blomkålsris kan laves på 2 forskellige måder:
  • det kan fint hakkes i en foodprocessor ( den hurtige ) 
  • det kan rives på den grove side af et rivejern ( den grissende, men bedste metode )

Blomkålsris kan tilberedes på 3 forskellige måder:

  • Brug det råt, både i salaterne og som tilbehør til gryderetterne.




  • Hæld kogende vand over blomkålsrisene, lad det trække i 2-3 min. Hæld vandet fra og vrid den overskyede væske fra i et rent viskestykke.




  • Bag det i en 200 grader varm ovn i 15 min. Vend det først med lidt olivenolie og salt og spred det ud på en bageplade med bagepapir. 

2 kommentarer:

  1. Fin basis opskrift. Jeg RIVER altid mine blomkålsris på min foodprocessor. Gerne med den "groveste" skive, så de ikke bliver alt for "fine". De bliver bare ikke lige så gode, hvis jeg hakker dem. Jeg er vild med at bage dem - både med olivenolie, men også med en dressing af tahin, presset hvidløg, olivenolie og citron. Det er rigtig godt.
    PS Fik jeg sagt - at jeg elsker også blomkål.
    Kh Kathe

    SvarSlet
  2. Blomkålsris er super gode! En hurtig svitsning på panden med olie og salt (gerne andre krydderier også) plejer altså også at fungere helt fint :-)

    SvarSlet