5 sunde, grønne og veganske hverdagsretter - MADPLAN uge 21 + indkøbsliste


Hvad skal vi spise? - Et dagligt spørgsmål og daglig udfordring.

Vi skal spise sådan ca. 3 gange om dagen. Nogle spiser flere måltider og andre mindre.
Men på trods af at vi godt ved, at vi skal have både morgenmad, frokost og aftensmad, så kommer det tit bag på os, at der både skal handles ind og laves mad, har jeg ikke ret?





Her er det så at jeg reder dig fra hurtige, dyre og knap så sunde løsninger.
Jeg har nemlig igen sammensat en lækker vegansk og glutenfri madplan og nederst finder du indkøbslisten til alle ugens retter, så bliver det vist ikke nemmere vel?


MANDAG: Boghvede pandekager med cashewsmøreost og masser af grøntsager

En uge, der starter med pandekager, kan kun blive en god uge ikke?

I opskriften bruges der hampeprotein og hampemælk - ikke lige noget man finder i det almindelige supermarked. Du kan sagtens undlades hampeproteinen og bruge en anden plantemælk istedet.
Og så kan du også fylde dem med lige præcis de grøntsager du vil.

Har du rester tilbage er de super gode i madpakken også.



TIRSDAG: Asparges suppe med ristede radiser

Forårsgrøn suppe med ristede radiser og saltede mandler. Så simpelt - så godt!
Server gerne en fyldig salat med kikærter eller lignende i og evt. også med en skive brød til.
Fx. det her vildt gode chiabrød.



ONSDAG: Kokos-Rabarber Curry

Min livret lige fortiden, en top moderne version af boller i karry. Med syrlige rabarber i saucen og kødboller uden kød. Den smager simpelthen vildt godt!
Den syrlige rabarber går så godt sammen med den stærke karry og den fede kokosmælk.



TORSDAG: Friske forårsruller med asparges og nektariner

Bedste måde at spise grøntsager på!
-  rullet i rispapir og dyppet i lækre dips.





FREDAG: Quinoasalat med jordbær & Blackbean BBQ bøffer

Start weekenden med en aften med bbq bøffer på grillen og en sommerlig quinoasalat med danske jordbær. Skulle det ikke være vejr til det, så kan bøfferne også laves på en grillpande.



INDKØBSLISTE til 4 personer:

Hvad koster sådan en uge med masser af grøntsager og veganske retter?
-  det kan jeg desværre ikke rigtig sætte tal på.

Årsagen til det, er at det jo er meget afhængig af hvor mange af ingredienserne man har fra basislageret, hvor man handler og om man vælger økologisk eller konventionelt.
Men mit bud er at alle kan være med her. Madplanen er fyldt med masser af mættende grøntsager, linser, bønner og kikærter. Og vi vist alle godt, at det kun koster en brøk del af hvad animalske produkter gør...

Grønt & Frugt:

Frisk mynte, koriander, basilikum
Løg, hvidløg, rødløg, forårsløg
3 lime
1 citron
6 nektariner
1 ananas
250 g jordbær
1 bundt rabarber
6 bundt asparges
1 bundt radiser
3 squash
4 hjertesalat
1 blomkål
1 lilla spidskål
1 hvidkål
1 bundt grønkål
1 pose gulerødder

Køl & Kolonial:

1 pose frosne ærter
1 pose edamamebønner, afbælgede
2 dåser kokosmælk
1 dåse sorte bønner
Green Harissa
Hampemælk / Mandelmælk
1 pose lys Soy4you granulat

Basisvarer:

Rispapir
Boghvedemel
Hampeprotein ( kan undlades )
Hampefrø
Kikærtemel
Kokosfibermel
Kokosmel ( den grove )
Loppefrøskaller
Hørfrø
Valnødder
Mandler
Cashewnødder
Hampefrø
Kokosolie
Sesamolie
Ahornsirup
Æblecidereddike
BBQ sauce
Grøntsagsbouillon
Quinoa
Tørret ramsløg
Basilikum
Karry
Stødt spidskommen
Stødt koriander
Muskatnød
Paprika

TIP: FÅ YDERLIGERE 25 LÆKRE, VEGANSKE OG GLUTENFRIE OPSKRIFTER I E-BOGEN HJERNEMAD, DEN KAN FOR KUN 39 KR KØBES VIA LINKET HER: HJERNEMAD



FOTO & STYLING: Maria - Vanløse Blues
OPSKRIFTER: Maria - Vanløse Blues
GEAR & GREJ: Magimix Foodprocessor / Bamix stavblender swissline / Wilfa Raw Fuel blender
REGI: -

Etiketter: , ,