Vegansk Koldskål - sommerens musthave!


En sommer uden koldskål er ikke en rigtig sommer, har jeg ret eller har jeg ret?
Denne koldskål er vegansk, smager 100 % som den ægte vare og er tilmed super nem at lave.Hold nu op hvor har jeg spist litervis af koldskål....
Sommerferie hele vejen op igennem min barndom var lig med enten jordbær med mælk eller koldskål til dessert, hver eneste dag.
Min farmor elsker nemlig også koldskål, og i hendes køleskab stod der altid en stor Margrete skål med hjemmelavet koldskål, uhm intet så lækkert og sommerligt som farmors hjemmelavede koldskål!

Med farmor boende i Hirtshals og mig i Vanløse, er det ikke længere muligt lige at cykle forbi og snuppe en sludder og en portion koldskål i farmors køkken, så nu må jeg lave den selv.
Min koldskål er vegansk, og faktisk har det lykkes mig at lave en koldskål der smager præcis som farmors.

Tricket til at få den få den rigtig konsistens og smag i den veganske koldskål er at bruge både soyamælk, soyayoghurt og masser af citronsaft.
Man fristes til at tro, at med så store mængder citron, der skal bruges, vil koldskålen komme til at smage mega surt, men det er slet ikke tilfældet.
Soyamælk smager helt naturligt sødt, derfor skal der noget mere citronsaft til end hvad man lige tror. Samtidig er citronsaften med at at tykne soyamælken og give den en cremet og lækker konsistens.

Jeg har aldrig været den store fan af kammerjunker, istedet elsker jeg at toppe min koldskål med  banan, jordbær og granola for at give den lidt knas. Og faktisk elsker jeg koldskål så meget, at jeg også kunne finde på drikke den straight up fra glasset....

Top din koldskål med lige det du elsker, her har du ihverfald en vegansk koldskål, der smager noget nært himmelsk! KOLDSKÅL – vegansk og laktosefri
4 portioner

1 liter soyamælk naturel
1 liter soyayoghurt naturel
saften fra 2 citroner
1 stang vanilje, kornene herfra
4-6 spsk. ahorn- eller kokossirup, eller efter smag

Jordbær, banan og granola til servering

FREMGANGSMÅDE:

Rør soyamælken sammen med citronsaft og sirup.
Skrab vaniljekornene ud af vanilijestangen og rør det ud i soya blandingen.
Rør derefter soyayoghurten i og smag koldskålen til.


Server koldskålen med fx jordbær, banan og granola eller gå den klassiske vej med kammerjunker.


FÅ YDERLIGERE 25 LÆKRE, VEGANSKE OG GLUTENFRIE OPSKRIFTER I E-BOGEN HJERNEMAD, DEN KAN FOR KUN 39 KR KØBES VIA LINKET HER: HJERNEMADFOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues for Costume.dk
GEAR & GREJ: -
REGI: Lucy Kaas

Etiketter: , , ,