Lørdags luxus: Dessert forårsruller - Indbagte bananer med chokolade vaniljeis ( V )Forårsruller er som regel fyldte med grøntsager og dyppes i soyasauce - det er slet ikke sådan nogle forårsruller vi er ude i her. Dem her spiser du til dessert - jep forårsruller til dessert!


Ser du, den dej man bruger til forårsruller indeholder kun mel og vand - derfor står det jo en fuldstændig frit for, om man vil bruge dem i det salte køkken eller i det søde, som jeg har gjort her. Og hvis du aldrig har prøvet en dessert forårsrulle, så er det altså nu du skal, fordi det her, dét er altså godt!

Og med så mange andre opskrifter, så er det kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan fylde i sådan en her, jeg valgte bananer, udelukkende fordi jeg er vil med kombinationen af banan og chokolade, og gerne så mørk som overhovedet muligt! Faktisk foretrækker jeg en 100% chokolade, men du skal naturligvis bruge en chokolade lige efter din smag. Nå men altså, der kan jo bruges et utal af frugter her; æbler, pærer, blommer - den eneste tommelfinger regel er at det ikke må blive for vådt, så går forårsrulle dejen nemlig is tykker, men med det i mente, så fyr den af og server dessert forårsruller næste gang du skal have gæster eller i aften - man kan nemlig sagtens nøjes med kun at lave en - hov fik jeg sagt for meget der ... Undskyld, eller?Dessert forårsruller – indbagt banan med chokolade og vaniljeis:
4 personer

4 stykker forårsrulle dej 
2 bananer
4 tsk. kokossukker
4 stykker mørk chokolade

Smeltet kokosolie til pensling

8 kugler vaniljeis*

*tofuline, der kan købes fx Rema1000 er vegansk og smager himmelsk!

FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 200 grader.

Halver bananerne og riv chokoladen groft.

Læg et stykket forårsrulle dej så et hjørne vender ind mod dig selv. Drys 1 tsk. kokos sukker i hjørnet tættest på dig, placer ½ banan ovenpå og drys med revet chokolade. ( gem lidt til pynt)
Rul dejen en omgang, fold siderne ind og rul den så færdigt.
Placer rullen med samlingen ned af i et fad og fortsæt på samme måde med resten at rullerne.

Pensel rullerne med kokosolie, sæt fadet i ovnen og bag rullerne sprøde i 5-10 min.


Server rullerne med 2 kugler is og drysset med revet chokolade.


FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFT: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: -
REGI: -

Etiketter: , ,