Find servietterne frem! - fordi med disse spicy og snaskede tacos får du virkelig brug for dem!
Min store kærlighed til det marrokanske køkken får mig til at glemme hvor vild jeg faktisk også er med det mexicanske. Spicy og snasket mad - jeg er vild med det!
I det hele taget er jeg vil med mad, der kan varieres i det uendelige.
Sådan en taco her kan jo fyldes med alverdens lækre sager.
Denne her er fyldt med blackbean hummusen, som jeg delte opskriften på igår, blomkål, der er stegt med masser af krydderier og en cremet og lækker avokado! Fordi kan man spise mexicansk uden også at få avokado? - jeg tror det ikke!
Som tacoskaller brugte jeg blade fra et savoykål. Jeg har før brugt salatblade og andre kålblade, men savoykålen er nok det bedste jeg har prøvet. Den perfekte kombination af at være robust, fleksibel, sprød og nem at bide i. Men alt kan bruges her, også de traditionelle. Det er jo som altid fyldet der er det vigtigste, ikke?
SPICY BLOMKÅLSTACOS MED BLACKBEAN HUMMUS & AVOKADO:
- 8 stk / 3-4 personer
1 blomkål, i små buketter
1 løg, fint hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
1 dåse hakket tomater
1 tsk. røget paprika
1/4 tsk. chili pulver
1/4 tsk. cayennepeber
1 tsk. spidskommen
1 tsk. flagesalt
kokosolie til stegning
1 portion blackbean hummus
2 avokado, i skiver
Frisk koriander
Limebåde til servering
Brug fx. salat eller kålblade som tacos, eller brug de helt traditionelle.
FREMGANGSMÅDE:
Varm en pande op til medium varme, tilsæt kokosolie og steg løget heri i 5 min. Tilsæt hvidløg og krydderier og steg i yderligere 1 min.
Tilsæt blomkålsbuketter til panden, steg det t i 5 min - vend rundt i det undervejs.
Tilsæt de hakkede tomater og steg i yderligere 5 min.
Fyld et salat eller kålblad med et par spsk. hummus, top med blomkål og avokado og pynt med koriander.
FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: -
REGI: -Etiketter: aftensmad, glutenfri, taco, vegansk