GLASKÅLSALAT MED VANDMELON & GRØNNE MUNGBØNNE BØFFER ( V+GF)


Glaskål og mungbønner !
- 2 råvarer du måske aldrig har smagt eller måske endda heller aldrig hørt om.

Hvis ikke, så lad mig introducere dig for dem her i en skøn og frisk salat og grønne bøffer.




Glaskål er desværre ikke noget man finder i alle supermarkeder, her skal du nok forbi en velassorteret grønthandel for at få fingerne i den og det du skal kigge efter, er en grøn knold, som ligner noget der lige er landet fra rummet.
Den har en hård grøn skal og lange tenkakler - begge dele skal skæres af og inde bag gemmer der sig en sprødt, mildt og saftigt kål, der smagsmæssigt minder lidt om ærter. Kålsmagen er ihverfald minimal, hvis man sammenligner det med fx. broccoli eller rødkål.
Glaskål er nok mit favorit kål og i sæsonen slæber jeg det ene hjem efter det andet. Jeg bruger det både i salater, men også bare skåret i stave som snack sammen med hummus.

Mungbønner kender du måske allerede, som de store lange spirer, der bliver brugt meget i det asiatiske køkken. Men de kan altså også koges og bruges på samme måde som andre bønner, i salater, deller og bøffer.
Mungbønner er som navnet lyder en bønne, men de skal ikke først udblødes som alle andre bønner. De er derfor lige så hurtige at bruge som linser og smagsmæssigt minder de, ligesom glaskålen også lidt om ærter. Igen er du nok nødt til at skulle forbi grønthandleren for at finde mungbønner, men der skulle du jo alligevel hen for at få fat i glaskålen.


GLASKÅLSALAT MED VANDMELON, PERSILLE & SESAM
- 2 personer

1 stort glaskål
1/2 vandmelon
2 spsk. bredbladet persille, fint hakket

DRESSING:

2 spsk. citronsaft
2 spsk. ristede sesamfrø
1 tsk. ristet sesamolie
Salt og peber

FREMGANGSMÅDE:

Skær skrællen af glaskål og vandmelon og skær det derefter i tern.
Kom det i en skål og vend det hele sammen med dressingen.


MUNGBØNNE BØFFER
- 12 stk.

5 dl. mungbønner, kogte
2 dl. quinoa, kogt
1 lille blomkål

2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand - rørt sammen og trukket i 10 min.
1/2-1 dl. kikærtemel
3 spsk. persille, fint hakket
1/2 dl forårsløg, fint hakket
1 tsk. flagesalt
1/2 tsk. peber

FREMGANGSMÅDE:

Start med at hakke blomkål, persille og forårsløg fint i en foodprocessor, tilsæt derefter quinoa, halvdelen af mungbønnerne, hørfrø blandingen, salt og peber og blend det til en jævn og fin konsistens. Tilsæt resten af mungbønnerne og giv den et par gange med pulsknappen.
Tilsæt kikærtemel og puls det igen så det bliver jævnt fordelt.
Lad det stå og samle sig i 10-15 min.

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
Form farsen til 12 bøffer, sæt pladen i ovnen og bag dem i 25-30 min.

Spis salaten som tilbehør til mungbønnebøfferne og har du rester tilbage er begge dele skønne i madpakken dagen efter.



FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Magimix foodprocessor
REGI: -

GemGem

Etiketter: , , , , ,