Bagt aubergine udgør bollen, bøffen består af rødbede og quinoa, som er krydret med Garam Masala, og osten er en god fed feta og alt det, går simpelthen bare op i en lækreste forening og giver en kæmpe smagsoplevelse.
Rødbedebøfferne kan også spises som erstatning for kød på alverdens måder og kan krydres med dit yndlings krydderi.
Prøv fx. at krydre dem med karry, som Nina har gjort og servere ovnbagte rodfrugter til, som er krydret med karry og tilsat kokosmælk. Uhm, det må jeg lave snart...
Rødbedebøffer:
( opskriften er inspireret af Nina Qittoora )
- 8 stk / 4 personer
2 dl kogt quinoa
2 rødbeder
1 gulerod
1 lille rødløg
2 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 tsk Garam Masala
1 tsk spidskommen
2 æg
2 spsk loppefrøskaller
Salt og peber
Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg fint. Riv rødbede og gulerod groft. Kom de revet grøntsager og hakkede løg i en foodprocessor sammen med æg, persille, krydderier og kør det til grundigt sammen.
Kom det i en skål og vend den kogte quinoa og loppefrø skaller i.
Lad det stå og samle sig i 10 min.
Tænd ovnen på 175 grader og kom bagepapir på en bageplade.
For rødbedefarsen til 8 bøffer og placer dem på bagepladen.
Bag bøfferne i 30 min.
Aubergine burgerboller:
- til 8 burger
3 store og tykke auberginer
Olivenolie
Salt
Skær auberginerne i tykke skiver - sørg for der ialt bliver 16 skiver.
Pensel skiverne med olivenolie og krydr med salt.
Bag skiverne i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min. De skal være møre og bløde.
Samling af burgeren:
Salat
Feta
Rødbedespirer
Mayo eller avokadopesto til smørelse
Tag 2 skiver bagt aubergine, smør dem med mayo eller avokadopesto, og fyld burgeren med salat, rødbedebøffer, rødbedespirer, smulret feta og slut med en skive aubergine.
Sådan en burger vil rigtig gerne have selskab af pommes fritter, ikke?
Prøv med enten bønnefritter eller sellerifritter til.
Dyp fritterne i resten af avokadopestoen eller i mayo, hvis du har brugt det i burgeren.
Tillykke med den smukke nye header, Maria.
SvarSletLækker vegetarmenu på en mandag - ha' en dejlig dag.
KH
- frk. sveske
Tusind tak søde sveske! Jeg er også bare så glad for den!
SletGod søndag
Kh maria
Mums, hvor ser det lækkert ud! Rigtig god ide at bruge aubergine som burgerbolle :-)
SvarSletJa ikke! Det er bare så mums!
SletHej Maria.
SvarSletDet ser super lækkert ud. Jeg har lagt mærke til at der ofte er quinoa i dine vegetardeller/bøffer. Ved du om det kunne erstattes af andre linsetype eller bælgfrugter?
Hej Tine,
SletJa jeg bruger ofte quinoa i mine vegetarbøffer, det er både fordi jeg tit har en rest tilovers og fordi det giver en god konsistens til vegetabøffen samt en god smag.
Du vil sagtens kunne erstatte det med fx. grønne linser eller andre kogte kerner.
Det handler faktisk bare om at prøve sig lidt frem ;)
Hav en skøn onsdag,
Kh Maria